b-b Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Dzisiaj wpłynęła wpłata w kwocie 103,70zł dla Nikusia z bazarku b-b. http://www.dogomania.com/forum/topic/147821-rozliczam-dziewcz%C4%99ce-ciuszki-od134-do-xs-oraz-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-bezimiennego-do-2307-2000/page-9 Ślicznie dziękujemy za pomoc Nikusiowi. Cała przyjemność po mojej stronie :) Quote
szafirka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Dzwonią w/s Niko, ale jak słyszą, że przebywa on w Nowej Soli to rezygnują, ponieważ twierdzą, że chcieliby najpierw go poznać, zobaczyć, po za tym nie mają zamiaru jechać po niego tak daleko. Jeżeli ktoś mówi, np. "Oj, szkoda, że tak daleko, bo bardzo byśmy go chcieli ale nie jesteśmy w stanie po niego pojechać", to wspominam o pomocy w transporcie Większość natomiast ma do mnie pretensje, że nie jest to nigdzie napisane i nie mają zamiaru jechać taki kawał, wtedy uważam, że nie ma proponować pomocy. Myślę, że należy umieszczać w ogłoszeniu informację, gdzie przebywa piesek, bo po co mi wysłuchiwać głupie teksty i dyskusje - szkoda mi na to czasu. Dzisiaj prawdopoobnie będzie wizyta przedadopcyjna koło Kłodzka. Jeśli coś nie wyjdzie, to mam 2 rodziny z Wrocławia. Wieczorem dam znać. Acha, dzwonił też Pan wczoraj ok. 15 i mówił, że on chce przyjechać po psa, ale tylko wczoraj i że bez sensu utrudniamy to wszystko jakimiś wizytami :/ A więc odzew jest duży, ciągle ktoś dzwoni, ale niewiele z tego było rozmów konstruktywnych. Quote
Gabi79 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Czyli dzisiaj jedna wizyta, a w zanadrzu jeszcze 2 chętne domki z Wrocławia? A kto przeprowadzi wizytę koło Kłodzka? Quote
Guest TyŚka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Na pewno wśród tyylu telefonów w końcu zadzwoni TEN konkretny. Trzymamy kciuki :) Quote
szafirka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Zgadza się Gabi. A wizytę dzisiejszą przeprowadzi elzunia. Quote
Gabi79 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Zgadza się Gabi. A wizytę dzisiejszą przeprowadzi elzunia. W takim razie trzymam kciuki!!! Quote
pamela555 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Zgadza się Gabi. A wizytę dzisiejszą przeprowadzi elzunia. Czekamy na wieści! :) Quote
Gabi79 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Trzymam kciuki i mam nadzieję, że oboje tego chcą. Przypomina mi się historia chyba malutkiej suni, którą adoptowali młodzi ludzie mieszkający razem. Mieli królika. I nie pamiętam już za bardzo, które pierwsze chciało oddać małą. Ona początkowo bardzo chciała on nie chciała ale później pokochał psicę...ale ona już jej nie chciała. b-b piszesz o mojej Figuni, która 2 razy wróciła z adopcji, by wreszcie znaleźć cudownych ludzi aż w Bydgoszczy. Nigdy nie wiemy, co przyniesie przyszłość, niestety Quote
szafirka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Pani spod Kłodzka wzięła już sobie innego pieska wczoraj, więc teraz wiem, czemu nie odbierała ode mnie tel. i jedna rodzina z Wrocławia też dzisiaj odbiera jakiegoś. Pozostała jedna rodzina dobrze się zapowiadająca. Pani, Pan i 18-letni syn mieszkają we Wrocławiu (Krzyki - Jagodno) w domu szeregowym z ogródkiem. Mąż jest na wcześniejszej emeryturze, więc piesek nie zostawałby sam praktycznie. Pani wypytała o niego - jaki jest, co lubi, żal jej, że skrzywdził go los. Kiedy powiedziałam, że ma prawo go oddać z powrotem, powiedziała, że nie po to podejmuje się taką odpowiedzialną decyję, żeby potem się z niej wycofywać. Poszukujemy zatem kogoś do wizyty. Quote
Guest TyŚka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Poszukajcie może na fejsbuku w grupie wizyty przed/po adopcyjne? ;) Trzymam kciuki. Quote
b-b Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 b-b piszesz o mojej Figuni, która 2 razy wróciła z adopcji, by wreszcie znaleźć cudownych ludzi aż w Bydgoszczy. Nigdy nie wiemy, co przyniesie przyszłość, niestety No widzisz Gabrysiu ja mam niestety kiepską pamieć. coś tam pamiętam ale bez szczegółów niestety. Mam nadzieję że ten domek z Wrocławia -trzymam kciuki aby ktoś się znalazł do przeprowadzenia wizyty - okaże się właśnie TYM domkiem :) Quote
b-b Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Może (niemal tradycyjnie) zapytać Poker? Poker jest na wyjeździe.25.07 - 01.08. Quote
Gabi79 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Pani spod Kłodzka wzięła już sobie innego pieska wczoraj, więc teraz wiem, czemu nie odbierała ode mnie tel. i jedna rodzina z Wrocławia też dzisiaj odbiera jakiegoś. Pozostała jedna rodzina dobrze się zapowiadająca. Pani, Pan i 18-letni syn mieszkają we Wrocławiu (Krzyki - Jagodno) w domu szeregowym z ogródkiem. Mąż jest na wcześniejszej emeryturze, więc piesek nie zostawałby sam praktycznie. Pani wypytała o niego - jaki jest, co lubi, żal jej, że skrzywdził go los. Kiedy powiedziałam, że ma prawo go oddać z powrotem, powiedziała, że nie po to podejmuje się taką odpowiedzialną decyję, żeby potem się z niej wycofywać. Poszukujemy zatem kogoś do wizyty. Kolejny raz brak kultury, tak trudno było zadzwonić i powiedzieć, że sprawa nieaktualna. I co ktoś poszedł na wizytę i pocałował klamkę? No widzisz Gabrysiu ja mam niestety kiepską pamieć. coś tam pamiętam ale bez szczegółów niestety. Mam nadzieję że ten domek z Wrocławia -trzymam kciuki aby ktoś się znalazł do przeprowadzenia wizyty - okaże się właśnie TYM domkiem :) Masz świetną pamięć, przecież trudno pamiętać szczegóły każdej adopcji, o której się czyta. Quote
Jo37 Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 Dziewczyny - warto czekać na sprawdzoną osobę , która przeprowadzi wizytę PA. Quote
Gabi79 Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 Dziewczyny - warto czekać na sprawdzoną osobę , która przeprowadzi wizytę PA. Też tak uważam. Jeśli ludziom zależy poczekają kilka czy kilkanaście dni, jeśli nie to ich strata 1 Quote
b-b Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 Też tak uważam. Jeśli ludziom zależy poczekają kilka czy kilkanaście dni, jeśli nie to ich strata racja :) Jeśli kochają to poczekają...a jeśli nie to znaczy, że tak do końca nie chcieli TEGO psa. Quote
Anula Posted July 28, 2015 Author Posted July 28, 2015 Anica może przeprowadzić wizytę w sobotę,wcześniej nie może ze względu na pracę.Jeszcze podałam szafirce nr.tel do happy_animals. Quote
agat21 Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 wielkie kciuki za dobre wrażenia podczas wizyty. Psinek zasługuje na bardzo dobry dom :) Quote
szafirka Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Dzisiaj rozmawiałam z Panią i ona zgadza się na wizytę w sobotę, ponieważ i tak chciałaby odebrać pieska po 10 sierpnia. Pańtwo mają imprezę rodzinną w przyszły weekend i zjedzie się mnóstwo gości, dlatego stwierdzili, że nie będą stresować świeżo wziętego pieska zamieszaniem i nowymi twarzami, zapytała, czy może zostać w bezpiecznym miejscu. Myślę, że to odpowiedzialny ruch prawdopodobnie nowych właścicieli Niko. Quote
zozola77 Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 i ja zapisuje się u ślicznego psiaka moze to ten domek ??? Quote
Guest TyŚka Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 To kciukujemy dalej i czekamy do soboty :) Quote
Recommended Posts