Ulka18 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [quote name='Murka']Ulka, a Ty wiesz jak ten psiak trafił do schroniska? Został znaleziony, czy ktoś go oddał? :roll: Murka, ja to zdjecie zrobilam po kryjomu prawie, bo pan Zbyszek mowil, zeby nie robic i nie dawac na strone, bo pies jest strasznie slaby. Kierownika nie bylo, pan Zbyszek nie wiedzial, tylko tyle, ze jest od kilku dni w schronisku. Napisalam juz do schroniska z prosba o sprawdzenie skad jest ten pies. Quote
dzodzo Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 ja zwrocilam uwagę na podobienstwo do Rubiego wlasnie-ale to jest suczka przecież a Rubi to pies, więc :crazyeye: Quote
Ulka18 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Dzodzo, nie wiem czy to suczka. Zobacz na zdjecie, ze to moze byc pies. Temat: brązowy Od: [email protected] Data: Cz Grudnia 20 2007, 9:58 am Do: [email protected] Doberman brązowy został przywieziony przez Straż miejską Mielec 06.12.2007. Został znaleziony na ulicy Biernackiego w Mielcu. I tyle o nim wiem. Quote
dzodzo Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 OK,wczesniej wydawalo mi sie,ze pisalyscie ze to suka ale ja widze na fotce meski atrybut, czyli to pewnie jednak Rubi:-( Quote
Ulka18 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Wczesniej nie wiedzialam, ze to pies, slyszalam o wychudzonej suczce, ale to chodzilo o mix kaukazke, tez z hali. Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 A to super DT miał Rubi!!! :(:(:( Jemu trzeba pomóc.....:( Quote
Ulka18 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Aisak, czy jestes pewna, ze Rubi zostal wyrzucony/zwial z DT? Jak to sprawdzic? Quote
dzodzo Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 tzn to nie było takie normalne DT-tylko był u kogos kto go znalałz zachudzonego i ogłaszał na allegro ze szuka mu domu, to był Maciek jakis a kontakt do niego jest chyba na naszej adopcyjnej????? Quote
iwop Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Moze zrzucimy się na niego? A szczepienie? Wet erynarz? Jest przeciez w bardzo kiepskim stanie...:placz: Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Dzwoniłam, pies został oddany do jakiegoś ośrodka dla bezdomnych psów w Swilczy, w piatek albo w sobote-pan nie pamieta :roll: dalszych losów nie znam...ale jak on trafił potem do Mielca, skoro sie błakał? Ktoś go adoptował? Uciekł?Czy z gminy do Mielca... Pies podobno wspaniały nawet do dzieci, tylko trzeba go pilnować-lubi ucieczki. Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 To ja nic nie rozmumiem :roll: 6 przywieziony, a facet mi mówi, że w tą sobote albo piatek oddał... A pies jest w Mielcu...wrrr...czarna magia Quote
dzodzo Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 albo facet ściemnia albo to jest inny, niemalze identyczny pies Quote
Ulka18 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Dzwoniłam, pies został oddany do jakiegoś ośrodka dla bezdomnych psów w Swilczy, w piatek albo w sobote-pan nie pamieta Ze Swilczy k./Rzeszowa psy tez trafiaja do Mielca. Wg mnie ten facet cos kreci :angryy: Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Tak, tez tak sądze...zwłaszcza, że ja mu powiedziałam,że pies jest w Mielcu...wtedy zaczął kręcić, że pewnie uciekł albo on nie wie czy to ten sam... Mi od początku ten pies przypominał mi Rubiego...:( Ale on tragicznie wygląda, coraz gorzej...:( Quote
Klementynkaa Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 kurczę ale Karilka pisze mi, że to nie ten... nic nie rozumiem, kto w mielcu mógłby na miejscu sprawdzić czy to pies czy suka, zobaczyć psa w całości i porównać z fotkami RUBIEGO? No i na kogo teraz kontakt? na schronisko? Quote
Ulka18 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Doberman brązowy został przywieziony przez Straż miejską Mielec 06.12.2007.tak jak pisala kierownik jest to pies. Na miejscu w Mielcu nie ma nikogo, jest tylko Justynna, ale nie wiem kiedy wroci do Mielca z Warszawy. Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 TO JEST RUBI, jestem pewna. Kontakt na kogos z nas, ewentualnie możemy się przeciez z Ulka18 skontaktowac, w razie czego... Tylko jego to trzeba byłoby jak najszybciej wyciągnąć...:( Quote
aisaK Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Ulka18- Czy wy tam macie jakis hotelik? Ile by to kosztowało? A może znasz kogoś kto by go zabrał na płatny tymczas? Musimy go wyciągnąć... Quote
Ulka18 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Mamy super hotelik u Murki :p W tej chwili sa w hoteliku 2 mieleckie sunieczki Julcia i Kola. Koszt za dobe wynioslby pewnie w przypadku duzego psa 18,-zl. Ale to Murka musialaby sie wypowiedziec. Watek hoteliku jest na innych. Quote
Murka Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Koszt Rubiego (jeśli jest wielkości dobcia) byłby 15 zł/doba :roll: Zostało akurat jedno wolne miejsce, bo obecnie są dwa boksy wolne, ale jutro przywozimy nowego lokatora ;) Quote
aisaK Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Murka napisał(a):Koszt Rubiego (jeśli jest wielkości dobcia) byłby 15 zł/doba :roll: Zostało akurat jedno wolne miejsce, bo obecnie są dwa boksy wolne, ale jutro przywozimy nowego lokatora ;) A pomożesz nam go wyciągnąć? I u siebie ulokujesz? I proszę-podaj mi nr konta gdzie trzeba przelac pieniadze. Niemiecka fundacja zgodziła się pomóc i znalazła już DT dla tego psiaka, wiec jak wszystko pójdzie dobrze w styczniu pojechałby do Niemiec, po lepsze życie... Pomożesz nam go przygotować (koszty też zostaną zwrócone). Quote
Reno2001 Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 aisaK napisał(a):A pomożesz nam go wyciągnąć? I u siebie ulokujesz? I proszę-podaj mi nr konta gdzie trzeba przelac pieniadze. Niemiecka fundacja zgodziła się pomóc i znalazła już DT dla tego psiaka, wiec jak wszystko pójdzie dobrze w styczniu pojechałby do Niemiec, po lepsze życie... Pomożesz nam go przygotować (koszty też zostaną zwrócone). Ale byłoby super :multi:. Mureczko, dasz radę??? Quote
Ulka18 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 A pomożesz nam go wyciągnąć? I u siebie ulokujesz? I proszę-podaj mi nr konta gdzie trzeba przelac pieniadze. Trzeba koniecznie powiadomic schronisko o naszych planach. Pan Kierownik musi sie zgodzic, mieleckie schronisko zazwyczaj bardzo niechetnie wydaje psy z zlej kondycji. Quote
aisaK Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Wiem :( napiszesz do nich, albo skontaktujesz się z nimi, Ulka18? Musimy go wzmocnić, dac cieplutko i niech jedzie słońce po nowe życie... Quote
Ulka18 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 W sobote kierownik jedzie po budy do Malway pod Rzeszow, gdyby byly pieniadze na dodatkowe paliwo, to moze by psa podrzucil do Murki. Zapytac o ta mozliwosc? A jak z oplata za hotelik i leczenie? Quote
Recommended Posts