Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki, Maryś! :) Na każdym zdjęciu jest większa niż w rzeczywistości!!! Zresztą podobnie jak Pepsi...

Mały agresor ma się bardzo dobrze. Szaleje z Imką, sam się wyprowadza do ogrodu i ma nową ksywkę Tasz(cz)ka, bo wystarczy przysiąść na ułamek sekundy, a już się... taszczy na kolana :D Albo wskakuje sama, albo się bardzo dobitnie, konsekwentnie i uparcie domaga wzięcia z podłogi :)

Posted

jaka fajowska, oczka ma jak węgielek. Dobrze Marys prawi. W ogłoszeniu trza wagę podac, bo na zdjęciach nie widać, ze to mikrusek, a pewnie jest mniejsza od mojego szczeniora Dyzia. On juz bedzie ważył 4,5 kg

Posted

Taszka jest prześmiesznym maleńtasem, który najchętniej nie schodziłby z kolan albo z rąk ;) :) Niestety bardzo słabo działa mi internet (wyczerpał się limit) i zdjęcia uda mi się wgrać dopiero po weekendzie. Przepraszam ale po prostu nie dam rady ich teraz ściągnąć.

Marysiu, a gdzie masz ten internet? Ja z powodu aktualizacji łidnołsów do dziesiątki miałam tę samą przygodę - wyczerpał się limit i dokupiłam sobie internet bez limitu za 10 zł miesięcznie, tyle, że im więcej ściągasz, tym wolniej chodzi, a ponieważ ja nic nie ściągam, więc chodzi ok. To u Plusa.

Posted

Pewnie konfirm by wiedziała ;)

Dyziek też nie wygląda na fotach na mikrusa... Miałyśmy ją z Marysię postawić przy jakimś konkretnym odpowiedniku wielkościowym, aleśmy... zapomniały :D

Marycha, miałaś mi przypomnieć, że mam Ci kasę oddać za wyróżnienia - I CO!?!?!?!? Że ja mam sklerozę, to jest oczywiste, ale Ty?... ;) Nr konta zatem poproszę.

Posted

Na śmierć zapomniałam o tych wyróżnieniach, dzisiaj dopiero mi się przypomniało ;) Zaraz podeślę Ci numer konta :)

Marysiu, a gdzie masz ten internet? Ja z powodu aktualizacji łidnołsów do dziesiątki miałam tę samą przygodę - wyczerpał się limit i dokupiłam sobie internet bez limitu za 10 zł miesięcznie, tyle, że im więcej ściągasz, tym wolniej chodzi, a ponieważ ja nic nie ściągam, więc chodzi ok. To u Plusa.

Tak, tak ja też mogę dokupić internet po wyczerpaniu limitu ale ponieważ wyjeżdżałam na weekend a nowy okres rozliczeniowy zaczynał się w niedzielę to nie było sensu :) Mam w Orange.

Posted

I jeszcze Taszol w moim marnym, telefonicznym obiektywie...

Mały piesek na duuuużym ludziu ;)

2015-09-07%2013.16.34_zpsftggnshn.jpg

Tu siedzi na "jaśku" - jeszcze ze 2 Taszki by się obok zmieściły :)

2015-09-07%2013.14.38_zpsmqna13nu.jpg

20150903_202255_zpsvt2kcstr.jpg

Wyluzowana w każdych okolicznościach przyrody - po 2 minutach u Marysi :)

20150903_202741_zpslz9wfhge.jpg

Posted

Tekścik napisałam na szybko...

Taszka – psa jakby ćwierć albo pół

Taszka jest tak maleńka, że bardziej niż psa przypomina… tchórzofretkę. Waży 4 kg, ma krótkie łapki i długie ciałko. Jest psiakiem tak radosnym, o tak pozytywnej energii, że mogłaby nią obdzielić niejedno stworzenie. A wdzięku ma w sobie tyle, że nie sposób się jej oprzeć.

Taszce do szczęścia potrzebne jest tylko jedno – kolana, na które można wskoczyć i leżeć, poddając się głaskaniu i drapaniu za uszkami. Za człowiekiem chodzi jak cień! Jest karna, bardzo się pilnuje. Umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość i nie niszczy, gdy na długie godziny zostaje sama w domu.

Tasza ma ok. roku. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Szukamy dla niej domu, gdzie będzie mogła żyć szczęśliwie, beztrosko i cieszyć sobą swych opiekunów

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Maryś, ogłosisz z wyróżnieniem? ;)

Posted

Nutusiu czy to drugie wyróżnienie zrobić na Katowice tak jak mówiłaś czy na jakieś inne miasto? Bo patrząc na ogłoszenia Szyszki to największe zainteresowanie jest we Wrocku (dużo odsłon i pobrań telefonów) dlatego pomyślałam, że może tam. Ale to już jak uważasz :)

Posted

Maryś, rób jak uważasz. Pierwsza myśl to były Katowice, bo jeśli dom dla Szyszoliny okaże się OK, to mogłyby jechać razem i wyszłoby taniej ;) Ale w sumie czy to się tak zgra, raczej wątpię...

Wrocław fajny, tylko strasznie daleko :(

Posted

:)

A ja wczoraj odebrałam telefon od pana spod Zakopanego. Chce psa dla syna. A o którego psa panu chodzi? O tego z... INTERNETU! :D Jaki ma być? Nieważne, dla syna. Są w domu inne zwierzaki? O, pani, są! Córka ma szisu, są koty, świnki (nie wiem czy morskie czy takie w chlewiku) i coś tam jeszcze (nie zapamiętałam). No a teraz ma być piesek dla syna.

Próbowałam się wykręcić, że mieszkam daleko, bo pod Warszawą. Ale to nic, bo pan będzie na dniach w Poznaniu, a to już blisko, a syn chce pieska....

No chyba mu któregoś oddam, tylko jeszcze nie wybrałam którego ;) :D

Posted

Dziękujemy pięknie :)

Wczoraj były 2 telefony o Taszkę. Pani z Ursynowa ma już przygarniętą sunieczkę ok. 4-letnią. Szuka dla niej koleżanki. Rezydentka jest nieco wycofana, lękliwa i bardzo spokojna, czego o Taszce powiedzieć nie można ;) Oczywiście sunie musiałyby się poznać na neutralnym gruncie oraz w domu rezydentki. Drugi telefon z Wawra - dom z malutkim ogródkiem, wiekowy bardzo rodezjan (11 lat), już niedołężny i młoda przygarnięta sunia. Ze względu na rodezjana, kolejne psiątko nie może być zbyt "absorbujące" i szczekliwe. Mówiłam też Pani o Szyszce i Imce - zaraz wyślę ich fotki...

Posted

Kciukam niezmiennie :)

Ja wczoraj miałam dwa maile w odpowiedzi na ogłoszenie katowickie. Jedna Pani zrezygnowała od razu kiedy dowiedziała się, że sunia nie jest w Katowicach (wspomniałam o możliwości pomocy w transporcie ale nie była zainteresowana) natomiast druga pytała o stosunek Taszki do dzieci. Odpowiedziała, że o ile się orientuję to raczej pozytywny i odesłałam do Nutusi :)

Posted

Taszka ma pozytywny stosunek do wszystkiego. Czasami aż za bardzo pozytywny :D

Ja jeszcze dostałam wczoraj sms: Witam czy ogłoszenie w sprawie pieska jest aktualne?

Odpisałam: Zależy którego pieska

Odpowiedź: W sprawie Taszki

Odpisałam: Tak, aktualne

Ciągu dalszego nie było, bo widocznie wcale mi nie zależy na wyadoptowaniu psa, skoro... nie zadzwoniłam nie błagałam, by ten ktoś zabrał ode mnie agresora natentychmiast! :D