Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, kto ją wyrzucił u nas na wsi, ale siedziała na naszym ryneczku, głodna, zmarznieta. Mała, wielkości ratlerka, ale taka charcikowa z wyglądu. To było wiosną. Wziełam pod pachę i przyniosłam do domu. Śliczna, delikatna, chudzieńka panna, w wieku ok. 2 lat. Nie goni kotów, a moimi psami od razu sie zaprzyjaźniła. Wie, co to łózko, kąpiel, dobre jedzonko. Oddaliśmy ja na wieś, w dobre rece. Emi spała w domku, dostawała psie przysmaczki. Ale pani zachorowała na raka całe lato spędziła w szpitalu. Pies zaczął chodzić samopas, wybiegać na drogę, łapać ludzi za nogawki. Sasiedzi reagowli wrzaskiem, obelgami, niejeden sunie kopnął. Emi uwiazano na łańcuchu, a żeby było jej przytulniej, w stodole :shake: O tym wszystkim dowiedziałam się w środę. Odchowuje szczeniaka, teraz to 2 - 2,5 mies. psiak wiekszy od niej.

To nie jest wiejski kundelek. To miastowa księżniczka. Jej miejsce jest na podusi, pod kocykiem, anie na łańcuchu :-(
Dziś, jak pojechaliśmy jej zrobić zdjecia, obszczekała nas, a potem, wzięta na rece przytuliła sie do mnie całym chudym ciałkiem.
Oto ona, 3 kg suka podwórzowa :shake:

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja ją mogę wziać na 2-3 dni do domu, wykąpać, odpchlić, zadbać ogólnie, zrobić "przeglad weterynaryjny"....ale na dłużej nie mogę, bo mam 6 psów :placz:

Posted

O szczeniaczka zapytam, ale chyba moze zostać w gospodarstwie.
Wczoraj rozmawiałam z panią z Warszawy, chętna do wziecia małego pieska. Przesle jej zdjęcia Emi, ale dopiero w poniedziałem je obejrzy.
yajo, a jakie mamy tymczasy?
To maleństwo będzie pewnie miało cieczkę lada chwila i znów sie zacznie polka z jej utrzymaniem w obejściu :shake:

Posted

Witam, jestem z Warszawy szukam małej suni do adopcji dla mojej mamy, osoby starszej. W lipcu pożegnała się ze swoją 16 letnią sunią. Czy Emi można już adoptować? Piszę z konta córki, mój tel. 0-600-464-469 a mail to [email protected], pozdrawiam, Małgorzata Terlecka

Posted

Emi jest do wzięcia praktycznie od zaraz. Wymaga kąpieli i odrobaczenia, potem szczepień i sterylizacji.
Kajolka, jutro zadzwonię do Ciebie i porozmawiamy ( nie dzis, bo zaraz wychodzimy na wesele...) Cieszę sie ,ze jesteś chętna na sunieczkę! :loveu: