Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najtrudniej jest zawsze tym, którzy zostają...ale, czas leczy rany, a
Rysio na zawsze pozostanie w Twojej pamięci.

Trzymam kciuki za Frodka, żeby ta operacja przywróciła mu sprawność.

Posted

bylismy dzis w multiwecie na gagarina zrobic badania krwi przed operacja; zaplacilismy 81 zotych (:-o), ale nie mam na to rachunku... nie wiem jak to udowodnic, a chyba zaczerpne juz z zebranych srodkow jesli pozwolicie; moge zapytac jeszcze przy okazji odbierania wynikow czy moga mi dac jakies zaswiadczenie o kosztach;
frodek byl jak zwykle dzielny tylko zapiskal okropnie przy wbijaniu igly, ale pani doktor byla tak fajna, ze szybko dal sie przeprosci i sie nie pogniewal; wyniki beda dzis po poludniu; mam nadzieje, ze dobre;

Posted

Kakadu,
zapytaj przy odbiorze wynikow, czy nie moga wystawic pokwitowania, paragonu, itp. Najwyzej wstawisz zdjecie wynikow jako dowod, ze Frodzio mial robione takie to, a takie badania. Ceny badan sa mniej wiecej zblizone i kazdy moze je sprawdzic.
Trzymam kciuki za wyniki :kciuki:

Posted

Kakadu, oczywiście czerp z uzbieranych środków, przecież to wszystko w ramach operacji Frodka - koszt samej operacji + koszta dodatkowe. Bez badań operacji być nie może!

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kakadu,
zapytaj przy odbiorze wynikow, czy nie moga wystawic pokwitowania, paragonu, itp. Najwyzej wstawisz zdjecie wynikow jako dowod, ze Frodzio mial robione takie to, a takie badania. Ceny badan sa mniej wiecej zblizone i kazdy moze je sprawdzic.
Trzymam kciuki za wyniki :kciuki:

mam wydruk z terminala bo placilam karta w recepcji; na tym wydruku jest kwota i nazwa lecznicy, moze to wystarczy? jesli nie, to pozniej zadzwonie i zapytam czy cos moze da sie wystawic i zapytam jak wyszly wyniki; arek juz jutro po pracy tam pojedzie i odbierze, bo dzis nie da rady;

Posted

dzwonilam, wysla mi wyniki mailem (oby pani dobrze zapisala adres bo cos zle bylo slychac...)
rozmawialam z lekarzem i okazalo sie, ze troche watrobowe costam sa w gornej strefie normy, ale nie ma przeciwwskazan do narkozy; jesli nie przesla tego mailem to arek jutro pojedzie;

Posted

Kakadu, na pewno to wystarczy.

Czy Frodziak bedzie mial dwie lapinki operowane czy jedna?
Czy potrzebujesz pomocy finansowej na Frodka? ja bym sie tez chciala dolozyc, wiec poprosze o nr Twojego konta na pw, wstyd, ze wczesniej o tym nie pomyslalam :oops:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kakadu, na pewno to wystarczy.

Czy Frodziak bedzie mial dwie lapinki operowane czy jedna?
Czy potrzebujesz pomocy finansowej na Frodka? ja bym sie tez chciala dolozyc, wiec poprosze o nr Twojego konta na pw, wstyd, ze wczesniej o tym nie pomyslalam :oops:

3. marca bedzie jedna lapinka robiona, a druga to dopiero za 2-3 miesiace, jak juz sie ta pierwsza zrehabilituje i bedzie na tyle sprawna zeby na niej chodzic; ale i tak sie boje bo jak on bedzie chodzil... teraz kica na dwoch przykurczonych, a jak mu zoperuja jedna to ona bedzie bolesna i sztywna, bo sciegna sa za krotkie i nie da rady jej zgiac, jak sie te sciegna przeciagnie przez kolano tak jak powinny przechodzic, a druga nie siegnie do ziemi bo ta sztywna bedzie przeszkadzac; kurcze... nie wiem co to bedzie...
jesli chcesz pomoc (choc juz barzo duzo zrobilas dla frodzia) to zapraszam na moje bazarki; sa kalendarze, ksiazki, a potem beda jeszcze ubranka; dziekuje bardzo za wasza troske;

Posted

na prośbę kakadu, która ma problemy z komuterem piszę

Dr Janicki rozmawiał z kakadu, w związku z tym, że wyniki krwi są złe a dotyczą wątroby, dopóki się jej nie wyleczy nie ma mowy o operacji. Wszystko wstrzymane. Kakadu jak opanuje komuter napisze więcej.

Posted

wyniki krwi są złe a dotyczą wątroby, dopóki się jej nie wyleczy nie ma mowy o operacji

Trzeba podleczyc watrobe, zeby wyniki sie poprawily....dr Janicki na pewno wie co robi. A Kakadu ma od niego zalecenia nt. wyleczenia Frodkowej watroby. Trzymamy kciuki za Frodka.

Posted

dziekuje albiemu za pomoc w dostepie do dogo; cos mi sie zepsulo i od rana nie mialam dostepu do sieci;
jak wiecie zrobilam badania krwi i lekarz na gagarina powiedzial, ze nie ma powodow do odwolywania operacji; cos mnie jednak tknelo i wyslalam dzis na wszelki wypadek te wyniki do dra janickiego i on zadecydowal po ich obejrzeniu, ze przekladamy operacje; nastepny termin mamy na 17. marca, moze uda sie do tego czasu doprowadzic frodka do porzadku; internistka z ksiazecej powiedziala, ze wyniki moga swiadczyc o jakiejs powaznej chorobie, ktora frodzio przeszedl; ale tego sie juz nie dowiemy; tylko napisze, ze wizyta plus leki wyniosly 109 zlotych, zaraz wstawie zdjecie wydruku z terminala w watku rozliczeniowym;
moze to i dobrze, ze tak wyszlo... lepiej odwolac niz potem zalowac, ze sie zaryzykowalo; chociaz ja juz sie nastawilam, ze to bedzie dzis;
pichce wlasnie ryzyk z kurczaczkiem i marchewka bo frodzio musi byc na diecie; kupilismy tez dla niego 2 kilogramy specjalistyczej karmy 'hepatic'; moze mu pomoze w polaczeniu z lekami; byc moze juz zawsze bedzie na diecie watrobowej? bidulek, taki maly, a taki biedny;

nie wiem czy to pisac bo to troche off topic, ale bylam dzis u lekarza ze sznaucerem bo wymacalam mu jakies guzy na udach; podejrzewaja przepukline miesniowa, ale musze jeszcze isc do chirurga w srode, zeby przekonac sie co to dokladnie jest; po ostatnich doswiadczeniach mam stracha prawde mowiac; podobno nieszczescia chodza parami... tfu tfu odpukac

Posted

moze jeszcze wam napisze co frodzio lyka:
zentonil 1/3 tabletki raz dziennie oraz wit. b complex i essentiale forte 3 razy dziennie po jednej tabletce;
dostaje tez ryzyk z kurczakiem i marchewka bo w taka mase latwo zawinac proszki; robie mu takie male sushi i lyka w calosci; ale dzis arek kupil mu oliwe z oliwek bo pani doktor kazala dodawac i frodzio mial watpliowsci przy jedzeniu, choc arek nie pozalowal grosza i kupil pieseczkowi najlepsza jaka byla...; do tego ta karma hepatic - wzielismy sie za niego ostro, moze to da efekty; kolo 15. marca idziemy znowu na badanie krwi;

Posted

Trzymamy kciuki za poprawe wynikow Frodziaka.
I za sznaucereczke, bo to chyba dzisiaj wypada termin wizyty u chirurga.
Maja najwspanialszy dom na swiecie, troskliwy, kochajacy. To tylko zdrowiec :p

Posted

Kakadu, osobiście lekarstwa podaję rozgniecione, wymieszne z pasztetem, i z tego zrobiona kulka. Pasztet ma to do siebie, że pachnie intensywnie, więc niewiele go potrzeba a pieski nie zastanawiają się co tam jeszcze jest, tylko połykają jak gęsi.;)

Posted

terra napisał(a):
Kakadu, osobiście lekarstwa podaję rozgniecione, wymieszne z pasztetem, i z tego zrobiona kulka. Pasztet ma to do siebie, że pachnie intensywnie, więc niewiele go potrzeba a pieski nie zastanawiają się co tam jeszcze jest, tylko połykają jak gęsi.;)

dzieki za podpowiedz, ale u mnie pasztet odpada; po pierwsze frodo jest na diecie i pasztet nawet w malych ilosciach jest niewskazany, a po drugie jedno z lekarstw jest w zelowej kapsulce i nie mozna go rozdrabniac; sushi kurczakowe zdjaje swietnie egzamin;

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kakadu,
a jak sznaucereczka? Pisalas, ze mialas byc z nia u weta.

arek byl, chirurg nie potwierdzil podejrzenia przepukliny miesniowej; powiedzial, ze nie wie co to jest, kazal obserwowac przez dwa tygodnie; jak sie nie zmniejszy, albo powiekszy to stwierdzil, ze trzeba to bedzie wyciac...
ja w kazdym razie pojde jeszcze na usg; mam bardzo dobrego lekarza od usg i zanim podejme jakakolwiek decyzje to najpierw to przeswietle;
podoba mi sie jednak podejscie tego chirurga; balam sie, ze bedzie z tych 'lepiej tego nie ruszac'; ja tez wole to wyciac i oddac do badania histopatologicznego; mam wrazenie dejavu; mam nadzieje, koncowka historii bedzie lepsza...

Posted

[quote name='maggiejan']Marto, co właściwie dzieje się z wątrobą Frodka? To chyba nic poważnego skoro za 2 tygodnie może być już dobrze...
wyniki badan sa umieszczone na stronie 59; ja sie nie znam, widze tylko, ze cos jest high, a cos low;
kiedy dzwonilam na gagarina powiedzieli mi, na podstawie tych wynikow, ze nie ma przeciwwskazan do operacji; wyslalam je na wszelki wypadek do pani doktor, ktora operowala mojego rysia; ona napisala:

Pani Marto na podstawie przesłanych wyników badań Frodo mogę podejrzewać zaburzenia funkcji wątroby , gdyż doszło do wzrostu wskażników biochemicznych świdczących o jej funkcjonowaniu -czyli Aspatu i Alatu oraz mocznika ,a jednocześnie doprowadziło do niewielkieo stopnia niedokrwistości- o czym świadczy wzrost MCH i MCHC(czyli śrenia masa hemoglobiny w krwinkach i średnie stężenie hemoglobiny w krwinkach).W tej sytuacji proponuję Państwu skontaktować się z Dr Awą Sawaszkiewicz przed planowanym zabiegiem, aby na podstawie stanu ogólnego psiaka podjeła decyzję o ew. podleczeniu wątroby przed lub po zabiegu-jednocześnie uspokajam Państwa nie jest to sprawa poważna ,ale wymaga podleczenia lub ew. wprowadzenia lekó osłonowych lub diety.

wyslalam zatem te wyniki do dr sawaszkiewicz i dra janickiego, ktory ma frodka operowac i on odwolal operacje; ja mysle, ze to troche moze byc dlatego, ze oni dobrze wiedza co stalo sie z rysiem i choc sytuacja nie jest powazna to nie chca po prostu ryzykowac; w koncu frodek byl juz znieczulany do operacji kastracji i nic sie nie stalo; ale tak jak mowie - pewnie doszli do wniosku, ze lepiej psa podleczyc przed zabiegiem;

Posted

mysle, ze to troche moze byc dlatego, ze oni dobrze wiedza co stalo sie z rysiem i choc sytuacja nie jest powazna to nie chca po prostu ryzykowac

To dobrze, ze biora pod uwage to co stalo sie z Rysiem. To znaczy, ze maja jeszcze troche wrazliwosci i serca nie tylko dla zwierzakow, ale dla ich wlascicieli. A Frodek przeciez moze poczekac na operacje, juz tak dlugo czekal, lepiej, zeby do niej przystapil z podleczona watroba.

Posted

ktos mi kiedys gdzies tlumaczyl jak zamiescic film na you tube, ale ja nie moge znalezc tej instrukcji, a mam flmik z frodkowym kicaniem, ktory chcialabym wam pokazac; prosze o pomoc; z gory dziekuje;