sleepingbyday Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 irysek, no cóż, bez sensu angażować finanse ludzi, żeby umilac zycie niesłownym osobom...te pieniądze przydadza się na inne cele. wiesz, kto ponoc wpłacił juz całość. neich ci prześle wtórnik, pokaż go edi100. a i zgłoś sprawę na czarne kwiatki, to dość skuteczna metoda walki z nierzetelnymi (z jakiegokolwiek powodu) osobami. Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 tylko kogo zglosic? tu jest problem. byla jeszcze jedna taka akcja, wiozlam spaniela z wroclawskiego schronu do przyborowka z mojego podpisu. takze calej kasy mi nie zwrocili. moze najpierw tamto zglosze, bo to juz bylo baaardzo dawno temu. Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja może powiem tak (żeby była jasna sytuacja):jakiś czas temu edi100 poprosiła mnie w PW o pomoc finansową.Też chodziło o kasę na paliwo.Wpłaciłam na jej konto 100 zł.Moim zdaniem uczciwie byłoby żeby napisała o tym na wątku.Niestety tak się nie stało.Niedawno znów dostałam od niej prośbę o pomoc finansową.Tym razem chodziło o pokrycie kosztów benzyny iryska.Pieniędzy nie wysłałam bo nie podoba mi się to,że nie ma żadnych rozliczeń na tym wątku. Dlaczego temat pieniędzy za pokrycie kosztów benzyny dla iryska nie jest poruszany na forum tylko wysyłany w PW? Ja lubię jasne sytuacje i mogę pomagać tylko jak są rozliczenia.Na forum. Quote
GoskaGoska Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 co jak co ale edi100 to o brak rzetelnosci to bym nie posadzal o tym bardziej o przywlaszczenie jakis pieniedzy. Ty irysku masz do wszystkich telefony wiec moze latwej wyslac smsa i wyjasnic sprawe. a dzieczyna moze nie ma aktulanie dostepu do netu, lub choroba já rozlozyla , wiec moze w takimi wnioskami to lepiej sie wstrzymac. Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 na watku mialam nie pisac o tym, bo niby ktos tam moze przeczytac itd. dlatego wszystko przez pw, tak mowila edi. nie wiem wlasnie jak to jest z ta kasa, bo ja podawalam swoj numer konta edycie, zeby poslala tym, ktorzy chcieli pomoc. niby wyslala, niby jakas kasa poszla na moje konto, ale do tej pory nie dotarla. demi nie ma juz sily z tym walczyc. numer do edyty mam, pisalam do niej dzwonilam, caly czas mnie zwodzi. mowi, ze sama wyslala 30zl. a doszlo tylko 10zl. no to jak to z tym jest? nie chce tu nikogo podjudzac. ale zalezy mi na odzyskaniu tych 100zl. BO TO NIE JEST MALO!!! mam teraz kotke na dt i chce jej zrobic sterylke. bedzie akurat na zabieg i jedzonko dla niej. poza tym nie wiem czemu ja sie tlumacze. mialy byc koszty zwrocone to czekam. tylko szkoda, ze to juz drugi miesiac zaraz minie tego mojego oczekiwania. Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja nikogo o nic nie posądzam. Pomimo,że nie znam osobiście edi100 wysłałam jej pieniądze,bo wierzę że dobrze je wykorzysta. Piszę tylko jakie są fakty.Wydaje mi się to normalne (tak przynajmniej jest na innych wątkach),że zbiera się kasę ale też rozlicza z niej na forum. Pieniądze przelałam jej 15 października. Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 i do tej pory do mnie nie dotarly. przelewalas rozumiem na konto edyty? bo mowila mi ze podawala moje konto. nie wiem juz co z tym zrobic... naprawde nie mam juz sily. edi100 powiedz jak to z tym jest, bo rece mi juz opadaja :shake: Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Rozumię,że o wielu sprawach dotyczących psiaków nie chcecie pisać na forum.Ale można było napisać,że potrzebne pieniądze na benzynę bo jest dużo jeżdżenia i załatwiania i że prosicie o zaufanie i pomoc. Wszyscy zaangażowani w tą sprawę by to zrozumieli. Ja po prostu lubię jasne sytuacje jeśli chodzi o kasę i tyle. Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 no ok. ja powiem tylko tyle, ze zostalam poinformowana, zeby na watku nie wypowiadac sie na kilka spraw. ale poniewaz nie moge odzyskac reszty pieneidzy napisalam o tym. bo juz nie wiem co z tym fanten zrobic. moze to jakos pomoze. jak narazie wplynelo: 10zl edi100 20zl giselle dziekuje jeszcze 100zl brakuje Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 i jeszcze na koniec napisze, ze nie wiem jak to jest. ty przelalas edycie 100zl 15 pazdziernika. ona przelala mi 10zl 30 pazdziernika, tlumaczac sie tym, ze sama nie ma na zycie itd. no to gdzie sie podzialo te 90zl. bo juz nie wiem czy te 10zl byly od edyty czy to jedna dziesiata kwoty od magdy222. to normalnie jak z brazylijskiej telenoweli :-o Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Irysku,kopiuje mój post z poprzedniej strony bo chyba nie doczytałaś. Ja może powiem tak (żeby była jasna sytuacja):jakiś czas temu edi100 poprosiła mnie w PW o pomoc finansową.Też chodziło o kasę na paliwo.Wpłaciłam na jej konto 100 zł.Moim zdaniem uczciwie byłoby żeby napisała o tym na wątku.Niestety tak się nie stało.Niedawno znów dostałam od niej prośbę o pomoc finansową.Tym razem chodziło o pokrycie kosztów benzyny iryska.Pieniędzy nie wysłałam bo nie podoba mi się to,że nie ma żadnych rozliczeń na tym wątku. Dlaczego temat pieniędzy za pokrycie kosztów benzyny dla iryska nie jest poruszany na forum tylko wysyłany w PW? Ja lubię jasne sytuacje i mogę pomagać tylko jak są rozliczenia.Na forum. Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 dziewczyny, sytuacja jest jasna. edi100 na czarne kwiatki, jak sie wytłumaczy i odda pieniądze, to sie ją stamtąd usunie. akurat finanse to maja być przejrzyste, jak w insytucji publicznej, wtedy nie ma nieporoumień, a jak sa, to czarno na białym widac w postach, co było grane... Quote
GoskaGoska Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 teraz to chyba lekko przeginasz, po pierwsze ja dostalam od edit maila o paliwo, ale nie bylo wtedy mowy o irysku, bo jeszcze wtedy nie jechalas z psem, poza tym magda222 z tego co wnioskuje to wplacila ogolenie na paliwo a nie konkretnie , ze na iryska, kiedy dostalas drugie maila o wplaté z prosba o wplate na benzyne wlasnie na iryska to wtedy juz nie wplacilas. Sorry, dziewczyny edit i demi jezdza do Kamienca wiecej nic raz i wydaly na pewno wiécej niz 100zl. Psom nie ma kto pomagac a dziewczyny wydajá kase na telefony, jezdzenie itd nie mowiac ze poswiecajá wiele wolnego czasu i wiele nerwow. A teraz w zamina jest jeszcze takie cos... jesli chodzi o moja wplate to jej nie dokonalam , bo bylam w PL gdzie internet dziala mi jak czolg, pozniej zawsze cos wylecialo mi z glowy. A na pw bylo a nie oficjalnie, bo jest posadzenie ze ktos kto nie powiennie studuje watek i chyba o tym tez byla mowa. Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Wstrzymajmy się z "czarnymi kwiatkami" do czasu aż edi100 pojawi się na watku i wyjaśni. Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 GoskaGoska czy czytasz moje posty?! Wydaje mi się,ze jasno piszę?!Nie będę co chwilę kopiowała mojego postu,żeby wszyscy dokładnie zrozumieli. Wiem,że edi i demi robią bardzo dużo dla psów.Szacunek im za to.Chętnie pomogę.Mieszkam daleko więc pomóc mogę głównie finansowo. Chciałabym po prostu żeby finanse były rozliczane na forum a nie w PW!!! Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 mowa raczej była o faktach dot kamieńca, żeby na pw. kasa to nieco inna bajka. dziewczyny, róbcie jak chcecie. uważam, ze robienie duzo dla psów nie zwalnia z obowiązku informowania o sprawach finansowych, odzywania się, dogadywania. dlaczego? bo łatwo można trafić na czarna listę, ot co. na przykład przez zaniechanie. niekoniecznie przez złą wolę. jesli x wysyła kasę dla y do z, to z nie może sobie tej kasy zatrzymać z powodu, że też ma wydatki. akurat kasa jest tu bardzo wrażliwym tematem, jakby jej nie było brak, to pewnie łatwiej by takie rzeczy przechodziły... jeśli chce się zachowac wiarygodność to pewnych rzeczy nie mozna zaniedbywać. jasne, warto poczekac, az sie edi odezwie. bez dwóch zdań. szkoda byłoby, żeby na tym wątku powstał kolejny konflikt zbrojny, tym razem z powodu kasy. a odzywam się tu w tej sprawie dlatego, iz uważam, że zrzuta ZA kogoś, kto sie nie wywiązał jest pobłażaniem i zachęcaniem do nie wywiązywania się. oby sie wyjaśniło. Quote
GoskaGoska Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 ja wiem magda co ty napisalas, tylko o to chodzi, ze irysek piesze czemu twoje 100zl do niej nie doszo, a rozumiem ze nie mialo isc koniecznie do niej , ze wczesniejsza wplata na benzyne nie bylo jasno okreslona ze ma isc na jej konto i tyle. dla jasnosci to dzis wplacilam 20zl ktore bedzie dopiero na koncie jutro i wplaty dokonalam na rzecz edit, a na rzecz zyje beznyny pojdzie to juz zostawiam do jej dyspozycji. Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 ja na czarne kwiatki nie mam nikogo zamiaru wpisywac. czekalam 2 miesiace to moge jeszcze poczekac troche. nie bylo powiedziane dla kogo wplacala magda, ale edi powiedziala, ze ktos juz wplacil na paliwo dla mnie, wiec wnioskuje, ze miala na mysli wlasnie magde, bo mowila, ze to reszta kwoty. nikt inny chyba nie wplacal... poczekajmy na edi100. wiem, ze duzo robia. chociaz mam na ten temat swoje zdanie. duzo to robi demi. duzo i rzetelnie. tym samym idzie duzo kasy na wszystko. ja tez sporo pomagam i sporo inwestuje "swoich prywatnych" pieniedzy. ale w tym przypadku bylo ustalone, ze za paliwo mi edyta zwroci. sama sie zadeklarowala demi, ze sie tym zajmie. ok koniec tematu. czekam na edyte. napisalam jej dzis juz 2 smsy i cisza. Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 irysek napisał(a):ja na czarne kwiatki nie mam nikogo zamiaru wpisywac. czekalam 2 miesiace to moge jeszcze poczekac troche. ja cie też do tego jakoś ostro nie namawiam. wskazuje istniejący mechanizm, jak już inne zawiodą. trzymam kciuki, żebyście sobie wyjasniły sprawę. Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Jesteśmy z różnych stron Polski.Nie znamy się.Każda z nas pomaga zwierzętom na ile może.Każda z nas wykorzystuje do tego prywatne pieniądze.Podejrzewam,że jesteśmy przeciętnymi ludźmi jeśli chodzi o zarobki i nikt z nas nie wygrał w totka ani nie odziedziczył fortuny.Ważne jest,żeby o pieniądzach pisać na forum bo to śliski temat.Nie zamierzam nikogo atakować.Wszyscy,którzy komuś zaufają i wpłacą kasę chcieliby rzetelnego rozliczenia.Wierzę,że wszyscy zrozumieją to o co mi chodzi.Edi też. Quote
irysek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 ja wnioskuje, ze kasa przelana przez magde miala byc dla mnie. tak wynika z wypowiedzi edyty. powiedziala, ze juz ktos wplacil reszte kasy na paliwo dla mnie. umiesz czytac!? czemu ty jej tak bronisz i nadala wplacasz jej pieniadze na paliwo. teraz edyta zrezygnowala juz calkiem z pomocy psom z kamienca. wiec czemu nadal idzie do niej ta kasa!!! jakim prawem? caly czas czekam na pojawienie sie edyty i wyjasnienia. podobno dzis byla na dogo, ale jakos na watku kamienieckim sie nie raczyla pojawic!!! Quote
magda222 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 irysek napisał(a): teraz edyta zrezygnowala juz calkiem z pomocy psom z kamienca. wiec czemu nadal idzie do niej ta kasa!!! Zrezygnowała?!Nic mi o tym nie wiadomo!!!Dlaczego jeśli można wiedzieć? Quote
Mateo93 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Po pierwsze jak wiadomo edi we wro nie mieszka! Jeżdziła do kamieńca i ząbkowic! [SIZE="5"]NIE ZREZYGNOWAŁA Z POMOCY PSOM I PROSZE TAKIEGO CZEGOŚ NIE PISAĆ!!!! Edi ma w ,,moje" okolice ok.100km o ile się nie myle! pozatym nie ma jej bo ma bardzo ważną sprawę na głowie! jeżeli będize chciała to napisze! ale w dobrym humorze nie jest! I po prostu płakać się chce że życie 30 lub więcej psów toczy się wokół 100zł.................. jeżeli edi powiedziała że odda to ODDA! Quote
Recommended Posts