desdemona Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 no wiecie co? to babka szuka tylko psiaka po to, zeby miec szczeniaki? Quote
weszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Dzięki za info o sznaucerce. Przekażę zainteresowanej osobie. Quote
*zaba* Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ciekawe,czy po takiej odpowiedzi bedzie nadal zdecydowana,hahaha watpie. Choc chcialabym sie mylic. Quote
oktawia6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=257237841 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6909...ka_na_dom.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/sho...004360&cid=161 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100...a,146-192.html http://www.eoferty.com.pl/id53322.html http://www.ogloszenia.interpress.net...d=10554&from=1 oddajcie szczególnie tego Pekinka do kastracji-jest już ponad 620 wejśc na allegro-pytają się o jego wagę, bo mają sukę do rozmnażania i on by się nadał. P.S. ja mam 2 Pekiny uratowane-w tym jeden z Krzyczek-taki los czeka psy wydawane bez kastracji i sterylizacji. Quote
Fundacja Medor Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 własnie psy rasowe w przytulisku na kosodrzewiny musza byc wykastrowane fundacja nasza robi te zabiegi wszystkim bez wzgledu na rase psy i koty sa kastrowane bo tylko tak mozna przeciez ograniczyc bezdomnosc o naszego bazylka tez pytali handlarze a gdy słyszeli w słuchawce kastrat dziekowali odrazu ludziom nie przeszkadza nawet pies w podeszłym wieku by go mnozyc taka jest niestety smutna prawda mamy teraz 4 owczarki niem wszystkie beda kastrowane Quote
graszka_gn Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 I jeszcze taki banner dla "ascetów": Kod: [noparse][/noparse] Quote
mOnKeY16 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Kurde właśnie mnie denerwuje to ,że jeżeli pies jest rasowy i za darmo to kazdy jest chętny tymbardziej ,że pekińczyki znów wchodzą w mode i są w cenie ... nic prostrzego wziąć psa ze schroniska za grosze lub za darmo i sprzedać go za krocie lub użyć do dzikiej hodowli i "produkować " (brzydkie słowo) następną armie bezdomnych piesków i tym samym niszcząc naturalny zarys danej rasy i dlatego w Polsce jest coraz mniej ładnych (pod wzglęgem ras) takich czystej krwi psów teraz w większości są tylko odłamy jakiś dobrych hodowli . Np ON większość On dzisiejszych w porównaniu z tymi z przed przynajmiej 12 lat to mają tylko tą samą nazwe bo z owczarka tylko tyle im pozostało ... Przez lata mieszane genetycznie i skracjowane z jakimiś budryskami ... ehhh dużo na ten temat można pisać to smutne ,że tak sie dzieje no ale dlatego właśnie powinien być nakaz sterylizowanie suk nie hodowlanuch lub nie dopuszczonych do rozmnażania przez związek keneologiczny ... Pozdrawiam Quote
oktawia6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='Fundacja Medeor'] własnie psy rasowe w przytulisku na kosodrzewiny musza byc wykastrowane fundacja nasza robi te zabiegi wszystkim bez wzgledu na rase psy i koty sa kastrowane bo tylko tak mozna przeciez ograniczyc bezdomnosc o naszego bazylka tez pytali handlarze a gdy słyszeli w słuchawce kastrat dziekowali odrazu ludziom nie przeszkadza nawet pies w podeszłym wieku by go mnozyc taka jest niestety smutna prawda mamy teraz 4 owczarki niem wszystkie beda kastrowane doskonale- UCZULAM-bo tak jak przy Astach i R.Nosach trzeba uważac-bo na walki i na rozród-tu na rozród-to żywe maskotki-tak przez większośc postrzegane-nawet jeden raz szczeniaczki to norma:shake:niestety-ja za swoją adoptowaną gdy byłam u piewszego weta sam powiedział, że tak by zrobił:angryy:a takich opinii jest mnóstwo-więc nie i koniec-sterylka i już połowa tych asrtystów się wykruszy! adoptowałam 2 Pekinki: to rasa pracochłonna w utrzymaniu szczgólnie włosa i absolutnie żadna maskotka! Domy i potencjalnych chętnych też weryfikujcie-szczególnie jak przychodzi mamcia z dzieciaczkie "bo dla córci szukam" odpada: sklepy z pluszakami podawajcie! a potem hycel tylko zbiera z ulicy po oszołomstwie........ Quote
_Tosia_ Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 kometa napisał(a):haszczaczek jutro jedzie do domku:) czy ja dobrze rozumiem?... husky?... ten rudy?????? Quote
_Tosia_ Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 mam pytanie: czy gdyby udało się zorganizowac kasę na kastrację pekinka - czy ktoś zdecydowałby się przetrzymać go u siebie na tymczasie do momentu pełnego powrotu do zdrowia?... Quote
Szyszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ja przepraszam za offa ale może ktoś miałby ochote na zakup cegiełki dla Fundacji MEDOR: http://www.allegro.pl/item258730508__charytatywna_na_psy_z_medorku_pomocy_.html Quote
_Tosia_ Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 gdyby były do mnie jakieś ew. pytania - prawie cały weekend nie będzie mnie na dogo.. poznym wieczorem tylko Quote
oktawia6 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 _Tosia_ napisał(a): mam pytanie: czy gdyby udało się zorganizowac kasę na kastrację pekinka - czy ktoś zdecydowałby się przetrzymać go u siebie na tymczasie do momentu pełnego powrotu do zdrowia?... one są takie delikatne:placz: ja mam 5 psów w kawalrce:oops:-najlepiej ktoś z Łodzi by po zabiegu nigdzie go nie taszczyc - bo to zagrożenie-płaskonose zawsze mają większe ryzyko Quote
oktawia6 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 załatwiłam tymczas dla Pekinka-po zabiegu-proszę o telefon kontaktowy do osoby, która jest dowodząca:p Quote
Ziutka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='oktawia6']załatwiłam tymczas dla Pekinka-po zabiegu-proszę o telefon kontaktowy do osoby, która jest dowodząca:p Ciotka czy już Ci mówiłam, że Cię kocham :cool3: :cool3: :cool3: Jak nie to Ci mówię :loveu: :loveu: :loveu: Quote
oktawia6 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='ziuta-23'] Ciotka czy już Ci mówiłam, że Cię kocham :cool3: :cool3: :cool3: Jak nie to Ci mówię :loveu: :loveu: :loveu: Oktawia6 matka Pekińczyków:evil_lol:-ktoś musi! tymczas po kastracji również w Łodzi:p-więc po narkozie nie ma ryzyka i zagrożenia życia-że będzie taskany do inego miasta napiszcie proszę kiedy zabieg kastracji? i telefony kontaktowe do mnie na priv poproszę. Quote
kometa Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 _Tosia_ napisał(a):czy ja dobrze rozumiem?... husky?... ten rudy?????? tak:):cool3: Quote
katya Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Oktawia, jak możesz, napisz do mnie na gg - podam Ci tel. do Tosi. Quote
desdemona Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 ludzie sa niespelni rozumu. szukaja psow po to, zeby miec szczeniaki a potem co? wywala, bo nie bedzie im do niczego potrzebny. i tak kolo bledne sie zamyka... Quote
Kar0la Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 desdemona napisał(a):ludzie sa niespelni rozumu. szukaja psow po to, zeby miec szczeniaki a potem co? wywala, bo nie bedzie im do niczego potrzebny. i tak kolo bledne sie zamyka... Interes musi się kręcić. Dla niektórych to jest najważniejsze. :-( Quote
oktawia6 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 katya napisał(a): Oktawia, jak możesz, napisz do mnie na gg - podam Ci tel. do Tosi. Katya-nie mam gg:oops:-na priv nie możesz mi podac numeru do Tosi? czy jest termn ustalony kastracji czy teraz jak jest tymczas? Quote
Fundacja Medor Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 pare dni temu marta była na kosodrzewiny... (tez nas wspiera) chciała zostawic pieniądze i karmę... przejęła sie losem bid bo sama dałam jej linka chciała pomóc,pojechała specjalnie po pracy i zrobiło sie jej przykro bo usłyszała od pani siemińskiej :ze ona ma 2000 tys psów i swietnie sobie radzi ze nic nie chce... zrobiło jej sie przykro a chciała wspierac ehhhhhh Quote
Recommended Posts