Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też ogromnie cieszę się,że dzięki łańcuszkowi sporej grupy osób udało się Nikusiowi pomóc,a finał to, będzie chłopczyk miał już na zawsze swój prawdziwy domek.

Mam zapytania o Niko,kieruję pytających do malawaszki,ponieważ nie mam w zanadrzu sznaucerka aby polecić.

Nadeszła deklaracja stała od koja.Ślicznie dziękujemy.

Posted

No,to czekamy do czwartku i na wieści.Mam nadzieję,że będą także fotki z pożegnania z Hanią,która m.in. walczyła jak lew aby Niko otrzymał nowe normalne życie.

Posted

Niko pojedzie do nowego domku w czwartek. Państwo przyjadą po niego ok. południa.

Trzymaliśmy kciuki do dzisiaj,to i potrzymamy do czwartku :) Najważniejsze aby Nikuś trafił w dobre ręce,do dobrego domku :)

Posted

Niko do domciu szybciutko!

A ja już wysiadam psychicznie.Jeden z kudłaczy może uzyskać pomoc tj.pojechać do Hoteliku,do Hani.Dwóm nie dam rady pomóc.W Schronisku w Zamościu,czekają dwie bidy kudłate na pomoc.

Cytuję post Havanki:

Serce płacze, kiedy widzi się tyle psów, błagających o pomoc, każdy na swój sposób. Komu pomóc w pierwszej kolejności? Może tym kudłaczom, zarośniętym, niewyczesanym, bo ze względu na upały, cierpią teraz najbardziej. Zarośnięty Pszeniczny (pewnie samego ciałka jest o połowę mniej)

Mniejszy kudłaczek.

Byłam dzisiaj w schronisku, porobiłam zdjecia, może uda się pomóc kolejnym psom.

Pod warstwą kołtunów kryją się cuda.

Kudłacz - 4 lata, wykastrowany, ok roku w schronie, podobny do Iki, która pojechała do Mazowszanki.

Łagodny psiak, trochę przestraszony nowa sytuacją (zupełnie jak Ika)

37a826e656a41262med.jpg

I nazwany Pszenicznym.

Pszeniczny prosi o pomoc!

Pies ma ok 4 - 5 lat, łagodny, w boksie trzyma się na uboczu; wykastrowany, waży ok 15 - 16 kg (w schronie od kwietnia 2013)

Psiak próbował wąchać mi aparat, prosił o głaskanie, nie chciał wracać do boksu  :(

eef275c520592bfamed.jpg

Posted

One są oba cudowne i zasługują na pomoc!Tylko jak to ogarnąć?Ja nie potrafiłabym wybrać pomiędzy nimi... Nasz Maksiutek jest już na minusie :( więc trzeba ruszać z następnym bazarkiem dla niego i to jak najszybciej!

Guest TyŚka
Posted

Dałabym szansę pszeniczemu, jak dobrze kojarzę to dłużej czeka na dom... :( Niemniej jednak wybór faktycznie ciężki.

Posted

Czy jest szansa, by ten przystojniak pojechał do Szafirki na miejsce Nikusia?

To jest średniej wielkości pies, drugi kudłacz jest  mniejszy...