Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=5041

ta panna co chciała pekinka do rozmnażania była na dogo kiedyś :angryy::shake: chyba, że zbieżność nicków :niewiem:

a co do sznaucereczki mini - to, że szczeka to jest typowe dla sznupków - więc jak ktoś świadomie szuka sznaucerka powinien o tym wiedzieć... mam jeszcze pytanie o informowanie o tym wypadku - czy ta informacja jest podawana tak na sucho? "pies miał wypadek" i tyle? bo to ludzi może przerażać jeśli nie są informowani, że nic nt temat nie wiadomo właściwie i że śladów żadnych nie ma

Posted

siadło mi allegro ale sądzę, ze najlepiej by było dopisac do ogłoszenia, ze pekińczyk będzie wydany po kastracji to powinno zniechęcić tych co poszukują narzeczonych dla swoich suczek.
Pekinczyk ma 7 obserwatorów, szczeniaczki 1, a sznaucerka nadal 2

Posted

Małe suczki szczeniaczki urosły od zeszłego tygodnia:

Przyjazny, radosny piesek, ok 1 rok.

Przestraszona, ale przemiła sunia, bardzo przydałby jej się dom.

Sunia po wypadku, malutka i b. miła.

Tutaj nie pamiętam płci, ale to taki mini owczarek:

Malutka sunia, ok 3 lata, opiekuje się szczeniaczkami.

Sunia, średnia, przyjazna.

Czarny pies z szorstkowłosą mordką, ładnie chodzi na smyczy.

Sunia ON, ok 2 lata.

Tutaj nie pamiętam płci, ale psiak wygląda jak ON + jamnik.

Wyżłowaty, kompletnie nie umie chodzić na smyczy, tylko do domu z ogrodem, kopiowany ogon.

Zdjęcia ogólne:

Niekompletne info uzupełni Tosia, bo ona robiła notatki.

Jest strasznie dużo telefonów o Pekinka, ale do piątku pies ma kwarantannę, trzeba go koniecznie ciachnąć. Oktawia, czekam na info co z tym DT.

Mix collie, widziałam go w boksie między innymi psami, wygląda na bardzo zastraszonego, czy ktoś może go ogłosić np. na forum collie?

P. Siemińska czyta ten wątek i jest jej przykro jak czyta te różnie nieprzyjemne komentarze. Tej dziewczyny, która przyjechała z pieniędzmi i karmą nie przyjęła, bo parę dni wcześniej przyjęła od jednej Pani kilka kocy a za 3 dni ta kobieta przywiozła jej 3 psy. Naprawdę ciężko jest ufać ludziom, szczególnie zupełnie obcym - ja się nie dziwię.

Co do rudego husky, jest problem z transportem, potrzebny jest dla niego transport pod Wa-wę.
Jest jeszcze jeden husky.

Pittbull Red Nose znalazł dom poprzez Straż dla Zwierząt.

Posted

[quote name='malawaszka']http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=5041

ta panna co chciała pekinka do rozmnażania była na dogo kiedyś :angryy::shake: chyba, że zbieżność nicków :niewiem:

czujnośc, czujnośc-cały czas trzeba czatowac tego oszołomostwa:angryy::angryy::angryy:

jesem po rozmowie z Tosią odnośie Pekinka-

jeśli kastrację przeprowadziłaby Bunia-jest tutaj też na dogo-to wziełaby tylko 60 zeta-również udziela się przy pomocy dla zwierząt:lol:-wówczas dopiero-po kastracji powinien byc ogłoszony-a uprzednio ostra selekcja domów oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

inaczej oszołomy będą stale proponowac jak widac.....

Posted

[quote name='dzodzo']collie podesłałam ciotkom kolakowym
Czymoge prosic o wiecej zdjec tego psai informacje o nim/ lub tezlink do strony, gdzie mozna znalezc zdjecia i informacje, dam go na forum collie

Posted

wiem ze ludzie sa rozni..
do nas tez tacy przyjezdzaja..
zgadzam sie z tym ,przywioza pare kocyków a potem pieski
jesli chodzi o marte to moge za nia ręczyć głową , bo pomaga marmurowej co tydzien zawozi jedzonko ,pomaga nam , i wszystkim bidom potrzebujacym pomocy
spobuje ja namowic by pojechała na kosodrzewiny raz jeszcze to dobra dziewczyna wzieła najwieksza bide od nas starsza sunie ,ktora wyciagnelismy z marmurowej
pozdrawiam

Posted

malagos napisał(a):
Śliczne te mordki :shake:
Czy adopcje jakoś ruszyły?

Tak!!! jest juz kilka adopcji!!
zerknij na pierwszą stronę, jeśli jakiś piesek znajduje dom, od razu piszę tam informację

Posted

[quote name='oktawia6']czujnośc, czujnośc-cały czas trzeba czatowac tego oszołomostwa:angryy::angryy::angryy:

jesem po rozmowie z Tosią odnośie Pekinka-

jeśli kastrację przeprowadziłaby Bunia-jest tutaj też na dogo-to wziełaby tylko 60 zeta-również udziela się przy pomocy dla zwierząt:lol:-wówczas dopiero-po kastracji powinien byc ogłoszony-a uprzednio ostra selekcja domów oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

inaczej oszołomy będą stale proponowac jak widac.....

TAK!!! pekinek najpierw pojdzie do kastracji, mamy zaczekać jeszcze tydzien.
Katya stwierdziła, że po kastracji 70% 'chętnych' odpłynie...
P. Siemińska zawsze podpisuje umowę adopcyjną

Posted

oktawia6 napisał(a):
Tośka widziałaś o rewelaycjnej cenie kastracji:lol: po znajomości dla Pekina?

TAK!! jeszcze tydzien i jedziemy z nim!! czy masz kontakt z dr BUNIĄ?... ile wczesniej trzeba się z nia umawiac?...

Posted

[quote name='_Tosia_']
TAK!! jeszcze tydzien i jedziemy z nim!! czy masz kontakt z dr BUNIĄ?... ile wczesniej trzeba się z nia umawiac?...

mam kontkat przez kogoś Tosia

nie 70% odpadnie tylko 95%

Posted

[quote name='_Tosia_']wszystkie nowe pieski są juz na pierwszej stronie

Tosiu, dopisz może w pierwszym poście, ze kolejne zdjęcia są na str.62
jeśli chcesz zmniejszę Ci zdjęcia z pierwszej strony, żeby było łatwiej oglądać
a przy kotach dopisz może, że więcej kotów jest na stronie miau

Posted

Co do mixa collie - nie ma więcej zdjęć, chyba że Tosia Ty masz?? Piesek ma ok 2-3 lata. Jest mniejszy niż collie i przestraszony.

Sunia a la chart jeszcze jest. Rowniez wygląda na to, że nie odnajduje się w stadzie, poza tym na krótką sierść - na pewno jej zimno.

Ja też mam kontakt z Bunią jakby co.

Posted

mulinka napisał(a):
Tosiu, dopisz może w pierwszym poście, ze kolejne zdjęcia są na str.62
jeśli chcesz zmniejszę Ci zdjęcia z pierwszej strony, żeby było łatwiej oglądać

ok!! dzieki :loveu:

Posted

[quote name='Ulka18']Czymoge prosic o wiecej zdjec tego psai informacje o nim/ lub tezlink do strony, gdzie mozna znalezc zdjecia i informacje, dam go na forum collie

mam jeszcze kilka jego zdjęc, co prawda nie sa najlepsze, bo się kręcil, ale zawsze. podaj maila, prześlę Ci. informacji nie mam zbyt dokładnych: około 2 - 3 - letni. Jest dość nieufny. Nr chip: 13447. widać, ze jest zagubiony i smutny.
jest już na wątku ogólnym collie : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19216