Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, ze Rubi juz bezpieczny... w schronisku nie mialby zadnych szans w tym stanie :shake:

Murka, a ten maly dobus to ma niedowlad z powodu przemrozenia,ale to jest odwracalne? Co mowil kierownik?

Posted

Ja mam tylko nadzieję, że u Rubiego to nie trzustka :shake:
Z wszystkim innym powinniśmy sobie dać radę.
Zaraz idziemy do niego z kolejną porcyjką jedzonka. Wpyla z prędkością światła ;)

Ten młodziak na tych łapkach staje, podpiera się nimi i chodzi. Tylko tak jeszcze troszkę sztywno je stawia (te tylnie). Jak trafił do schroniska to w ogóle na nich nie stawał i miał je zupełnie bezwładne. Ciężko teraz powiedzieć czy będą zupełnie sprawne czy coś im tam zostanie po przygodzie z mrozem. Ale jest szansa, że będzie dobrze, skoro po kilku dniach jest taka poprawa. Kierownik mówił, że on został znaleziony przymarznięty do ziemi...

Posted

Murka napisał(a):
Ten młodziak na tych łapkach staje, podpiera się nimi i chodzi. Tylko tak jeszcze troszkę sztywno je stawia (te tylnie). Jak trafił do schroniska to w ogóle na nich nie stawał i miał je zupełnie bezwładne. Ciężko teraz powiedzieć czy będą zupełnie sprawne czy coś im tam zostanie po przygodzie z mrozem. Ale jest szansa, że będzie dobrze, skoro po kilku dniach jest taka poprawa. Kierownik mówił, że on został znaleziony przymarznięty do ziemi...

:( nadacie mu jakieś imię? co można o nim napisać? w przybliżeniu wiek? i na kogo dać kontakt o nim?

Posted

Oto Rubi...

:placz:

A na taaakiej lince wychodzimy na spacerek (jeśli jest uciekinier, to wolimy nie ryzykować ;) ).

Kupka była nienajlepsza ale też i nienajgorsza :roll:
Zobaczymy jutro jak będzie.

Nie wiemy co to za "coś" ma przy ogonku. Beatka też to oglądała i nie wie co to może być. Chyba jakaś zrogowaciała blizna :roll:

Posted

Kochani, tak się teraz przyglądam zdjęciom Rubiego ze strony Nadziei Dobermana i te dzisiejsze... I chyba ten nasz ma krótszy ogon :roll: I nieco mocniejszy, innego kształtu pysk, więcej czarnego przy nosie.
Nie wiem czy to ten sam pies :roll:

Posted

Matko kochana jaka to chudzinka :placz: na tym zdjeciu wyglada jak zaglodzony Ambo z mojej pierwszej foty

Moze to drugi pies taki wyglodzony...a Rubi gdzies tam jest, nie wiadomo gdzie :shake: a moze to byc przeklamanie aparatu :roll:

Jak minela pierwsza noc chudzince?

Posted

A Wam jak się wydaje to Rubi czy nie Rubi? :roll:
Bo mi się wydaje, że tamten jest bardziej dobermanowaty :roll:

Też pomyślałam o tym, że w okolicy gdzieś może być jakaś rozmnażalnia pseudodobków.

Niestety dzisiaj rano pojawił papkowaty żółtawy kał :shake:
Ale mam nadzieję, że to jeszcze nie oznacza najgorszego... Wczoraj papka była brązowa. Zobaczymy co będzie dalej. Może to dzisiaj to wynik stresu, zmiany miejsca itp.

Małemu jakby zniknęła ropa z nosa. Wyciek jest już tylko przezroczysty.

I wierzcie mi, że zdjęcia nie oddają wyglądu tego psa... Na żywo ma się wrażenie, jakby za chwilę miał się rozlecieć na kawałeczki. I tylko wierzyć się nie chce, że to jest w stanie chodzić...

Posted

Klementynkaa napisał(a):
:( nadacie mu jakieś imię? co można o nim napisać? w przybliżeniu wiek? i na kogo dać kontakt o nim?

Imienia na razie ten młodziak nie ma. Może w schronisku mu jakieś nadadzą. Wiek na moje oko to jakieś 5-7 miesięcy. To taki niewyrośnięty dobek, widać, że jeszcze młodziutki i łapy ma nieproporcjonalne. Kontakt na schronisko.

Posted

[quote name='Murka']"A Wam jak się wydaje to Rubi czy nie Rubi? :roll:
Bo mi się wydaje, że tamten jest bardziej dobermanowaty :roll:

Też pomyślałam o tym, że w okolicy gdzieś może być jakaś rozmnażalnia pseudodobków."

ja juz sama nie wiem czy to Rubi, tamten był jakby mniej rudy ale zdjęcia były kiepskie to i kolor inny
ale jeśli to nie on tzn że ktos rzeczywiście produkuje takie wyżło-dobermany gdzieś w okolicy

Posted

a gdyby tak podesłać zdjęcia te aktualne facetowi, który miał RUBIEGO na DT? niech spróbuje rozpoznać czy to ten sam pies czy nie?

on jest w tak fatalnym stanie i taki pokurczony, że trudno powiedzieć... ja mam wrażenie, że ten ma nieco szerszą głowę ale to moze być efekt że reszta jakby mooocno chudsza jest :(

Posted

A moze by aukcje charytatywna wystawic Rubiemu? Czy on na pewno pojedzie do Niemiec? chyba w takim stanie nie ma o tym mowy, a pieniadze by sie przydaly na leczenie. Moze udaloby sie zebrac chociaz 50,-zl.

Posted

Ulka, ja myślę, żeby się wstrzymać kilka dni, które wiele pokażą (np. czy to nie trzustka, wtedy psa trzeba będzie uśpić :-( ).
W takim stanie nie ma mowy o odrobaczeniu, nie mówiąc o szczepieniach, które są niezdbędne do wyjazdu do Niemiec. W dodatku od momentu zaszczepienia p. wściekliźnie musi upłynąć 3 tygodnie.

Na razie póki co Rubi jest na antybiotykach. Już mu tak nie cieknie z nosa, ale nadal chrycha.
Ledwo to chodzi, ale obsikać musi wszystko :razz:
I posłuszne psisko jest, spuściliśmy go dziś ze smyczy (oczywiście na ogrodzonym terenie), a on w jednej chwili zaregował na gwizd.

A tu Rubi w świetle dziennym:

Posted

Zupełny brak mięsni...
:(
Fundacja przelała juz pieniążki dla Rubiego. Jeśli okaże sie, że jest zdrowy, tylko (albo aż)wychudzony to fundacja opłaci hotelik do momentu przewozu.
Pies na 100% ma mieejsce w niemieckiej fundacji, tylko dbajcie o niego :(

Posted

Klementynkaa napisał(a):
czy on się tak kurczy z zimna czy jest taki spięty z bólu?

Tego nie wiemy...
Nie jest niestety z nim dobrze, od wczoraj niewiele zjadł i wrócił mu wysięk z nosa. Zaraz jedziemy z nim do weta. Podamy mu kroplówkę i może silniejszy antybiotyk.
Tak bardzo bym chciała, aby się z tego wylizał...

Posted

Rubi dostał kroplówkę, silniejszy antybiotyk oraz surowicę (może mieć nosówkę). Od razu poczuł się lepiej i nabrał apetytu.
Niestety jego ogólny stan jest zły, ropa leje mu się z nosa, musi pochodzić aż z oskrzeli...

Jutro znów jedziemy na kroplówkę i piech zostanie kilka dni, może tydzień w lecznicy pod stałą opieką Beatki (wielkie dla niej podziękowania za to, że udostępni pomieszczenie dla Rubiego i otoczy go opieką). Nie będzie to dodatkowy koszt dla Fundacji (prócz leków), ponieważ przekażemy Beatce pieniążki, które przez te dni otrzymamy za hotelowanie Rubiego u siebie.

Pobyt w lecznicy to dla niego jedyna szansa. Mamy nadzieję, że stanie na nogi.