terra Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Najtrudniej jest zawsze tym, którzy zostają...ale, czas leczy rany, a Rysio na zawsze pozostanie w Twojej pamięci. Trzymam kciuki za Frodka, żeby ta operacja przywróciła mu sprawność. Quote
kakadu Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 bylismy dzis w multiwecie na gagarina zrobic badania krwi przed operacja; zaplacilismy 81 zotych (:-o), ale nie mam na to rachunku... nie wiem jak to udowodnic, a chyba zaczerpne juz z zebranych srodkow jesli pozwolicie; moge zapytac jeszcze przy okazji odbierania wynikow czy moga mi dac jakies zaswiadczenie o kosztach; frodek byl jak zwykle dzielny tylko zapiskal okropnie przy wbijaniu igly, ale pani doktor byla tak fajna, ze szybko dal sie przeprosci i sie nie pogniewal; wyniki beda dzis po poludniu; mam nadzieje, ze dobre; Quote
Ulka18 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Kakadu, zapytaj przy odbiorze wynikow, czy nie moga wystawic pokwitowania, paragonu, itp. Najwyzej wstawisz zdjecie wynikow jako dowod, ze Frodzio mial robione takie to, a takie badania. Ceny badan sa mniej wiecej zblizone i kazdy moze je sprawdzic. Trzymam kciuki za wyniki :kciuki: Quote
Isabel Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Kakadu, oczywiście czerp z uzbieranych środków, przecież to wszystko w ramach operacji Frodka - koszt samej operacji + koszta dodatkowe. Bez badań operacji być nie może! Quote
maggiejan Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Wielka chwila w życiu Okruszka zbliża się nieodwołalnie...:thumbs: Quote
kakadu Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Ulka18 napisał(a):Kakadu, zapytaj przy odbiorze wynikow, czy nie moga wystawic pokwitowania, paragonu, itp. Najwyzej wstawisz zdjecie wynikow jako dowod, ze Frodzio mial robione takie to, a takie badania. Ceny badan sa mniej wiecej zblizone i kazdy moze je sprawdzic. Trzymam kciuki za wyniki :kciuki: mam wydruk z terminala bo placilam karta w recepcji; na tym wydruku jest kwota i nazwa lecznicy, moze to wystarczy? jesli nie, to pozniej zadzwonie i zapytam czy cos moze da sie wystawic i zapytam jak wyszly wyniki; arek juz jutro po pracy tam pojedzie i odbierze, bo dzis nie da rady; Quote
kakadu Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 dzwonilam, wysla mi wyniki mailem (oby pani dobrze zapisala adres bo cos zle bylo slychac...) rozmawialam z lekarzem i okazalo sie, ze troche watrobowe costam sa w gornej strefie normy, ale nie ma przeciwwskazan do narkozy; jesli nie przesla tego mailem to arek jutro pojedzie; Quote
Ulka18 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Kakadu, na pewno to wystarczy. Czy Frodziak bedzie mial dwie lapinki operowane czy jedna? Czy potrzebujesz pomocy finansowej na Frodka? ja bym sie tez chciala dolozyc, wiec poprosze o nr Twojego konta na pw, wstyd, ze wczesniej o tym nie pomyslalam :oops: Quote
kakadu Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Ulka18 napisał(a):Kakadu, na pewno to wystarczy. Czy Frodziak bedzie mial dwie lapinki operowane czy jedna? Czy potrzebujesz pomocy finansowej na Frodka? ja bym sie tez chciala dolozyc, wiec poprosze o nr Twojego konta na pw, wstyd, ze wczesniej o tym nie pomyslalam :oops: 3. marca bedzie jedna lapinka robiona, a druga to dopiero za 2-3 miesiace, jak juz sie ta pierwsza zrehabilituje i bedzie na tyle sprawna zeby na niej chodzic; ale i tak sie boje bo jak on bedzie chodzil... teraz kica na dwoch przykurczonych, a jak mu zoperuja jedna to ona bedzie bolesna i sztywna, bo sciegna sa za krotkie i nie da rady jej zgiac, jak sie te sciegna przeciagnie przez kolano tak jak powinny przechodzic, a druga nie siegnie do ziemi bo ta sztywna bedzie przeszkadzac; kurcze... nie wiem co to bedzie... jesli chcesz pomoc (choc juz barzo duzo zrobilas dla frodzia) to zapraszam na moje bazarki; sa kalendarze, ksiazki, a potem beda jeszcze ubranka; dziekuje bardzo za wasza troske; Quote
albiemu Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 na prośbę kakadu, która ma problemy z komuterem piszę Dr Janicki rozmawiał z kakadu, w związku z tym, że wyniki krwi są złe a dotyczą wątroby, dopóki się jej nie wyleczy nie ma mowy o operacji. Wszystko wstrzymane. Kakadu jak opanuje komuter napisze więcej. Quote
Reno2001 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 No nie, jeszcze wątroba... Ostatnio wiele psów tu na dogo ma problemy z tym organem. Jakiś koszmar! Quote
Ulka18 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 wyniki krwi są złe a dotyczą wątroby, dopóki się jej nie wyleczy nie ma mowy o operacji Trzeba podleczyc watrobe, zeby wyniki sie poprawily....dr Janicki na pewno wie co robi. A Kakadu ma od niego zalecenia nt. wyleczenia Frodkowej watroby. Trzymamy kciuki za Frodka. Quote
kakadu Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 dziekuje albiemu za pomoc w dostepie do dogo; cos mi sie zepsulo i od rana nie mialam dostepu do sieci; jak wiecie zrobilam badania krwi i lekarz na gagarina powiedzial, ze nie ma powodow do odwolywania operacji; cos mnie jednak tknelo i wyslalam dzis na wszelki wypadek te wyniki do dra janickiego i on zadecydowal po ich obejrzeniu, ze przekladamy operacje; nastepny termin mamy na 17. marca, moze uda sie do tego czasu doprowadzic frodka do porzadku; internistka z ksiazecej powiedziala, ze wyniki moga swiadczyc o jakiejs powaznej chorobie, ktora frodzio przeszedl; ale tego sie juz nie dowiemy; tylko napisze, ze wizyta plus leki wyniosly 109 zlotych, zaraz wstawie zdjecie wydruku z terminala w watku rozliczeniowym; moze to i dobrze, ze tak wyszlo... lepiej odwolac niz potem zalowac, ze sie zaryzykowalo; chociaz ja juz sie nastawilam, ze to bedzie dzis; pichce wlasnie ryzyk z kurczaczkiem i marchewka bo frodzio musi byc na diecie; kupilismy tez dla niego 2 kilogramy specjalistyczej karmy 'hepatic'; moze mu pomoze w polaczeniu z lekami; byc moze juz zawsze bedzie na diecie watrobowej? bidulek, taki maly, a taki biedny; nie wiem czy to pisac bo to troche off topic, ale bylam dzis u lekarza ze sznaucerem bo wymacalam mu jakies guzy na udach; podejrzewaja przepukline miesniowa, ale musze jeszcze isc do chirurga w srode, zeby przekonac sie co to dokladnie jest; po ostatnich doswiadczeniach mam stracha prawde mowiac; podobno nieszczescia chodza parami... tfu tfu odpukac Quote
kakadu Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 moze jeszcze wam napisze co frodzio lyka: zentonil 1/3 tabletki raz dziennie oraz wit. b complex i essentiale forte 3 razy dziennie po jednej tabletce; dostaje tez ryzyk z kurczakiem i marchewka bo w taka mase latwo zawinac proszki; robie mu takie male sushi i lyka w calosci; ale dzis arek kupil mu oliwe z oliwek bo pani doktor kazala dodawac i frodzio mial watpliowsci przy jedzeniu, choc arek nie pozalowal grosza i kupil pieseczkowi najlepsza jaka byla...; do tego ta karma hepatic - wzielismy sie za niego ostro, moze to da efekty; kolo 15. marca idziemy znowu na badanie krwi; Quote
Ulka18 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Trzymamy kciuki za poprawe wynikow Frodziaka. I za sznaucereczke, bo to chyba dzisiaj wypada termin wizyty u chirurga. Maja najwspanialszy dom na swiecie, troskliwy, kochajacy. To tylko zdrowiec :p Quote
terra Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Kakadu, osobiście lekarstwa podaję rozgniecione, wymieszne z pasztetem, i z tego zrobiona kulka. Pasztet ma to do siebie, że pachnie intensywnie, więc niewiele go potrzeba a pieski nie zastanawiają się co tam jeszcze jest, tylko połykają jak gęsi.;) Quote
kakadu Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 terra napisał(a):Kakadu, osobiście lekarstwa podaję rozgniecione, wymieszne z pasztetem, i z tego zrobiona kulka. Pasztet ma to do siebie, że pachnie intensywnie, więc niewiele go potrzeba a pieski nie zastanawiają się co tam jeszcze jest, tylko połykają jak gęsi.;) dzieki za podpowiedz, ale u mnie pasztet odpada; po pierwsze frodo jest na diecie i pasztet nawet w malych ilosciach jest niewskazany, a po drugie jedno z lekarstw jest w zelowej kapsulce i nie mozna go rozdrabniac; sushi kurczakowe zdjaje swietnie egzamin; Quote
Ulka18 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Kakadu, a jak sznaucereczka? Pisalas, ze mialas byc z nia u weta. Quote
kakadu Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Ulka18 napisał(a):Kakadu, a jak sznaucereczka? Pisalas, ze mialas byc z nia u weta. arek byl, chirurg nie potwierdzil podejrzenia przepukliny miesniowej; powiedzial, ze nie wie co to jest, kazal obserwowac przez dwa tygodnie; jak sie nie zmniejszy, albo powiekszy to stwierdzil, ze trzeba to bedzie wyciac... ja w kazdym razie pojde jeszcze na usg; mam bardzo dobrego lekarza od usg i zanim podejme jakakolwiek decyzje to najpierw to przeswietle; podoba mi sie jednak podejscie tego chirurga; balam sie, ze bedzie z tych 'lepiej tego nie ruszac'; ja tez wole to wyciac i oddac do badania histopatologicznego; mam wrazenie dejavu; mam nadzieje, koncowka historii bedzie lepsza... Quote
maggiejan Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Marto, co właściwie dzieje się z wątrobą Frodka? To chyba nic poważnego skoro za 2 tygodnie może być już dobrze... Quote
kakadu Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 [quote name='maggiejan']Marto, co właściwie dzieje się z wątrobą Frodka? To chyba nic poważnego skoro za 2 tygodnie może być już dobrze... wyniki badan sa umieszczone na stronie 59; ja sie nie znam, widze tylko, ze cos jest high, a cos low; kiedy dzwonilam na gagarina powiedzieli mi, na podstawie tych wynikow, ze nie ma przeciwwskazan do operacji; wyslalam je na wszelki wypadek do pani doktor, ktora operowala mojego rysia; ona napisala: Pani Marto na podstawie przesłanych wyników badań Frodo mogę podejrzewać zaburzenia funkcji wątroby , gdyż doszło do wzrostu wskażników biochemicznych świdczących o jej funkcjonowaniu -czyli Aspatu i Alatu oraz mocznika ,a jednocześnie doprowadziło do niewielkieo stopnia niedokrwistości- o czym świadczy wzrost MCH i MCHC(czyli śrenia masa hemoglobiny w krwinkach i średnie stężenie hemoglobiny w krwinkach).W tej sytuacji proponuję Państwu skontaktować się z Dr Awą Sawaszkiewicz przed planowanym zabiegiem, aby na podstawie stanu ogólnego psiaka podjeła decyzję o ew. podleczeniu wątroby przed lub po zabiegu-jednocześnie uspokajam Państwa nie jest to sprawa poważna ,ale wymaga podleczenia lub ew. wprowadzenia lekó osłonowych lub diety. wyslalam zatem te wyniki do dr sawaszkiewicz i dra janickiego, ktory ma frodka operowac i on odwolal operacje; ja mysle, ze to troche moze byc dlatego, ze oni dobrze wiedza co stalo sie z rysiem i choc sytuacja nie jest powazna to nie chca po prostu ryzykowac; w koncu frodek byl juz znieczulany do operacji kastracji i nic sie nie stalo; ale tak jak mowie - pewnie doszli do wniosku, ze lepiej psa podleczyc przed zabiegiem; Quote
Ulka18 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 mysle, ze to troche moze byc dlatego, ze oni dobrze wiedza co stalo sie z rysiem i choc sytuacja nie jest powazna to nie chca po prostu ryzykowac To dobrze, ze biora pod uwage to co stalo sie z Rysiem. To znaczy, ze maja jeszcze troche wrazliwosci i serca nie tylko dla zwierzakow, ale dla ich wlascicieli. A Frodek przeciez moze poczekac na operacje, juz tak dlugo czekal, lepiej, zeby do niej przystapil z podleczona watroba. Quote
kakadu Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 ktos mi kiedys gdzies tlumaczyl jak zamiescic film na you tube, ale ja nie moge znalezc tej instrukcji, a mam flmik z frodkowym kicaniem, ktory chcialabym wam pokazac; prosze o pomoc; z gory dziekuje; Quote
Ulka18 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Kakadu, moze napisz do Murki. Murka umieszcza wiele filmikow psiakow hotelikowych. Ja nie wiem jak sie laduje filmiki :oops: Quote
Recommended Posts