supergoga Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Puma – piękna onkowata, hebanowo czarna suka ma 7 lat. Od 2 lat czeka na dom w schronisku w Buku. Niestety – czeka bez powodzenia. Teraz sprawa domu dla Pumy zrobiła się nagląca: Puma ma kłopoty z oczami. Brzydkie, zaropiałe – wygladaja kiepsko. Boję się, żeby z tego wszystkiego nie przyplątało się coś, co odbierze Pumie jedyna jeszcze rzecz którą ma – zdolność widzenia świata, jaki by on nie był. Pumę oglądali już weci, kazali podawać różne specyfiki – nie pomogły. Cóż w warunkach schroniska na pewno nie pomogą. Ale myślę, że gdyby ktoś przygarnął Pumę – byłaby szansa na wykurowanie chorych oczu. Co mogę o niej powiedzieć. Siedzi w klatce sama – raczej powinna iść do domu z ogrodem, myśle, że bez małych dzieci– bo to jednak spora i niemłoda suka. Choć to różnie bywa. Z psami ma dobre relacje - po prostu na psiaki nie reaguje, ani na małe ani na duże. Ogólnie opanowana suka. Jest naprawdę śliczna i w wielkiej potrzebie. Pomóżcie mi i Pumie, zanim będzie za późno. Bardzo prosze o pomoc w szukaniu domu dla Pumy, zanim naprwdę będzie za późno. W schronisku nie damy rady jej pomóc. Taka śliczna suka. Wszystkim, którzy chcieliby pomóc Pumie w odzyskaniu i utrzymaniu wzroku, w zakupach leków specjalistycznych, które musi miec aplikowane podaję nasze konto ( z adnotacja, dla PUMY) Fundacja dla Zwierząt Animalia Ul. Polanka 35/11 61-131 Poznań Konto bankowe: Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I 53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 Dziękujemy!!! Quote
supergoga Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 POmóżcie utrzymac choc Pumę na górze. Jej potrzebna pomoc - ona ślepnie. Quote
PaulinaT Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Oj supergoga kolejne piekności nam przedstawia! Śliczna sunia - oby jej się poszczęściło... Quote
supergoga Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Puma jest sliczna ale boję się o jej oczy. Czy nikt nie ma dla niej domu? :shake: :-( Quote
PaulinaT Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 W domowych warunkach, przy troskliwej opiece pewnie szybko z oczkami byłoby wszystko ok, a tak... :shake: Quote
supergoga Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Tez tak myśle, ale widze że nasze bukowskie psiaki nie mają kibiców na dogomanii - rzadko kto zagląda - a Puma naprawde potrzebuje pomocy. Szkoda tej suki. Jak jej nie pomożemy, może stracić wzrok. Quote
Hala Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Pumkapokaż sie ślicznosci. Muszę ja was tam kiedy odwiedzić w schronie. Quote
Patsi Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Śliczna jest, oby znalazła szybko domek! :placz: Quote
supergoga Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Puma, piękna czarna sunia - musi koniecznie znaleźć dom. Quote
basiaap Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Piesek ładny bardzo. Supergoga, a może jednak mimo tych konsultacji rozlicznych wetów warto by ją pokazać - znaczy jej oczy - komuś jeszcze?:roll: Może jednak nawet w warunkach schroniska problem da się rozwiazać? Quote
PaulinaT Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Nadal cisza na wątku Pumy... nikogo nie wzrusza ta psina?? Quote
*Gajowa* Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Bardzo wzrusza :-( ale nie lubie pisać "po próżnicy" a pomóc nie mogę. Quote
supergoga Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 Niestety, nikt z nas teoretycznie nie pomoże Pumie. Widziałam ją w czwartek - niezwykła jest, spokojna, nie zaczepia psów. Do ludzi ok - nie lizus, nie łasuch, ale reakcje sa świetne. Oto Pumka - będzie ozdobą każdego domu! Spójrzcie, czyz nie jest naprawdę piękna. I Pumkowe oczęta Quote
PaulinaT Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 *Gajowa* napisał(a):Bardzo wzrusza :-( ale nie lubie pisać "po próżnicy" a pomóc nie mogę. Ech ja też nie lubię... ale co zrobić? Czwartego psa nie wezmę, ogłoszenia Puma ma - ja każdemu psa wciskam jak mogę... To zostaje podnosić wątki tych naszych bied, może je ktoś wypatrzy - może się uda?? :shake: Quote
GoniaP Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 A może to mama mojego Bąbla?? Co tu robić? Czarne psy nie są chodliwe :shake: Quote
PaulinaT Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 GoniaP napisał(a):A może to mama mojego Bąbla?? Pewnie mogłoby być... :shake: GoniaP napisał(a):Co tu robić? Czarne psy nie są chodliwe :shake: Nie mam pomysłu niestety - a szkoda mi jej jak nie wiem co. I suka śliczna i imie takie... I jeszcze przez lata całe mogłaby wiele szczęścia komuś dać... Quote
agusiazet Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Supergoga napisz z prośbą o pomoc do Pajuni, na pewno znajdzie suni dom. Nie można jej tam zostawić!!! Quote
agusiazet Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Może zbierajmy pieniążki i wyciągnijmy ją do hoteliku w Niepołomicach, tam sunie przyjmują bez problemów!!! Quote
*Gajowa* Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Piękna Puma potrzebuje pomocy. To prawda, że czarne pieski trudniej znajduja domy niestety. Mam w hoteliku dwa czarne samce - jeden 9 drugi 10 miesięcy bez domu. Suni powinno być łatwiej w dodatku takiej pięknej jak Puma. Quote
PaulinaT Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Z tego co sie orientuję ogłoszenia są. Supergosia robiła. Co do pomysłu z hotelem - musimy się z wszelkimi tego typu działaniami wstrzymac do powrotu Gośki - będzie za jakieś 2 tygodnie. Quote
agusiazet Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Dobrze poczekamy, bo innego wyjścia nie ma!!! Quote
Recommended Posts