Nesiowata Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Ale wieści! Zulka panią na włościach! Quote
b-b Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 Fajnie,że się już zadomowiła na dobre :) Quote
Anecik Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 I niespodzianka :) Będąc na pierwszym wspólnym spacerku z DS Szyszki spotkaliśmy Zulkę i jej Przyjaciół. Miło widzieć swoje 2 podopieczne we wspaniałych domach. Dziękujemy Panie Andrzeju za miłe spotkanie i życzymy wielu wspólnych spacerów :) 1 1 Quote
Gabi79 Posted September 16, 2018 Author Posted September 16, 2018 To się nazywa NIESPODZIANKA!!! Wreszcie jakieś pozytywne wieści dzisiaj!!! Wszystkie sunieczki PRZECUDNE, a Szyszka wygląda na zadowoloną ze spotkania z nowymi koleżankami. Quote
Nesiowata Posted December 22, 2018 Posted December 22, 2018 Dla pięknej Zulki, jej towarzystwa i opiekunów Quote
anica Posted December 22, 2018 Posted December 22, 2018 W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego narodzenia, zostawiam najserdeczniejsze życzenia Zdrowia, Szczęścia, dużo pieniędzy oraz jak najwięcej czasu spędzonego w gronie najbliższych!!! Quote
Tromusheck Posted January 3, 2019 Posted January 3, 2019 Dziękujemy za życzenia i wszystkim życzymy wszystkiego dobrego poświątecznie i w Nowym Roku :-) Zula ciągle robi postępy, w dzień, gdy tylko ktoś tylko położy się na małą drzemkę kładzie się obok i śpi ze swoim człowiekiem, w nocy kładzie się tylko na chwilę a później śpi obok łóżka - chyba jej za ciasno - dwa człowieki i trzy psy w jednym łóżku to chyba dla niej jeszcze trochę za dużo ;-) Znanych gości wita już w drzwiach a później wskakuje - prawie lub w niektórych przypadka dosłownie - na kolana i domaga się pieszczot. W łóżku lubi się bawić, zaczepia łapami, nieśmiało chwyta zębami, pokazuje brzuszek do pieszczot. Na spacerach bawi się z psami, do ludzi nadal zachowuje rezerwę ale gdy kogoś już zna albo nieznajomy ma "właściwe" podejście - tzn. np. przykucnie i spokojnie poczeka to się przywita i pozwoli pogłaskać. Bardzo lubi śnieg i zabawy na nim. Sylwestrowe hałasy, jak zresztą wszystkie nasze psy, ignoruje. Potrafi bronić "swojego", ostatni gdy dostała smakołyk - znaczy się parówkę :-) - położyła się z nim na kanapie, a gdy Perła chciała podejść i się nim "zainteresować" położyła uszy do tyłu, zęby "do przodu" i wydała tak niskie gardłowe warczenie, że ostatnie takie słyszałem lata temu u naszej Elzy - doga niemieckiego ;-) Ma swój ulubiony fotel i kanapę ale i tak najszczęśliwsza jest na łóżku w sypialni :-) Domowników wyczuwa lub zauważa zawsze pierwsza z całej trójki i wesoło wita. Właściwie poza pewną nieśmiałością a może raczej rezerwą (w niektórych sytuacjach większą a w innych prawie zupełnie zanikającą) do ludzi to już normalny, zwykły "burek" :-))) no dobrze 100% ideału i jeszcze nie ma ;-) bo nadal obawia się gwałtownych ruchów (co ciekawe nie krzyków) ale to już nie panika tylko takie odsuwanie się na bezpieczny dystans. Czyli jest bardzo dobrze a wszystko wskazuje (jest ciągły progres) , że będzie jeszcze lepiej! PS. Tego posta piszę z drugiego konta bo na tamto coś się nie umiem zalogować ale to ja jestem :-))) jak tamto znów ogarnę to wrócę w normalnej wersji ;-) 4 2 Quote
Gabi79 Posted January 4, 2019 Author Posted January 4, 2019 Panie Andrzeju, w imieniu swoim i wszystkich fanów Zulki bardzo dziękuję za cudowne wieści i fotki. Wszystkie trzy sunieczki przecudne, a Zulka już zupełnie inaczej wygląda, widać, że strachy i lęki, to już przeszłość. Przydałby się taki domek Tigruni. Życzę wszystkiego co najlepsze w 2019 roku całej Zulkowej, przecudownej Rodzinie!!! 1 Quote
b-b Posted January 4, 2019 Posted January 4, 2019 Wspaniale ,że Zuleczka staje się coraz śmielsza a lęki powoli znikają. Pewnie nie do końca uda się je wszystkie pokonać ale i tak mała w Waszej Rodzinie zrobiła duże postępy :D Oby tak dalej :) Najlepszego w Nowym Roku! Quote
Tromusheck Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Z dzisiejszego spaceru. Pieski puszczone luzem uwielbiają biegać po śniegu, no prawie luzem bo Zula jest na wszelki wypadek na dłuuuugiej lince treningowej :-) 3 1 Quote
Gabi79 Posted April 3, 2020 Author Posted April 3, 2020 Zuleczka pozdrawia, wszystko u niej w jak najlepszym porządku 1 2 Quote
Gabi79 Posted April 3, 2020 Author Posted April 3, 2020 1 minutę temu, Poker napisał: Śliczna. W oczkach ma spokój. Śliczna jak zawsze, już ponad 3 lata jest w DS, ale ten czas leci Quote
Tyśka) Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Wzrusza mnie szczęście Zulci - jak mocno chciałabym takich ludzi dla "mojej" Mimi :( Quote
Gabi79 Posted April 3, 2020 Author Posted April 3, 2020 5 minut temu, Tyś(ka) napisał: Wzrusza mnie szczęście Zulci - jak mocno chciałabym takich ludzi dla "mojej" Mimi :( Tysiu, z całego serca życzę Mimisi takich wspaniałych ludzi, jakich ma Zuleczka Quote
Tromusheck Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 ..bry wieczór :-) Dodam tylko, że adopcja Zulki to jedna z najfajniejszych rzeczy jakie mi się w życiu przydarzyły - ten pies uczy wszystkiego: radości, ufności, cierpliwości, miłości itd. itp... kfffarantanna kfffarantanną ale tak to wygląda po spacerze: 1 2 Quote
Gabi79 Posted April 3, 2020 Author Posted April 3, 2020 1 godzinę temu, Tromusheck napisał: ..bry wieczór :-) Dodam tylko, że adopcja Zulki to jedna z najfajniejszych rzeczy jakie mi się w życiu przydarzyły - ten pies uczy wszystkiego: radości, ufności, cierpliwości, miłości itd. itp... kfffarantanna kfffarantanną ale tak to wygląda po spacerze: Takie słowa i taka fotka to miód na moje serce Quote
Nesiowata Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 6 godzin temu, Tromusheck napisał: ..bry wieczór :-) Dodam tylko, że adopcja Zulki to jedna z najfajniejszych rzeczy jakie mi się w życiu przydarzyły - ten pies uczy wszystkiego: radości, ufności, cierpliwości, miłości itd. itp... kfffarantanna kfffarantanną ale tak to wygląda po spacerze: I znów ktoś nie bał się zwinąć mi lajki! Piękny obrazek! A jakie słowa o Zulci! Wiedziała, na co czeka. Quote
Anula Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 Zulka miała ogromne szczęście,że trafiła na tak wspaniałych opiekunów i ogólnie to dziewczyna ma szczęście.Trudno przewidzieć jaki by los miała gdyby nie otrzymała pomocy. 1 Quote
Recommended Posts