Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli mogę coś zaproponować to bardzo pasuje mi do tego psiaka imię Kirios. Po grecku to słowo oznacza Pan a ten piękny doguś jest przecież już panem chociaz szalonym i lubiącym bieganko i to długie.

Posted

Pozwalam sobie wkleic caly mail od Justynki:

Negra uwielbia jak moje dzieciaki rzucają jej śnieżki a one w końcu
mają z kim pobiegać. No i jest pretekst aby wolny dzień spędzić na
świerzym powietrzu. Tak naprawdę to nie wiem kto bardziej się
potrzebował: pies nas czy my psa. Negrunia bardzo zintegrowała naszą
rodzinkę i "zmusiła" do spędzania czasu razem. Jest u nas niecałe dwa
tygodnie a już nie wyobrażam sobie dni bez porannej zabawy nad Wisłą i
wieczornych spacerów.
I muszę jeszcze dodać że takiego pieszczocha jak Negra to świat nie widział.

Z posiadania psa sa same korzysci, trzeba wyjsc z domu na spacer, mozna dzieciaki zachecic do aktywnosci fizycznej :p i poprzebywac wiecej na swiezym powietrzu :multi:

Posted

Ach ta Negra:roll:. Nie dość że więcej ją przytulam i drapię niż moje dzieciaki (tak się dopomina pieszczot) to jeszcze jaka delikatna z niej damusia:razz:. Wczoraj na bieganku stanęła tylną łapą na oset i od razu przybiegła, podniosła łapkę i trzeba było pieska pocieszać. Aż jakiś starszy pan stanął i się całą sytuacją zainteresował bo myślał że to coś poważnego:lol:.

Posted

justynan2 napisał(a):
Ach ta Negra:roll:. Nie dość że więcej ją przytulam i drapię niż moje dzieciaki (tak się dopomina pieszczot) to jeszcze jaka delikatna z niej damusia:razz:. Wczoraj na bieganku stanęła tylną łapą na oset i od razu przybiegła, podniosła łapkę i trzeba było pieska pocieszać. Aż jakiś starszy pan stanął i się całą sytuacją zainteresował bo myślał że to coś poważnego:lol:.

Delikatne z niej stworzonko :oops: A spragniona pieszczot na pewno jest, musi sobie tez odbic te kilka miesiecy ze schroniska ;)

Justynko, a jak apetyt Negruni? Je chetnie czy grymasi?

Posted

Z jedzeniem nie ma problemów, miska zawsze wylizana. Je dwa razy dziennie o tych samych porach. Wogóle to mało z nią problemów. Przesypia całą noc w kojcu, w dzień też lubi sobie pospać. Sama zostaje bez problemów, wtedy najcześciej leży na kanapie lub w kojcu. W domu jest bardzo spokojna, nie szczeka ( może dwa razy się jej zdarzyło:razz:). Grzecznie czeka pod sklepem czy przedszkolem, no chyba ze ktoś się jej ewidentnie nie podoba to wtedy szczeka ale zawsze zostawiam ją w kagańcu. Mam tylko problem z tym że potrafi kogoś złapać za rękę zebami :angryy:(ale nie ugryzie), najczęściej robi to w domu, ale może po prostu nie czuję się jeszcze w 100% bezpiecznie. No i z nikim nie wyjdzie na spacer jak ja nie idę, uprze się jak osioł i stoi na klatce pod drzwiami albo wraca do domu.
Ogólnie to przesłodki i kochany psiak, Już od jakiegoś tygodnia nie odgania wszystkich psów a nawet zaczepia do zabawy:lol:. Grzecznie chodzi na smyczy a gdy jest spuszczona to zawsze wraca na zawołanie i daje się zapiąć.

Posted

justynan2 napisał(a):
Przesypia całą noc w kojcu, w dzień też lubi sobie pospać. Sama zostaje bez problemów, wtedy najcześciej leży na kanapie lub w kojcu.

Justynko, a Ty nie mieszkasz w bloku? Bo piszesz, ze stoi na klatce uparcie, jak Ty nie idziesz, a powyzej piszesz, ze w kojcu :thinkerg:

Posted

W bloku, bloku. Ja na jej legowisko mówię kojec nawet nie wiem dlaczego. Poprawię się na przyszłość. W sklepie sprzedawca też mówił kojec wiec myślałam że to nie ma znaczenia. Negrunia ma legowisko wiklinowe ogromniaste robione na zamówienie z dwoma kołderkami i dwoma kocami.

Posted

justynan2 napisał(a):
Negrunia ma legowisko wiklinowe ogromniaste robione na zamówienie z dwoma kołderkami i dwoma kocami.

Ładny mi kojec :evil_lol::evil_lol::evil_lol: