aisaK Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 On jest w tej chwili w hoteliku, u kochanej Murki... Quote
maggie1971 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Ale Rubi wypiękniał:multi:, widać ,że mu służy pobyt u Murki, trzymajcie się pieski:loveu: Quote
Justynna Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 kama i ja...nie wiem czy wiesz....ale to jest właśnie Scooby Doo! Znudził się Włochatemu i został oddany do mieleckiego schronu...A imię Rubi...Dla zmyłki...:diabloti::diabloti:Co by go te duchy, stwory, wampiry nie goniły więcej....:cool3::cool3::cool3: Quote
Murka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Tylko któryś wampir mu ogonek odgryzł :cool3: Quote
kama_i_ja Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Rudi jest genialny! Niestety, rozmawiałam z zainteresowaną Panią i zależy jej żeby to była suczka. Niezaduża... Gdybyście znały jakąś miniaturkę Rubiego, dziewczynkę to bardzo proszę... http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104176 Ale obiecuję, że bede pamiętać o Rudim. P.S. Nie wiedziałam, że kudłaty to taki zdrajca:mad: zdawał się być takim dobrym panem dla Scoobiego! Quote
aisaK Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Ale Rubi ma już domek...Z tego co wiem czeka na niego Pani weterynarz, w Niemczech. Jeśli Rubi znajdzie dom w Polsce trzeba będzie zwrócić koszty leczenia i utrzymania fundacji niemieckiej, a nas na to nie stać. Za wszystko oni płacą... Quote
kama_i_ja Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 aisaK napisał(a):Ale Rubi ma już domek...Z tego co wiem czeka na niego Pani weterynarz, w Niemczech. Jeśli Rubi znajdzie dom w Polsce trzeba będzie zwrócić koszty leczenia i utrzymania fundacji niemieckiej, a nas na to nie stać. Za wszystko oni płacą... Ahaaa, no tą wiadomość, że jest w hoteliku zrozumiałam tak, że ciągle szuka domu. Quote
terra Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Dodam jeszcze do mieleckich dobermanów, malutką Fionkę 3, ok. 3 letnią suczkę, która wygląda jak mini dobreman.:loveu: To bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi i zwierząt sunia. Fionkę wystawiam na allegro. Oto Fionka3: Quote
Murka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Melonik miał dzisiaj RTG i nie wygląda to niestety dobrze. Ma zmiany dysplastyczne w lewym biodrze i zapalenie stawu biodrowego. Prawdopodobnie jest to skutek tego przymarznięcia :-( Dostaje antybiotyk, lek przeciwzapalny, witaminy i dobrą karmę dla szczeniaków. Wyniki badań krwi będą jutro. Quote
Murka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Wyniki badań krwi Melona wyszły w porządku ;) A teraz troszkę fotek. Rubi i Melon to dwaj kumple ;) Melonik Rubi Quote
Justynna Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Kasiu, ale czy wyleczenie Melona jest możliwe??? Czy jeest możliwe, że te zmiany rozwiną się w "trwałą" dysplazję?? :( Quote
Murka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Nie jest niestety możliwe wyleczenie Melona, już zawsze będzie kulał. Wet jednak nic nie wspominał, że to się będzie rozwijać. Leki i dobra karma powinny zatrzymać te zmiany na takim etapie jak jest teraz :roll: Quote
Justynna Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 A czy to, że ma nie do końca sprawne łapki tylne bardzo przeszkadza mu w normalnym chodzeniu? Sprawia mu ból, może np. biegac? Quote
Murka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Właściwie to jedna tylnia łapa nie jest w pełni sprawna i na nią utyka. Biegać oczywiście może, nawet bym nie przypuszczała, że niewidomy pies może tak sprawnie poruszać się po terenie :crazyeye: Podobno go to boli, ale wcale tego nie widać :shake: Gania i zaczepia psy jak każdy młody szczyl ;) Quote
Justynna Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 o jejku to dobrze...cały czas o nim myślę...to mieszkanie w cudzym mieszkaniu doprowadza mnie już do szału...tak bardzo mi brakuje machającego ogona, lizanków, spacerków...grr...wrr.... trzymaj się Meloniku.... Quote
Murka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 A tu troszkę materiałów n.t. tego jak Melonik sobie radzi ;) filmiki ;) http://www.wrzuta.pl/film/maEHUsa3H0/ http://www.wrzuta.pl/film/gPPR3999iy/ On taki biedniusi to nie jest :diabloti: Ma już na koncie przegryzienie dwóch smyczy i szelek :mad: Oraz demolkę kojca (zjadł wykładzinę i próbował się podkopać) :mad: Także zdrowieje nam psiątko, witaminki i leki działają :diabloti: Quote
aisaK Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Witaminki, leki i twoja opieka, Kasiu! dziekujemy ci za to!!!! I jaki on niewdzieczny wobec ciebie :diabloti: Quote
terra Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 No tak, wie jak zębiskami trafić w nogę lub kark przeciwnika;):loveu: Quote
Ulka18 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Temat: Re: Wera (i buda)] Od: "Profil1" <[email protected]> Data: So Stycznia 26 2008, 1:45 pm Do: [email protected] Wery już nie ma, [SIZE="4"]adoptowana tak jak z pierwszej strony doberman z Łańcuta, amstaf suka brązowa, husky.Szczeniaki jeszcze są tylko pstrykniemy aktualne. Quote
aisaK Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Super, u nas miał na imię Miro! Oby dobrze trafił! Quote
Murka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Filmiki Melona w koncu się "przetworzyły" i już je można zobaczyć ;) A teraz prezentacja Rubiego (zapatrzony jest w Brutusa, nowego lokatora, niestety baardzo mu sie nie podoba jego obecność i dlatego jest na lince). Quote
Ulka18 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Rubiemu coraz mniej widać żebra :p to wspaniale, ze wraca do zdrowia....pewnie na apetyt nie narzeka. Quote
Murka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Na początku pochłaniał wszystko bez gryzienia... Teraz już czasem zaczyna wybrzydzać, wzgardza np. czasem suchą karmą. Także już się normuje ;) Quote
Ulka18 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Mureczko, jak sie czuja dobeczki? Rubi przytyl jeszcze troche? Quote
Recommended Posts