Kejciu Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 Mam dla Pepsi psychotropy - przepisał wet - już wykupiłam ale ciągle odwlekam moment podania - jest sporo skutków ubocznych ale jak to zawsze bywa.. pozatym ona naprawdę zrobiła ogromny postęp ale małymi kroczkami - cały czas jest na stress out, obroża feromonowa wisi w pokoju i jak się wchodzi czuć jej zapach - od czwartku będę na urlopie więc może coś wymyślę z założeniem obroży bo będę miała więcej czasu aby jej poświęcić. Quote
konfirm31 Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 No, to do czwartku :). To już niedługo...... Quote
Mattilu Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Kasiu, podeślij mestudio Twój nr konta. Przesłałam na konto mestudio pieniądze dla Milki - 50 zł, ale mestudio twierdzi, że Milka jest solidnie zabezpieczona finansowo i żebym te pieniądze przeznaczyła na innego pieska - więc wybrałam Twoją Pepsi :) Quote
Kejciu Posted October 26, 2015 Author Posted October 26, 2015 Kasiu, podeślij mestudio Twój nr konta. Przesłałam na konto mestudio pieniądze dla Milki - 50 zł, ale mestudio twierdzi, że Milka jest solidnie zabezpieczona finansowo i żebym te pieniądze przeznaczyła na innego pieska - więc wybrałam Twoją Pepsi :) Bardzo Ci dziękuję :* Quote
malagos Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Zaglądam z zainteresowaniem, co tam u straszka małego :) Quote
jola_li Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Każdy kroczek cieszy, ale chciałoby się, żeby jak najszybciej Pepsi zaufała i wyspokojniała :). (Kasiu, musiałam przenieść banerek w inne miejsce, bo jak mnie podsumowali, to wyszło, że z powodu kilku banerków muszę płacić za transfer, a wolałabym nie ;). Tak więc wklej sobie z mojej sygnaturki). Quote
Kejciu Posted October 26, 2015 Author Posted October 26, 2015 Każdy kroczek cieszy, ale chciałoby się, żeby jak najszybciej Pepsi zaufała i wyspokojniała :). (Kasiu, musiałam przenieść banerek w inne miejsce, bo jak mnie podsumowali, to wyszło, że z powodu kilku banerków muszę płacić za transfer, a wolałabym nie ;). Tak więc wklej sobie z mojej sygnaturki). Wkleić mogę tylko z jednego komputera bo mi na innych ani edycja postów ani edycja sygnatury nie działa - usuń go a ja w wolnej chwili jak będę na tamtym kompie to sobie podmienię :-) Quote
Kejciu Posted October 28, 2015 Author Posted October 28, 2015 Zapraszam na wątek naszej nowej tymczaski http://www.dogomania.com/forum/topic/333750-zoja-wypad-z-rodziny-bo-dziecko-ma-alergi%C4%99/?p=16618890 Quote
Poker Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Zapraszam na wątek naszej nowej tymczaskihttp://www.dogomania.com/forum/topic/333750-zoja-wypad-z-rodziny-bo-dziecko-ma-alergi%C4%99/?p=16618890 Kolejna??Idę zobaczyć. Quote
Kejciu Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Ponownie konsultowałam podanie psychotropów na które już dawno mi receptę wypisał wet - i przekonał mnie że nie ma na co czekać... zatem od dzisiaj zaczniemy podawać Bioxetin - i będziemy obserwować co się będzie działo. Dzisiaj Pepsik będzie niepocieszony bo Sabcia będzie wyłączona z zabawy z nią na kilka dni - od 3 dni codziennie rano jest nowy rytuał - obie z Sabą siedzą na łóżku i Pepsi tak liże Sabę po głowie, oczach. uszach... a tamta tylko mruczy i przymyka oczy :-) I zaczęła się przy nas przeciągać - nawet w dosyć bliskiej odległości jak jest - może jeszcze rośnie :D bo dosyć często to robi :) Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Czekamy na relację jak działa leczenie :). Lerka, też tak liże Bliss (jak jej pozwolić, to i mnie ;)) i jest to oznaka podporządkowania i uległości. Przeciąganie się - jak częste i nie po przebudzeniu - to oznaka stresu. Quote
Kejciu Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Czekamy na relację jak działa leczenie :). Lerka, też tak liże Bliss (jak jej pozwolić, to i mnie ;)) i jest to oznaka podporządkowania i uległości. Przeciąganie się - jak częste i nie po przebudzeniu - to oznaka stresu. a jak wytłumaczyć to że przeciąga się merda ogonek i leci do mnie staje i macha ogonkiem i patrzy ? jakby się stresowała to nie szła by sama do mnie jak coś robię i nie stawała by 1,5 metra ode mnie i nie zachęcała aby rzucić jej piłeczkę czy pluszaka - a to robi :) Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Jak tak, to ewidentnie zaprasza do zabawy :) Quote
Kejciu Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Dziękujemy Mattilu za 50zł dla Pepsika :* 1 Quote
Ziutka Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Zaglądam na szybko co tu się wyprawia :) Quote
Poker Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 A ja zaglądam,żeby wrzucić link do bazarku również dla Pepsi http://www.dogomania.com/forum/topic/333643-ciuszki-damskie-dla-amisi-i-pepsi-do-0411g22/?p=16603596 A metodę na kocyk próbowałaś? U nas z Gigą bardzo kocyk pomógł. Quote
Kejciu Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Próbowałam do razu jak tylko o tym przeczytałam - teraz mamy metodę rękawiczka kuchenna gruba - bo jak dziabnie od czasu do czasu to ręki nie szkoda :-) bardzo dziękujemy za bazarek :* Quote
Kejciu Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 Wczoraj wróciłam wcześniej z pracy - jak usiadłam na kanapie Pepsik zaczął mnie podgryzać w rękę - i nawet zaczęła podawać łapkę niestety za chwilkę uciekła za łóżko więc zabawa nie trwała zbyt długo Quote
Kejciu Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 Wieczorem gdy byłam z Sabą w lecznicy - rodzice mówili że Pepsi bardzo latała i szukała Saby popiskując. Jak wróciłam z Sabcią - Pepsi bardzo się nastroszyła i właściwie mogę powiedzieć że chciała zaatakować zakołnierzykowaną Sabę - pewnie się jej wystraszyła - ale sierść stała od czubka głowy do końca ogona - obwąchała ją i uciekła, na pewno wystraszyła się zapachu lecznicy. Wieczorem jak trochę Sabcia zaczęła dochodzić do siebie, Pepsi bardzo interesowała się i czuła że Sabcia czuje się kiepsko, podchodziła, wąchała, lizała.... Położyliśmy Sabcię na łóżku - obok siedział Cygan, mama leżała a ja klęczałam obok na podłodze głaszcząc Sabrinę - Pepsi tak bardzo chciała się dowiedzieć co się dzieje że aż wskoczyła do nas na łóżko! ale szybko się zorientowała a być może nawet sama wystraszyła swojej odwagi i zeszła piętro niżej - żeby się nie nudzić zaczęła podgryzać mnie w stopy Od wczoraj jest na lekach - kilka dni musimy poczekać aż zaczną działać :) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Na fotkach, malutka wygląda jak zupełnie bezproblemowy psiak :). Jak się czuje dzisiaj Sabcia?Pewnie nadal w kołnierzu? Quote
Nutusia Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Wypisz-wymaluj Imka! Też tak było, że czasami przerażała ją własna odwaga ;) Quote
jola_li Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Powolutku się zmienia, ale we właściwym kierunku :). Myślę, że i zapach ją wystraszył i wielka zakołnierzowana głowa. Przepraszam za zamieszanie z banerkami - już poprawiłam swoją sygnaturę i można się częstować :). Quote
Kejciu Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 Na fotkach, malutka wygląda jak zupełnie bezproblemowy psiak :). Jak się czuje dzisiaj Sabcia?Pewnie nadal w kołnierzu? Sabcia czuła się dobrze - ale teraz jest taka niewyraźna, mam nadzieję że jakaś napuchnięta no i zrobił się obrzęk ale byłam na kontroli dostała leki i zastrzyki i jutro powtórka. Dzisiejsza noc będzie ciężka bo wczoraj jeszcze była pod wpływem narkozy i spała grzecznie w kołnierzu - a dzisiaj już nauczyła się go zdejmować :) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Zawsze te drugie i trzecie dni są najgorsze :(. Jak miną, będzie coraz lepiej. Quote
Recommended Posts