Murka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Odwieźliśmy dziś Rubiego do lecznicy. Od wczoraj polepszyło się mu znacznie, apetyt ma super, jest żywszy, a przede wszystkim dzisiaj rano zrobił pięęękną koopę. Także jest nadzieja, że będzie ok. Dzisiaj znów dostał kroplówkę i antybiotyk. A tu u Beatki w lecznicy (zauważcie, że nie jest już taki wygięty): Quote
Klementynkaa Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 bidok... cioteczki z Mielca - donoszę, że: RUBI pozostaje RUBIM mały przymarznięty dostał imię MELON a ten co już tak długo wisi u nas na www doczekał się imionka - MIRO :) Quote
Murka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Na fotkach widać, jak mu się leje ropa z nosa. Czasem cały nos ma zasmarkany. Ale teraz już odsmarkuje na podłogę, a to już dobrze. Aha, po ocenie zębów Rubi ma max 2 latka. Quote
aisaK Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Dziekuje!!! To świetnie, że to psisko ma was! Wymiziajacie go od nas! Quote
Ulka18 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 [quote name='Klementynkaa']bidok... cioteczki z Mielca - donoszę, że: RUBI pozostaje RUBIM mały przymarznięty dostał imię MELON a ten co już tak długo wisi u nas na www doczekał się imionka - MIRO :) Ten dobus, ktory byl zwrocony po 2 latach ma na imie KIRIOS. Takie imie wymyslila Justynka, ktora adoptowala dobusie Negre. Bylo o tym kilka stron wczesniej, tak tez dalam na strone. A imie dla malego MELON bardzo mi sie podoba :loveu: A Rubi rzeczywiscie wyglada prosciej, juz nie jest taki przykurczony. Do kiedy zostanie w lecznicy u Beatki? Quote
Klementynkaa Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 ooo to bardzo przepraszam, zaraz z rańca (no może trochę później) dokonam zmian! on na stronie ciągle była jako "dobek z Mielca" :/ i tym sposobem jedno imię będzie w zapasie (pewnie szybko znajdzie swojego psa to imię :( ) Quote
Reno2001 Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 A ja ciociom od dobków prezypomnę, że w Mielcu jest jeszcze taka młoda ok.roczna sunia w typie pinczera średniego. Proszę, nie zapomnijcie o niej... Quote
Murka Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Ulka18 napisał(a): A Rubi rzeczywiscie wyglada prosciej, juz nie jest taki przykurczony. Do kiedy zostanie w lecznicy u Beatki? Kilka dni na pewno. Zobaczymy czy jego stan się poprawi na tyle, że będziemy mogli go wziąć na odkarmienie. Beatka powiedziała, że jak zacznie byc zbyt ruchliwy to da znać ;) Melon też ma do nas trafić (Fundacja chce go wziąć pod opiekę), ale na razie nie mam odpowiedzi od Kierownika odnośnie tego czy jadąc po budy do Janowa będzie mógł nam go przywieźć. Quote
aisaK Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 A jaka jest narazie diagnoza dotycząca Rubiego? Ten katar to przeziebienie? Fundacja chce wiedziec, a ja nie wiem co dopisać. Quote
Ulka18 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Murka napisał(a):Melon też ma do nas trafić (Fundacja chce go wziąć pod opiekę), ale na razie nie mam odpowiedzi od Kierownika odnośnie tego czy jadąc po budy do Janowa będzie mógł nam go przywieźć. Ale sie ciesze, ze Melon pojedzie do Ciebie Murko do hoteliku :multi: Mam nadzieje, ze kierownik dowiezie malca do Was bez problemu :p Quote
Murka Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 aisaK napisał(a):A jaka jest narazie diagnoza dotycząca Rubiego? Ten katar to przeziebienie? Fundacja chce wiedziec, a ja nie wiem co dopisać. Na pewno ma zapalenie górnych i dolnych dróg oddechowych oraz zapalenie płuc. Być może jest to wynik wycieńczenia połączonego z nosówką. Ropny wyciek z nosa pochodzi z oskrzeli. W płucach są szmery. Nie wykluczona jest na razie niewydolność trzustki, ale to sie okaże po kilku dniach. Quote
Murka Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Kierownik przesłał mi dzis zdjęcia tego nowego dobka co miał trafić w dzień gdy byłam po Rubiego. Już go umieściłam na stronie schroniska. Dobuś ma 4 latka, został przyjęty jako bezdomny z Łańcuta. Quote
Ulka18 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Czy to sie nigdy nie skonczy :???: Kolejny dobus :placz: Murka, a czy wlozylas Melonka na strone? Mysle, ze Twoje zdjecia sa dobre i warto by malego pokazac, szczegolnie jakie nieszczescie go spotkalo z reki czlowieka. Quote
Klementynkaa Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 o rany... dajcie mu ciotki imię, chyba, że może być MIRO :( pofrunie szukać domku na ND... Quote
terra Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Czy to nie byłaby jakaś szansa dla małego dobeczka: Chciałabym kupić psa bez rodowodu, po przystępnej cenie, rasy dog niemiecki, sznaucer olbrzymi lub doberman. Mam duży dom z równie sporym ogrodem więc pies będzie miał zapewnione najlepsze warunki. Najlepiej, żeby był to pies i szczeniak do 6miesiąca. [email protected] Kontakt: Wolbrom woj. małopolskie email: [email protected] Quote
Ulka18 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Co Wy na to Cioteczki??? pisac do tej Pani? Quote
Ulka18 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Napisalam. I tak nie wydamy psa bez sprawdzenia domu. Quote
Reno2001 Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 Ulka18 napisał(a):Napisalam. I tak nie wydamy psa bez sprawdzenia domu. I bez umowy o kastracji...:evil_lol: Quote
Murka Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Ulka18 napisał(a): Murka, a czy wlozylas Melonka na strone? Mysle, ze Twoje zdjecia sa dobre i warto by malego pokazac, szczegolnie jakie nieszczescie go spotkalo z reki czlowieka. Zaraz go wstawię. Kierownik jeszcze nie wie dokładnie kiedy przyjedzie po budy. Quote
Klementynkaa Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 [quote name='Reno2001']A ja ciociom od dobków prezypomnę, że w Mielcu jest jeszcze taka młoda ok.roczna sunia w typie pinczera średniego. Proszę, nie zapomnijcie o niej... dajcie imię tej suni i postawowe informacje: jak trafiła do schronu, jak się zachowuje, stan zdrowia... wrzucę na stronę, suczek mamy mniej więc chyba jednak łatwiej im znaleźc domki:cool1: Quote
Klementynkaa Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 [quote name='Murka']Kierownik przesłał mi dzis zdjęcia tego nowego dobka co miał trafić w dzień gdy byłam po Rubiego. Już go umieściłam na stronie schroniska. Dobuś ma 4 latka, został przyjęty jako bezdomny z Łańcuta. nazwałam go na stronie MIRO, jak będzie więcej fotek i informacji to bardzo prosze podajcie :) Quote
Reno2001 Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 Klementynkaa napisał(a):dajcie imię tej suni i postawowe informacje: jak trafiła do schronu, jak się zachowuje, stan zdrowia... wrzucę na stronę, suczek mamy mniej więc chyba jednak łatwiej im znaleźc domki:cool1: Klementynko, mała nie ma imienia, więc jeśli masz jakieś fajne pod ręka to bardzo prosimy. Nie wiem jak trafiła do schronu, może Ulka18 cos na ten temat wie. Wiadomo jedynie, ze to niesmiała i wystraszona sunieczka :-(. Quote
Ulka18 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 dajcie imię tej suni i postawowe informacje: jak trafiła do schronu, jak się zachowuje, stan zdrowia. Tutaj sa wszystkie informacje jakie mamy o suni : http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1329 Quote
Recommended Posts