Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale się uśmiałam, naprawdę, aż miło mając na uwadzę ile ostatnio mam problemów
sorki, ale Pajda???mój mąż jak był to nazwał Kromkę Pajda i inaczej do niej nie mówił, więc jak przeczytałam, to nie wiedziałam, o co chodzi z tą Pajdą....myślałam, że o Kromkę....hahah

Posted

dzwoniłam do Pani, ale nikt nie odbiera, kurczę, chciałabym miec jego zdjęcie, na dzisiaj tak do 15 tej, tym ludziom chodzi raczej o rasowego, ale zobaczymy, pokazałabym im zdjęcie, jak nie zechcą to wejdę na inną stronę, ludzie są w porządku, napewno wezmą, więc jak nie u was, to gdzie indziej poszukam, ale kolejny biedak napewno znajdzie domek, opłaciło się zastraszanie znajomych:diabloti:

Posted

Pogódka napisał(a):
dzwoniłam do Pani, ale nikt nie odbiera, kurczę, chciałabym miec jego zdjęcie, na dzisiaj tak do 15 tej, tym ludziom chodzi raczej o rasowego, ale zobaczymy, pokazałabym im zdjęcie, jak nie zechcą to wejdę na inną stronę, ludzie są w porządku, napewno wezmą, więc jak nie u was, to gdzie indziej poszukam, ale kolejny biedak napewno znajdzie domek, opłaciło się zastraszanie znajomych:diabloti:

Brawo Pogódka!

Posted

no w2aśnie parę słów o Kromce, pomimo, że nikt sie nie pyta i tak napiszę...hehe
Kromka pilnuje domu, naprawdę, to pies bojowy, jak przyjdzie ktoś ze znajomych , szczeka ....godzinę....nie przesadzam, i nie da się jej uspokoic, pomimo, że krzyczę...
wtedy podchodzi skacze i całuje mnioe i strzyka tymi swoimi choryni ząbkami, jest przesmieszna...
i wiecie co???dowcip stulecia..mój mąż przyszedł do syna a ona chodziła za nim 20 minut i warczała w końcu....ugryzła go w nogę...przepraszam, ale tak się smieje jak to pisze, że aż mi łzy lecą...normalnie super pies....
tylko znowu głodomora udaje..mój tato powiedział, że jak jej nie oddam to nie przyjedzie do mnie, powoli mu temat drązę, a on psom z domu jesc pprzywozi...a ja...nic nie mówię, bo wiem , że przecież od kogos mam ta wrażliwosc..
kochana Kromneczka, normalnie ugryzła...:loveu::lol::lol::lol::lol:

Posted

?I wiem , że wam nie daję życ , ale duża prośba!!
jaka jest historia Kromki, proszę o odpowiedz , osoby, które chcą pomóc, czyli wszystkie...
Kromka szczeka na każdego, obcego bardzo mocno!!!
ale o co chodzi...Kromcia prawie włazi na kolana, a jak ją wezmę to wyrywa się ucieka, dostaje szału, przy tym wyje tak błagalnie, że nie da się tego przesłuchac...
dzisiej na siłę ją trzymałam , wyła wyrywała się, ja jej do ucha szeptałam , całowałam, trochę się uspokoiła , po chwili znowu to samo...jak to nie problem , proszę o opisanie jej historii, zwierzą t mam multum, każde z przeszłością nieciekawą(oprócz rybek, bo nikt nie zdążył ich zjeśc), to żart, ale naprawdę, staram się to pomaga, ale ona cierpi, nie ja , bo ja jej na kolana moge nie brac, ale ona potzrebuje, po prostu się boi,
zresztą to śmieszne, ale ona sama przychodzi, wdrapuje się przednimi łapkami i czeka jak ją wezmę, ale jak już to się stanie, to wyje...okropnie...może to związane z jej poprzednim życiem, a jak nie to ja tez inaczej będę robiła a teraz jestem w kropce , bo widzę, że chce wejśc , p;rawie wskakuje, a jak ją wezmę to po prostu ona nie wytrzymuje...
przepraszam za kłopot, jak nie macie czasu to zrozumiem
ale pies, normalnie cudowny....nawet w toalecie nie mam chwili samotności:placz:
ta wasza Kromka....
czekam na jej historię, jak to nie kłopot
pozdrawiam

Posted

Niestety, chyba tylko ona sama może opowiedzieć swoją historię. Zabrana z ulicy, właściwie nie wiemy nic...
Pogódko, myślę, że Twoja cierpliwość może zdziałać cuda. Kiedy się na Ciebie wspina, przytul, głaszcz, ale na kolana na siłę nie bierz. Z czaem przekna się na stoprocent, że jest bezpieczna.
A goście niech może przychodzą do domu z jakimś małym smakołykiem dla niej (dawaj im w przedpokoju) - przez żołądek do serca. Ona się poczuła u Ciebie cudownie i teraz broni tego swojego raju z całych sił, bo się boi go stracić.
A jak relacje z Mają?

Posted

Maja Kromce ustępuje , jak ta warknie , to moja kładzie się i macha malutkim ogonkiem:cool3:.
Obcych nie toleruje nawet na podwórku, jak się rozszczeka, to ja biegiem do Gozdzikowej po etopirynę
A dla obcych psów, to istny...pitt bull:crazyeye:

Posted

aha, jak tam z ta jamnikowata suczką, mogę o zdjęcia prosic?
tym ludziom bym zawiozła, jeszcze z innych stron i tej małej, i zobaczymy, bo czas goni a oni są na 100% zdecydowani, trzeba wykorzystac, bo w gazetach tez ludzie oddaję, tylko, że szczeniaki szybciej coś znajdą, niż te schroniskowe bidulki.czekam na zdjęcia, bo jak nie to:mad:(żart)

Posted

a jak tam u Kromki z oczkami, wiadomo coś więcej, chodzi mi o diagnozę weterynaryjną, ona ma nie wiem może jakąs zacmę albo jaskrę moim zdaniem i strasznie te oczka jej ropieją

Posted

wiecie co, ta kanapa na której spi Kromcia dopiero przywieziona, bo stało tu łóżko do spania i tak, syn długo leżał, psy razem z nim, a u mnie wejście i pokój widac, to łóżko do spania przestawiłam do drugiego pokoju a tutaj kanapy i fotel kupiłam, żeby Kromcia miała gdzie spac, bo na pościelone łóżko bała się wchodzic...wiem...główka chora, ale co tam, ważne , że ma dobrze

Posted

Pogódka napisał(a):
wiecie co, ta kanapa na której spi Kromcia dopiero przywieziona, bo stało tu łóżko do spania i tak, syn długo leżał, psy razem z nim, a u mnie wejście i pokój widac, to łóżko do spania przestawiłam do drugiego pokoju a tutaj kanapy i fotel kupiłam, żeby Kromcia miała gdzie spac, bo na pościelone łóżko bała się wchodzic...wiem...główka chora, ale co tam, ważne , że ma dobrze

no Wariatka kochana :loveu:

Posted

kurczę a tego pieska co wam na zdjęciu pokazywałam już w ogóle nie widzę,
nie wiem gdzie się podział, wychodzę, patrzę i nic, mam nadzieję, że nic mu się nie stało
nie mogę też sąsiadów zapytac, bo w tamtym roku w mrozy jak się w klatce pies schronił, ja mu jeśc wynosiłam i do przechowalni dzwoniłam , to oni w tym czasie bardzo szybko,,kłopot,,wygonili