Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O mamo, to już? Tak po prostu? Wizyta i sio, do domku?

:lol: :rolleyes: :wub:

Gratulacje, bardzo się cieszę!!!!!!!!!

Tak wyszło po prostu, bo domek zapowiada się dobrze dla potrzeb Nesi. Owszem, to lekko zaskakujące bo nie było wcześniej pisane o wizycie PA, ale też nie wiedziałam kiedy będę miała dostępne auto by taką wizytę odbyć :)

Ależ błyskawiczna akcja :) To kiedy Nesia wybywa na swoje? :)

Błyskawiczna nie jest na pewno, telefon w odpowiedzi na ogłoszenia cioci Oleny był w poniedziałek, ale ja nie byłam pewna (z różnych przyczyn) kiedy będę mogła zrobić PA i czy ta wizyta będzie pozytywna więc nic nie pisałyśmy. Decyzja o terminie wizyty została potwierdzona wczoraj późnym popołudniem, dziś została przeprowadzona, z pozytywnym efektem. Nesia pojedzie do domku najpóźniej w przyszłą sobotę rano, a kiedy konkretnie to jeszcze nie wiemy - przed nami wet i szczepienia :)     

Posted

Dwie godziny temu, gdy zadzwoniłam do Pani Danusi z pozytywną decyzją co do adopcji Nesi to usłyszałam w telefonie - "bo wie Pani, ja mogę po Nesię przyjechać, jeśli byłby jakiś kłopot z transportem; wezmę ze sobą brata bo ja za kierowcę robię, i będzie dobrze".  Ale najpierw wet i szczepienia malizny, co najwcześniej jest możliwe w poniedziałek :) 

Posted

Czyżby telefon z warszawskich ogłoszeń ;PPP?

Dokładnie TAK, ciociu Oleno - serdecznie dziękujemy Bisous14.gif

Cudne wiesci :) Ciesze sie Usiatko!

Także się cieszymy, aczkolwiek z pewną dozą ostrożności (żeby Nesia się szybko zaaklimatyzowała w DS); hurra hopowy taniec przewiduję za jakieś 3 tygodnie iconwink.gif

Dzisiaj Nesia odkryła do czego służą twarde, suszone gryzaki i ćwiczy zapamiętale MDR18.gif poznała także kolejnego kolegę na spacerze i szalała, szalała... w ganianego, aż się kurzyło 

e9djdj.jpg

czi-psy na spacerze iconwink.gif

30nk750.jpg

a tutaj to gołębie buszowały

97v81z.jpg

kolega Shelby i przygotowania do berka

2w3caxz.jpg

odpoczynek po gonitwie

Posted

Już wiem od wczoraj, z telefonicznego "donosu" od Izy, ale teraz się cieszę oficjalnie! :D Super, że tak szybko poszło z domkiem, bo Nesia to chyba sunia, która mocno przeżywa zmiany, więc jeśli już zmieniać to już, zanim się mocniej przywiąże do Usiatki ;)

Gdybym mogła w czymś pomóc (np. w podwózce) - jestem do dyspozycji :)

• Upvote 1
Posted

To fakt, Nutusiu - Nesia jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, nadstawia ten swój mały łepek do głasków i choć jeszcze czasami odrobinkę się boi to jednak stara sie jak może. Bardzo dzielna z Niej dziewczynka, naprawdę. I taka słodka  malizna, nieodłączny towarzysz. Najbardziej lubi spędzać czas w kuchni, ja coś tam pichcę, a Ona leży, patrzy i wchłania zapachy. 

W czwartek idziemy na szczepienia i czipowanie, a w sobotę Nesia jedzie do najlepszego dla Niej domku (prawdę mówiąc, nie tylko Nesia się przywiązuje  ;) a Pani od Perełki była na mnie totalnie zła gdy usłyszała, że już w sobotę Nesi nie będzie; mało się na mnie nie obraziła, ale w końcu zrozumiała, że malutka będzie miała lepiej niż u mnie bo Panią Danusię będzie miała dla siebie całymi dobami).

2mot9oi.jpg

2ccnomt.jpg

24mu7a0.jpg

Posted

Wychodzi na to ciotka,ze musisz brać pod swoje skrzydła kolejną bidę, by żyć w zgodzie z sąsiadką ;)

Heh, Nesia nie jest moim pierwszym tymczasem, trochę ich było jeszcze zanim weszłam na Dogo więc Pani Tereska od Perełki jest "zwyczajna", że miewam psiaki jednak Nesiula zyskała u Niej specjalne względy :) nie ukrywam, że sąsiedzi pomagają w socjalizacji psiaków i wcale nie trzeba ich do tego namawiać - tu mieszka bardzo dużo starszych osób :)

Z ust mi to wyjęłaś, Olenko! :D

Wiem, wiem, każdy tymczas dobry bo ich mało, tyle że ja niebawem muszę bardziej zatroszczyć się o Larę i  Jej serduszko, rozsupłać węzły rodzinne, no i podreperować moje usterki zdrowotne bo mi pan doktor palcem zaczął grozić. Także przerwa techniczna - nieunikniona, niestety. 

Ale bądźmy dobrej myśli, życie płynie i na pewno będzie lepiej :)

Tymczasem u Nesi, kolejny kroczek do przodu - dziś na spacerze łapała w locie podkręcane piłeczki, skoczna jest jak zajączek i trzeba Ją tonować bo potrafi nieźle zakręcić się w zabawie. minichien6.gif

35lvnvb.jpg

Nesia idzie po głaski do nieznanej Jej osoby - ciut się boi, ale idzie, twardzielka mała 

f0sx1e.jpg

zaczepki zabawowe

25p08hz.jpg

z ulubioną piłeczką

A tu, tak dla porównania, jak Nesia popracowała nad sobą w ciągu czterech tygodni:

image.jpg

Posted

Kochana ciociu Magolek - dzięki za dobre słowo bo buduje Bisous14.gif, ale WSPANIALI to jesteśmy wszyscy, którzy wspierają Nescę.

Izunia - bo odpowiedziała na prośbę Pani, że sunia w śmietniku, mimo że Białogonki zajmują Jej wszelki dostępny czas i ma wystarczające urwanie głowy Bisous14.gif

Nieoceniona Martynka - miała najgorsze zadanie - nauczyć Nesię, że kontakt z człowiekiem nie boli, a wręcz przeciwnie i pokazać Nesi jak wygląda życie z człowiekiem Bisous14.gif

Kamilka - wspierająca Martynkę i pomagająca w opiece nad Nesią, gdy tylko było to możliwe Bisous14.gif

Pani Aneta - siostra Izuni - znalazła czas, którego nie ma, żeby dowieźć Nesię do Radomia Bisous14.gif

Nutusia - za przepiękną treść ogłoszenia, która okazała się być skuteczna Bisous14.gif

Olena - za sponsorowanie ogłoszeń Nesi, w efekcie których Pani Danusia chce adoptować Nesiulę Bisous14.gif

Ciocie obecne na tym wątku, przesyłające dobrą energię i tym samym wzmacniające Nesię Bisous14.gif

Nesia, że jest dzielna i już potrafi troszkę zaufać człowiekowi Bisous14.gif

Pani Danusia, która z setek ogłoszeń psiaków do adopcji wybrała właśnie Nesię i po Nią przyjedzie z bratem w sobotę Bisous14.gif

I to jest właśnie WSPANIAŁE!!! Dziękuję Wam wszystkim w imieniu Nesi, bo wspólnie udało się uratować Jej istnienie  

(no to się rozpisałam  :P)

• Upvote 1
Posted

Usiatko :) Ty to umiesz napisać .... aż serce ściska ...:)

Zapomniałaś napisać że to Ty odwalasz w tej sprawie najgorszą robotę ...no bo przyznajcie sie Ciocie szczerze : która lubi robić wizyty PA ??? Ja nie  znoszę !!!!:( Uważam że to najgorsza , najbardziej odpowiedzialna , obciążająca i często niewdzięczna  robota w adopcjach psiaków

Tak więc dziękując Ci Usiatko za Twoje zaangażowanie w opiekę nad Nesią , po stokroć dziękuję Ci że podjęłaś sie też tego trudnego zadania jakim dla mnie jest wizyta PA

Posted

Wszystko prawda najprawdziwsza!

To kiedy i gdzie organizujemy dekorację medalami z kartofla? :D

A tutaj, jak tylko Nesia zadomowi się u Pani Danusi; będą medale i taniec brzucha   :lol:

Dzisiaj Nesiula była u weta, dostała książeczkę zdrowia, została zaczipowana, wprowadzona do bazy i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Była bardzo dzielna i tylko troszeczkę się bała na początku. A przed chwilką znowu śpiewała do karetki pogotowia, uśmiałam się nieźle, co za pocieszna malizna  MDR18.gif 

33xzp5h.jpg

dziewczynki mamlące  smaczki 

2v3u9.jpg

dzisiejsza gonitwa - szatan nie pies! 

30d8r3c.jpg

paragon od weta 

Posted

Piękna , wyluzowana sunia :) Jeszcze tylko jeden mały stresik przed Nesią i już ....pełnia szczęscia do końca życia :)

Dzięki Usiatko za wizytę u weta małej . Zaraz przeleję Ci pieniązki :)