kakadu Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Ulka18 napisał(a):Kakadu, moze napisz do Murki. Murka umieszcza wiele filmikow psiakow hotelikowych. Ja nie wiem jak sie laduje filmiki :oops: oki, zaraz do niej napisze, dzieki! Quote
Murka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 kakadu, ja zawsze wchodzę na www.wrzuta.pl i tam po prawej stronie jest "przeglądaj" (wybiera się plik z dysku) i "wrzuć" (po wybraniu klika się, aby umieścić na serwerze). Ładowanie na serwer trochę trwa, w zalezności od wielkości filmiku, ale jak się załaduje trzeba tylko skopiować link do filmu i umieścić na forum ;) Quote
kakadu Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 [quote name='Murka']kakadu, ja zawsze wchodzę na www.wrzuta.pl i tam po prawej stronie jest "przeglądaj" (wybiera się plik z dysku) i "wrzuć" (po wybraniu klika się, aby umieścić na serwerze). Ładowanie na serwer trochę trwa, w zalezności od wielkości filmiku, ale jak się załaduje trzeba tylko skopiować link do filmu i umieścić na forum ;) dzieki, juz powiedzialam arkowi, jutro sie tym zajmie; zobaczycie jak frodzio dzielnie kica po parku; Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 na razie dwa, zeby juz cos bylo, potem moze jeszcze cos sie wrzuci: http://www.wrzuta.pl/film/d1rnYHNbLN/p1270018 http://www.wrzuta.pl/film/g4ytF2lFG2/p1280038 tylko trzeba poczekac az sie wgra i potem jescze raz odtworzyc, zeby bylo bez przerw i jeszcze jeden: http://www.wrzuta.pl/film/dQB3ma9bSS/p1280034 Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 ktos obejrzal kicaka? niezle sobie radzi prawda? bierze proszki juz tydzien; mam nadzieje, ze mu pomagaja; w czwartek zrobimy jeszcze raz badania i oby bylo wszystko dobrze bo mi wszyscy sasiedzi mowia, ze ta operacja to chyba nie pomogla bo tak samo chodzi jak chodzil... Quote
Isabel Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Obejrałam filmiki - Frodzio naprawdę świetnie sobie radzi. Chyba już tak się do tego kicania przyzwyczaił, że po operacji będzie musiał uczyć się od nowa chodzenia. Quote
Ulka18 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Frodek niezle sobie radzi, zasuwa dosc szybko. Ale mysle, ze moze go to meczyc, on musi chyba duzo wysilku w to wkladac. Operacja pozwoli mu normalnie chodzic, jesli dr Janicki daje mu szanse, to trzeba psiakowi pomóc. Kakadu, jak beda wyniki i termin operacji, to podesle kase na Frodka. Bede pilnie sledzic watek, zeby nie przegapic :oops: Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 mysle, ze obie macie racje; frodo bedzie sie musial uczyc na nowo chodzic i w ogole funkcjonowac; cale cialo mu sie bedzie musialo dostosowac i rozciagnac; to nie bedzie latwe; z drugiej strony frodek dobrze sobie radzi, ale mnie sie tez wydaje, ze to go meczy; juz sie przyzwyczail, ale chodzic na dwoch lapach musi byc ciezko; marzy mi sie biegajaca w miare swobodnie czarna mamba... a, dodalam jeszcze jeden filmik; nie sa zbyt dobrej jakosci bo krecone aparatem fotograficznym... Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 :hmmmm: prawde mowiac jakosc jest fatalna, ale nie wiem czemu; normalnie jak odtwarzam to jest plynny obraz i wszsytko widac; tutaj obraz skacze i nie widac prawie nic :shake: Quote
kakadu Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 jutro raniutko idziemy z frodkiem na pobranie krwi, zeby zrobic proby watrobowe; oby wszystko bylo dobrze; wyniki beda tez jutro, ale bede do pozna w pracy wiec dopiero wieczorem cos napisze; tradycyjnie prosze o kciuki choc po smierci rysia nie bardzo wierze w cokolwiek innego oprocz przeznaczenia; czyli co ma byc to bedzie i tyle; Quote
Ulka18 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Kakadu, trzeba jednak wierzyc, bo tak to nasze dzialania nie mialyby sensu, gdyby nie dalo sie pomóc przeznaczeniu. Nie wiadomo jak jest zaplanowany los Frodka, ale chyba dobrze, skoro mial szanse zamieszkac u Ciebie. Dla zwierzat liczy sie kazdy miesiac...dla nas sa to lata. Quote
maggiejan Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Obejrzałam filmiki - Frodzio radzi sobie nadzwyczaj dobrze. Nigdy bym nie pomyślała, że on taki sprawny jest. A na przeznaczenie nie ma co liczyć, moim zdaniem, lepiej zrobić samemu wszystko co trzeba i liczyć, że inni też tyle samo zrobią. Trzymam kciuki za Frodka, jeśli to nie pomoże to i pewnie nie zaszkodzi ;) Quote
kakadu Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 ok, mamy juz wyniki! sa bardzo dobre w porownaniu z poprzednimi; tylko aiat jest troche high 57.00 na norme 3 - 50 i ldh 86.0 low na norme 105 - 1683; wiec pojutrze juz chyba nam sie uda zrobic te operacje; troche sie denerwuje; nawet nie mam jak wyslac tych wynikow doktorowi janickiemu, bo mam tylko na faksie i prawie nic nie widac; jutro moze zadzwonie do laboratorium i poprosze o przeslanie mailem; Quote
maggiejan Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Marto, masz zaufanie do dr Janickiego i on napewno podejmie właściwą decyzję... co nie znaczy, że nie będziemy się denerwować... Bardzo chciałabym zobaczyć Frodzia normalnie chodzącego... Quote
Isabel Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Czyli poniedziałek będzie ważnym dniem dla Frodzia - trzymamy kciuki! Quote
Ulka18 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Kakadu, trzymamy kciuki za Frodka :kciuki: Jesli bys mogla to prosze Cie o przeslanie nr konta na pw, bo chce wspomóc Frodkowa operacje. Quote
kakadu Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 ojej dziewczyny, jutro ze sznaucerka na usg rano, a z frodkiem na operacje wieczorem :roll: to bedzie pracowity dzien i nienajlepsza noc :cool3: oby bylo warto; najbardziej sie boje, ze frodzia bedzie bardzo bolalo :-( na szczesce do konca miesiaca mam juz wolne (:multi:) wiec bede sie nim mogla zajac; Quote
maggiejan Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Wielki dzień jutro :multi:. Mocno, mocno trzymam kciuki.:thumbs: Póki się nie zagoi, pewnie boleć będzie, jak złamanie albo szwy pooperacyjne... Czasami żeby było lepiej musi najpierw być gorzej. Marto i Ty, Frodku trzymajcie sie jutro dzielnie.:loveu: Quote
Reno2001 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ciężki dzień przed wami, ale na pewno będzie warto!!! Quote
Ulka18 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Kakadu, trzymamy mocno kciuki i lapki za Frodka i Sznaucie :kciuki: Na pewno Frodzio dostanie srodki przeciwbólowe. Oby jakos wytrzymal ten ból pooperacyjny. Quote
Murka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ja też trzymam kciukasy!!! Musi być dobrze! :kciuki: Quote
Recommended Posts