Reno2001 Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 I widać kogo uznała za przewodnika...:loveu: Brawo dla nowych opiekunów suni. Wygląda bosko!!! Quote
Reno2001 Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Pozostałe dobeczki nadal czekają...:-(. Quote
Ulka18 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Dobus oddany po 2 latach ma wirtualnego opiekuna, Pana Andrzeja (tego od gigantycznej wplaty). Trzeba psiakowi nadac jakies imie. Macie pomysly? Quote
justynan2 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Jeżeli mogę coś zaproponować to bardzo pasuje mi do tego psiaka imię Kirios. Po grecku to słowo oznacza Pan a ten piękny doguś jest przecież już panem chociaz szalonym i lubiącym bieganko i to długie. Quote
Reno2001 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Mnie sie bardzo podoba :loveu:! Quote
Ulka18 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Justynko, dzieki :calus: piekne imie :loveu: Dzisiaj zmienię mu galerię i dodam imię i opiekuna wirtualnego. Quote
Ulka18 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Pozwalam sobie wkleic caly mail od Justynki: Negra uwielbia jak moje dzieciaki rzucają jej śnieżki a one w końcu mają z kim pobiegać. No i jest pretekst aby wolny dzień spędzić na świerzym powietrzu. Tak naprawdę to nie wiem kto bardziej się potrzebował: pies nas czy my psa. Negrunia bardzo zintegrowała naszą rodzinkę i "zmusiła" do spędzania czasu razem. Jest u nas niecałe dwa tygodnie a już nie wyobrażam sobie dni bez porannej zabawy nad Wisłą i wieczornych spacerów. I muszę jeszcze dodać że takiego pieszczocha jak Negra to świat nie widział. Z posiadania psa sa same korzysci, trzeba wyjsc z domu na spacer, mozna dzieciaki zachecic do aktywnosci fizycznej :p i poprzebywac wiecej na swiezym powietrzu :multi: Quote
Reno2001 Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Lepszego domu dla suni nie mogliśmy sobie wymarzyć :loveu::loveu::loveu:. Teraz kolej na dobkowych panów. Quote
Reno2001 Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Mieleckie dobermany sie przypominają! Quote
Klementynkaa Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 czy my tego z pierwszej strony mamy u siebie? Quote
Reno2001 Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Klementynkaa napisał(a):czy my tego z pierwszej strony mamy u siebie? Tzn gdzie??? Quote
Klementynkaa Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 na www.nadzieja-dobermana.pl, sprawdziłam, mamy :) http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/mielecki-dobek.html Quote
Ulka18 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Klementynko, wszystkie mieleckie dobki sa na stronie dobermanow. Quote
justynan2 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Nikt nie chce takich pięknych dobków? Quote
Ulka18 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Dobrze, ze chociaz Negrunia jest bezpieczna w super domku :roll: Moze innym dobkom tez sie poszczesci :kciuki: Quote
justynan2 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ach ta Negra:roll:. Nie dość że więcej ją przytulam i drapię niż moje dzieciaki (tak się dopomina pieszczot) to jeszcze jaka delikatna z niej damusia:razz:. Wczoraj na bieganku stanęła tylną łapą na oset i od razu przybiegła, podniosła łapkę i trzeba było pieska pocieszać. Aż jakiś starszy pan stanął i się całą sytuacją zainteresował bo myślał że to coś poważnego:lol:. Quote
terra Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Tak, Księżniczka z niej się zrobiła i bardzo dobrze;) Quote
terra Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Wątek dobermanów, dodany do zbioru w poście 4: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60666 Quote
Ulka18 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 justynan2 napisał(a):Ach ta Negra:roll:. Nie dość że więcej ją przytulam i drapię niż moje dzieciaki (tak się dopomina pieszczot) to jeszcze jaka delikatna z niej damusia:razz:. Wczoraj na bieganku stanęła tylną łapą na oset i od razu przybiegła, podniosła łapkę i trzeba było pieska pocieszać. Aż jakiś starszy pan stanął i się całą sytuacją zainteresował bo myślał że to coś poważnego:lol:. Delikatne z niej stworzonko :oops: A spragniona pieszczot na pewno jest, musi sobie tez odbic te kilka miesiecy ze schroniska ;) Justynko, a jak apetyt Negruni? Je chetnie czy grymasi? Quote
justynan2 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Z jedzeniem nie ma problemów, miska zawsze wylizana. Je dwa razy dziennie o tych samych porach. Wogóle to mało z nią problemów. Przesypia całą noc w kojcu, w dzień też lubi sobie pospać. Sama zostaje bez problemów, wtedy najcześciej leży na kanapie lub w kojcu. W domu jest bardzo spokojna, nie szczeka ( może dwa razy się jej zdarzyło:razz:). Grzecznie czeka pod sklepem czy przedszkolem, no chyba ze ktoś się jej ewidentnie nie podoba to wtedy szczeka ale zawsze zostawiam ją w kagańcu. Mam tylko problem z tym że potrafi kogoś złapać za rękę zebami :angryy:(ale nie ugryzie), najczęściej robi to w domu, ale może po prostu nie czuję się jeszcze w 100% bezpiecznie. No i z nikim nie wyjdzie na spacer jak ja nie idę, uprze się jak osioł i stoi na klatce pod drzwiami albo wraca do domu. Ogólnie to przesłodki i kochany psiak, Już od jakiegoś tygodnia nie odgania wszystkich psów a nawet zaczepia do zabawy:lol:. Grzecznie chodzi na smyczy a gdy jest spuszczona to zawsze wraca na zawołanie i daje się zapiąć. Quote
Reno2001 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Żeby i inne mieleckie dobki znalazły takie domki jak Negra :roll:. Quote
Ulka18 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 justynan2 napisał(a):Przesypia całą noc w kojcu, w dzień też lubi sobie pospać. Sama zostaje bez problemów, wtedy najcześciej leży na kanapie lub w kojcu. Justynko, a Ty nie mieszkasz w bloku? Bo piszesz, ze stoi na klatce uparcie, jak Ty nie idziesz, a powyzej piszesz, ze w kojcu :thinkerg: Quote
justynan2 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 W bloku, bloku. Ja na jej legowisko mówię kojec nawet nie wiem dlaczego. Poprawię się na przyszłość. W sklepie sprzedawca też mówił kojec wiec myślałam że to nie ma znaczenia. Negrunia ma legowisko wiklinowe ogromniaste robione na zamówienie z dwoma kołderkami i dwoma kocami. Quote
Murka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 justynan2 napisał(a):Negrunia ma legowisko wiklinowe ogromniaste robione na zamówienie z dwoma kołderkami i dwoma kocami. Ładny mi kojec :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts