Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Puma – piękna onkowata, hebanowo czarna suka ma 7 lat. Od 2 lat czeka na dom w schronisku w Buku.
Niestety – czeka bez powodzenia.
Teraz sprawa domu dla Pumy zrobiła się nagląca: Puma ma kłopoty z oczami. Brzydkie, zaropiałe – wygladaja kiepsko. Boję się, żeby z tego wszystkiego nie przyplątało się coś, co odbierze Pumie jedyna jeszcze rzecz którą ma – zdolność widzenia świata, jaki by on nie był.
Pumę oglądali już weci, kazali podawać różne specyfiki – nie pomogły. Cóż w warunkach schroniska na pewno nie pomogą.
Ale myślę, że gdyby ktoś przygarnął Pumę – byłaby szansa na wykurowanie chorych oczu.

Co mogę o niej powiedzieć.
Siedzi w klatce sama – raczej powinna iść do domu z ogrodem, myśle, że bez małych dzieci– bo to jednak spora i niemłoda suka. Choć to różnie bywa. Z psami ma dobre relacje - po prostu na psiaki nie reaguje, ani na małe ani na duże. Ogólnie opanowana suka. Jest naprawdę śliczna i w wielkiej potrzebie.
Pomóżcie mi i Pumie, zanim będzie za późno.

Bardzo prosze o pomoc w szukaniu domu dla Pumy, zanim naprwdę będzie za późno. W schronisku nie damy rady jej pomóc.
Taka śliczna suka.

Wszystkim, którzy chcieliby pomóc Pumie w odzyskaniu i utrzymaniu wzroku, w zakupach leków specjalistycznych, które musi miec aplikowane podaję nasze konto ( z adnotacja, dla PUMY)

Fundacja dla Zwierząt Animalia
Ul. Polanka 35/11
61-131 Poznań

Konto bankowe:
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

Dziękujemy!!!

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tez tak myśle, ale widze że nasze bukowskie psiaki nie mają kibiców na dogomanii - rzadko kto zagląda - a Puma naprawde potrzebuje pomocy. Szkoda tej suki. Jak jej nie pomożemy, może stracić wzrok.

Posted

Piesek ładny bardzo.

Supergoga, a może jednak mimo tych konsultacji rozlicznych wetów warto by ją pokazać - znaczy jej oczy - komuś jeszcze?:roll: Może jednak nawet w warunkach schroniska problem da się rozwiazać?

Posted

Niestety, nikt z nas teoretycznie nie pomoże Pumie. Widziałam ją w czwartek - niezwykła jest, spokojna, nie zaczepia psów. Do ludzi ok - nie lizus, nie łasuch, ale reakcje sa świetne.

Oto Pumka - będzie ozdobą każdego domu!

Spójrzcie, czyz nie jest naprawdę piękna.

I Pumkowe oczęta

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Bardzo wzrusza :-( ale nie lubie pisać "po próżnicy" a pomóc nie mogę.

Ech ja też nie lubię... ale co zrobić?
Czwartego psa nie wezmę, ogłoszenia Puma ma - ja każdemu psa wciskam jak mogę...
To zostaje podnosić wątki tych naszych bied, może je ktoś wypatrzy - może się uda??
:shake:

Posted

GoniaP napisał(a):
A może to mama mojego Bąbla??

Pewnie mogłoby być... :shake:

GoniaP napisał(a):
Co tu robić? Czarne psy nie są chodliwe :shake:

Nie mam pomysłu niestety - a szkoda mi jej jak nie wiem co.
I suka śliczna i imie takie...
I jeszcze przez lata całe mogłaby wiele szczęścia komuś dać...

Posted

Piękna Puma potrzebuje pomocy. To prawda, że czarne pieski trudniej
znajduja domy niestety. Mam w hoteliku dwa czarne samce - jeden 9
drugi 10 miesięcy bez domu. Suni powinno być łatwiej w dodatku takiej
pięknej jak Puma.

Posted

Z tego co sie orientuję ogłoszenia są. Supergosia robiła.

Co do pomysłu z hotelem - musimy się z wszelkimi tego typu działaniami wstrzymac do powrotu Gośki - będzie za jakieś 2 tygodnie.