Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rubi został we wtorek odrobaczony i odlicza dni do możliwości zaszczepienia ;)

Melon nadal bierze antybiotyki, jeszcze trochę kicha i harczy, ale humorek mu dopisuje ;) Szaleje i biega.
Ślepota w absolutnie niczym mu nie przeszkadza. Ja nawet czasem zapominam, że nie widzi. Zachowuje się zupełnie jakby był w pełni sprawny :cool3:
Temperament i charakter ma typowy dla dobka :cool3:

Oba są teraz ubrane w sweterki, bo zrobilo chłodniej.

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tego własnie się bałam, że Niemcy tylko do swojej granicy dojadą :-(.
Z Mielca do Gorzelca jest straszny kawał - około 11h jazdy.
Powiedzmy, ze ja mogłabym psy przejąc w Łodzi i do granicy je dowieźc (oczywiście za zwrotem kosztów). Ale to dopiero połowa drogi.

Posted

6 godzin jazdy non-stop bez psów nie sciagajac nogi z gazu, ale z psami to trzeba doliczyc ze 3 przystanki. Watpie czy na taka wersje zgodzi sie kierownik. Pisalam z nim o tym, potwierdzil, ze na razie nikt sie z nim nie kontaktowal w sprawie rezerwacji danych psów.

Posted

Ulka18 napisał(a):
6 godzin jazdy non-stop bez psów nie sciagajac nogi z gazu, ale z psami to trzeba doliczyc ze 3 przystanki. Watpie czy na taka wersje zgodzi sie kierownik. Pisalam z nim o tym, potwierdzil, ze na razie nikt sie z nim nie kontaktowal w sprawie rezerwacji danych psów.

Może dziewczyny z Nadziei same jednak jakos sie w to włączą.
Niech tez myślą.

Posted

Chmmm, a może mrowa? Ona jest z Poznania i jeździ za zwrotem kosztów po całej Polsce :roll:
Ale nie wiem czy będzie w stanie wziąść 3-4 psy do osobówki. W dodatku Rubi nie może jechać z innym samcem. Suki będzie molestował :roll:
My możemy Rubiego do Mielca podwieźć.

Posted

No tylko że by Mrówa dojechała do Mielca to juz jest z 500km, za które trzeba zapłacic.
Może jakis dobek jedzie np z Krakowa, wtedy istaniałaby mozliwośc połaczenia transportu.

Przy poprzednim transporcie dobków z Nadziei, ja z TZ vanem wieźlismy 5 psów: 3mixy dobków, jednego kundelka i 1 szczeniaka. Z tym, ze mielismy jeszcze dwie osoby do trzymania psów. To był jeden z najspokojniejszych moich transportów :p.

Posted

Wybaczcie, moge dopiero wieczorem pisać...
Ja bede dzwoniła do kierownika w przyszłym tygodniu. Musze sie zastanowić jakie psy wziąśc, bo Rene (który pieski odbiera) może wziąść 3 duże, albo 1 dużego i 2-3 małe. Ale przecież nie chcemy aby pieski się gniotły albo gryzły. Rene na Rubiego bedzie miał transporter, ale jak go do Zgorzelca dowiesc?
I sądze, że zamówimy u kierownika Śnieżkę (bo o nią mnóstwo dzwoni ludzi, wiec szybko do domku pojdzie) pewnie tą mix-pinczerkę i jeszcze jakąs malutką (może mi jakąs biedę podsuniecie, aby już w schronie nie cierpiała a jest malutka).
Oczywsiście ja napisze, żeby zwrócili koszty transportu, tylko Mrówa jedzie z Poznania, potem do Zgorzelca i dalej, wiec koszt bedzie ogromny. Jak sadzicie?
Ja cały czas myśle jak to zrobić....Tu na poludniu ciezko bedzie. Jeszcze porozmawiam z Simoną....jak to zrobić?

Posted

aisaK napisał(a):
Wybaczcie, moge dopiero wieczorem pisać...
Ja bede dzwoniła do kierownika w przyszłym tygodniu. Musze sie zastanowić jakie psy wziąśc, bo Rene (który pieski odbiera) może wziąść 3 duże, albo 1 dużego i 2-3 małe. Ale przecież nie chcemy aby pieski się gniotły albo gryzły. Rene na Rubiego bedzie miał transporter, ale jak go do Zgorzelca dowiesc?
I sądze, że zamówimy u kierownika Śnieżkę (bo o nią mnóstwo dzwoni ludzi, wiec szybko do domku pojdzie) pewnie tą mix-pinczerkę i jeszcze jakąs malutką (może mi jakąs biedę podsuniecie, aby już w schronie nie cierpiała a jest malutka).
Oczywsiście ja napisze, żeby zwrócili koszty transportu, tylko Mrówa jedzie z Poznania, potem do Zgorzelca i dalej, wiec koszt bedzie ogromny. Jak sadzicie?
Ja cały czas myśle jak to zrobić....Tu na poludniu ciezko bedzie. Jeszcze porozmawiam z Simoną....jak to zrobić?

Aisak rozmawiaj. Czy z południa (Kraków, Katowice) nikt inny nie jedzie???

Posted

Jest na miau taka oferta transportu:

Dębno Lubuskie - Kostrzyn - Zielona Góra - Legnica - cała długość autostrady a4 - Kraków - Brzesko - Tarnów - Jasło - Krosno (tylko zdrowe zwierzęta) tel. 696042741 (Lotka) NOWE!!

Posted

Reno2001 napisał(a):
Aisak rozmawiaj. Czy z południa (Kraków, Katowice) nikt inny nie jedzie???
Rene przyjezdza TYLKo po Rubiego i te 2-3 pieski. Nikt inny na razie nie jedzie.Potem ma jechać sunia z Łodzi, ale to juz innym transportem.

Posted

terra napisał(a):
Jest na miau taka oferta transportu:

Dębno Lubuskie - Kostrzyn - Zielona Góra - Legnica - cała długość autostrady a4 - Kraków - Brzesko - Tarnów - Jasło - Krosno (tylko zdrowe zwierzęta) tel. 696042741 (Lotka) NOWE!!

To by bylo dobre rozwiazanie, nawet gdyby dziewczyna z miau mogla wziac tylko Rubiego. Ale czy Rubi jest zaszczepiony i przygotowany do drogi?

Posted

Do 8 marca Rubi będzie już gotowy do przekroczenia granicy ;) Za tydzień będziemy go szczepić p. wściekliźnie.

Tylko teraz pytanie czy ta osoba z miau będzie jechać akurat 8 marca? Wydaje mi się to wątpliwe :roll:

Posted

A moze p.kierownik za oplata pojechalby do Zgorzelca :???: tylko nie wiem czy schroniskowy bus by to przetrzymal :roll: wynajecie busa nie wchodzi raczej w gre, koszt to ok. 1,1 zl za km. Wyszloby z 1000,-zl jak nic.

Posted

Aga, w listopadzie kiedy wieźlismy dobki z Łodzi do Gorzowa Wlkp. dziewczyny wynajęły busa (mieliśmy w sumie chyba 12 psów do przewiezienia). Zapłaciły coś ok 700zł za co mieli zwrócic Niemcy. Ja z TZ wieźliśmy wtedy 5 sztuk służbowym vanem :cool3:. Tylko na pewno ktoś musiałby jechac z kierowcą (chocby ze względu na papiery adopcyjne psów) no i trzeba by skombinowac transportery lub klatki.

Posted

Na razie telefon nie dobiera, na sms-y nie dopisuje. poczeklam do poniedziałku, może ten ktos nie ma w weekend czasu. W sumie to wiem już, że pojedzie Rubi, pinczerkowata sunia (nr 60), Śnieżynka (nr 197), sznaucerowata sunia (nr 152) i te psy bede rezerwowała w poniedziałek i prosiła o przygotowanie ich do wyjazdu. zapytam przy okazji jaka jest możliwośc "załatwienia" transportu do Zgorzelca, za opłatą oczywiście. Zobaczymy...

Posted

Aisak, poinformowalam mailowo p.kierownika o Twoim telefonie w poniedzialek, przeslalam liste psiakow, ktore chca Niemcy.
Nie przestrasz sie glosu p.kierownika, bo jest bardzo tubalny :razz:

Posted

Ja już z nim rozmawiałam, w tym tygodniu ;) Głos faktycznie....ciekawy ;) Na początku troszkę przestraszył, ale później przypomniałam sobie z czym dzwonię.
Aaa. dziekuję ulka18 za przesłane informacje.