Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kama i ja...nie wiem czy wiesz....ale to jest właśnie Scooby Doo! Znudził się Włochatemu i został oddany do mieleckiego schronu...A imię Rubi...Dla zmyłki...:diabloti::diabloti:Co by go te duchy, stwory, wampiry nie goniły więcej....:cool3::cool3::cool3:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Rudi jest genialny!
Niestety, rozmawiałam z zainteresowaną Panią i zależy jej żeby to była suczka. Niezaduża...
Gdybyście znały jakąś miniaturkę Rubiego, dziewczynkę to bardzo proszę...
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104176

Ale obiecuję, że bede pamiętać o Rudim.
P.S. Nie wiedziałam, że kudłaty to taki zdrajca:mad: zdawał się być takim dobrym panem dla Scoobiego!

Posted

Ale Rubi ma już domek...Z tego co wiem czeka na niego Pani weterynarz, w Niemczech. Jeśli Rubi znajdzie dom w Polsce trzeba będzie zwrócić koszty leczenia i utrzymania fundacji niemieckiej, a nas na to nie stać. Za wszystko oni płacą...

Posted

aisaK napisał(a):
Ale Rubi ma już domek...Z tego co wiem czeka na niego Pani weterynarz, w Niemczech. Jeśli Rubi znajdzie dom w Polsce trzeba będzie zwrócić koszty leczenia i utrzymania fundacji niemieckiej, a nas na to nie stać. Za wszystko oni płacą...

Ahaaa, no tą wiadomość, że jest w hoteliku zrozumiałam tak, że ciągle szuka domu.

Posted

Dodam jeszcze do mieleckich dobermanów, malutką Fionkę 3, ok. 3 letnią suczkę, która wygląda jak mini dobreman.:loveu:
To bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi i zwierząt sunia.
Fionkę wystawiam na allegro.

Oto Fionka3:

Posted

Melonik miał dzisiaj RTG i nie wygląda to niestety dobrze.
Ma zmiany dysplastyczne w lewym biodrze i zapalenie stawu biodrowego. Prawdopodobnie jest to skutek tego przymarznięcia :-(
Dostaje antybiotyk, lek przeciwzapalny, witaminy i dobrą karmę dla szczeniaków.

Wyniki badań krwi będą jutro.

Posted

Nie jest niestety możliwe wyleczenie Melona, już zawsze będzie kulał. Wet jednak nic nie wspominał, że to się będzie rozwijać. Leki i dobra karma powinny zatrzymać te zmiany na takim etapie jak jest teraz :roll:

Posted

Właściwie to jedna tylnia łapa nie jest w pełni sprawna i na nią utyka. Biegać oczywiście może, nawet bym nie przypuszczała, że niewidomy pies może tak sprawnie poruszać się po terenie :crazyeye:
Podobno go to boli, ale wcale tego nie widać :shake: Gania i zaczepia psy jak każdy młody szczyl ;)

Posted

o jejku to dobrze...cały czas o nim myślę...to mieszkanie w cudzym mieszkaniu doprowadza mnie już do szału...tak bardzo mi brakuje machającego ogona, lizanków, spacerków...grr...wrr....

trzymaj się Meloniku....

Posted

Filmiki Melona w koncu się "przetworzyły" i już je można zobaczyć ;)

A teraz prezentacja Rubiego (zapatrzony jest w Brutusa, nowego lokatora, niestety baardzo mu sie nie podoba jego obecność i dlatego jest na lince).