halbina Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 kameleon jak to kameleon... zmienił się w żółwia(?)... :evil_lol: Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 No to jeszcze podskoczymy, a co... :cool3: Quote
carolinascotties Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 o kolejny Nocny MArek :) zapraszamy do wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76855 :cool3: :evil_lol: Quote
Anecioreczek Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Rubik robi wielkie Hop po Domek!:loveu: Quote
wandul 66 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):Halbino ja myślę że Rubik bez Doga Do Spania i kilku kotów się od Ciebie nie ruszy. Mogę dorzucić kota albo nawet dwa + sznur bawełniany do zabawy:cool3:ja to dorzucę sznur , ale niekoniecznie do zabawy:angryy: :angryy: :angryy: :evil_lol: :eviltong: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Rubiku jak tam sprawy domkowe? Miałam kiedyś na przechowaniu przybłędę kota i też nazwałam go Rubik. Najpierw nikt go nie chciał, a potem znalazły się 3 domy na raz. Tak że imię powinno być szczęśliwe;) Może ktoś z Was miałby dom dla czarnego, około 2 tyg.kocurka?:-( Kocurek zabrany dzieciom, jest pod opieką wet. Zdrowy kotek, maleństwo. Wczoraj dzika kotka przenosiła młode no i jedno zgubiła - a ludzie je zabrali, niepotrzebnie. Potem zostawli na trawie ale jest za późno-kotki nie ma. Zresztą po co powiększać stado bezdomnych kotów:( Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Niestety, na razie nie mogę sobie na nic nowego pozwolić... wyczerpanie finansowe to tylko jeden z powodów... Quote
black sheep Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Halbiniu, dziś wystawiłam na allegro podobnego pieska, szczeniaka, też mieszanca z jamnikiem, i wyobraź sobie, że piesek po kilku godzinach znalazł dom! Może chcesz, to twoje też wystawię, może tez będzie miał takie szczęscie:) Tylko napisz jakiś tekst o nim, jaki jest, skąd się wzioł Zobacz, to ta aukcja, trwała niecałe 3 godziny! http://www.allegro.pl/item224698414__sliczny_szczeniak_prawie_jamnik_szuka_domku_.html Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Tak.. znacie przysłowie: szewc bez butów chodzi?... napisać tekst... trzeba... wezmę się za to, wezmę... ale nie dziś... dziękuję za ofertę pomocy! a może banerek wycyganimy od cioteczki?... Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Liczymy na to... po cichutku... :loveu: Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Dziś konkursik pt: Znajdź Rubika: Dla tych, którzy znaleźli, nagroda: Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 a dla tych, którzy lubią koty wtulone w psy... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Dostałam e-mail od pani z Siedlec. Oferuje Rubikowi miłość i towarzystwo... 3 kotów! Posiada również aparat cyfrowy i obiecuje foteczki... Byłoby fajnie... Pani pyta, kiedy Rubik mógłby do niej przyjechać... cóż... ja nie posiadam samochodu... no i trzeba by - zgodnie z zasadami dogomanii - przeprowadzić wizytę przedadopcyjną... i podpisać umowę adopcyjną... Radźcie! Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Napisałam do pani Julity: Pani Julito! Bardzo się cieszę, że Rubik się spodobal. Zależy mi na tym, żeby byl kochany i szczęsliwy. Fajnie, że mialby towarzystwo do zabawy i przytulania się. Proszę tylko pamiętać, że ma on geny jamnicze i potrafi być zaciekly w swoich zabawach... Na razie tarmosi doga i mojego psa raczej, ale jak mu zabraknie partnreóów do zabaw szarpanych, to może dobrać się i do kota... Koty muszą więc sobie radzić w razie czego... Rubik na pewno nie uronie zbyt dużo.. w tej chwili ciut przerasta kota, raczej zresztą masą niż wzrostem... Co do przewozu pieska... To problem, bo ja nie posiadam samochodu, muszę liczyć więc na pomoc dogomaniaków i to od nich zależy... I jeszcze dwie sprawy... Po pierwsze: proszę napisać, jakie ma pani stanowisko wobec kastracji... Kiedy oddajemy psiaka, nowy wlaciciel podpisuje umowę adopcyjną. Wedlug niej, kastracja jest jednym z warunków adopcji. Po drugie: proszę opisać warunki, na jakie może liczyć Rubik... gdzie Pani mieszka? w miescie czy na wsi? w domku czy w bloku? Czy miala już Pani kiedy pieska czy zawsze koty? Przepraszam za te pytania, ale to u nas taka norma... Czy pani pracuje? Rubik to szczeniak i może jeszcze rozrabiać, kiedy zostanie w domu sam na parę godzin... u mnie w tej chwili rzadko zostaje sam, ma towarzystwo... ale trzeba się z tym liczyć... lubi sobie poszarpać to i owo... papierki np, smzatki... kabelki odgryza, jak pisalam... próbuje podgryzać meble... (nadgryzione już przez moje zwierzaki wczeniej) I jeszcze jedno: Czy zgodzi się pani na wizytę przedadopcyjną kogo z dogomanii? Mam nadzieję, że uda się doprowadzić do happy endu i Rubik znajdzie domek u Pani! Czekam na odpowiedź I pozdrawiam serdecznie! Halina Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Jeszcze jedno, Rubik w tej chwili jest odpchlony, odrobaczony I zaszczepiony... Ma książeczkę zdrowia. Jest jednak problem - Rubik na spacerki wychodzi jeszcze z rzadka I zalatwia się w domu. Czy zdaje Pani sobie z tego sprawę? Pieska trzeba będzie uczyć zalatwiania się na dworze I być cierpliwym w tej kwestii. Halina Quote
Helga&Ares Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 aa na drugiego maila jeszcze nie odpisała?? Quote
Sheena_BB Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Oby się udało.Trzymamy mocno kciuki-ja i Scrappy:cool3: Quote
Helga&Ares Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 halbina napisał(a):wysłałam niedawno... aaa to czekamy Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Tak, czekamy... i zaciskamy kciukasy pomalutku! Quote
Helga&Ares Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 kciukasy są bardzo ważne. na moje oko Pani b. miła i zdająca sobie sprawę z powag sytuacji ale jak to jest na prawde to się jeszcze okaże Quote
halbina Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Asiu, w razie czego... mogłabyś odbić do Siedlec? Quote
Recommended Posts