Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A Matko ! Ale w co jak wszystko ukryte ?

ooo zdziwiłabys się :)

jak byłam u dr Maluty - to trzymała prawie 2 kg żółwia za samą głowę - myślałam że się urwie :D

i 45 min próbowały pobrać jej krew :)

a zastrzyk w dupala w pachwinę więc może da radę :)

Posted

Dobra - będę w lecznicy w poniedziałek rano, to dopiszemy Ikę do sobotniej wizyty Makowianek :)

Naprawdę Doktor podjął żółwiowe wyzwanie?!?!?!? Robi postępy! :D Ale nie chce dać plamy przed koleżanką ze studiów ;)

Posted

Ja niestety w sobotę 25 lipca jeszcze będę "spływać" i poznawać Narew, wiec nie mogę pomóc.
super, że tak się uda połączyć i sterylkę, i serce.
Konfirm wznawia ogłaszanie Lerki - na tym zadupiu ma kłopot z zasięgiem.

Posted

Ja niestety w sobotę 25 lipca jeszcze będę "spływać" i poznawać Narew, wiec nie mogę pomóc.
super, że tak się uda połączyć i sterylkę, i serce.
Konfirm wznawia ogłaszanie Lerki - na tym zadupiu ma kłopot z zasięgiem.

Dlaczego wznawia ogłaszanie Lerki??

Posted

Tak, bo jednak Bliss, Lerka i Maks to za dużo na raz.

Bliss zazdrosna o Lerkę atakuje Maksa. To duże psy, może się to źle skończyć :(

A moje panienki dzisiaj w zgodzie :)

Posted

Tak, bo jednak Bliss, Lerka i Maks to za dużo na raz.

Bliss zazdrosna o Lerkę atakuje Maksa. To duże psy, może się to źle skończyć :(

[...]

Kurcze... :(

Posted

Fajna ankieta, prośba tu na Dogo jakby ktoś miała ochotę pomóc.

Praca magisterska "Kastracja, sterylizacja psów"

Witam jestem studentką V roku zootechniki i zbieram informację do pracy magisterskiej na temat; "Kastracja, sterylizacja psów jako czynnik predysponujący do otyłości". 
Proszę o poświęcenie kilku minut i wypełnienie ankiety.

Z góry bardzo dziękuje 
Posted

Byłyśmy dzisiaj w Przasnyszu w gabinecie "Cyryl". Widziałyśmy Kaukaza Lolo, który miał na dogo wątek i ma na fb wydarzenie.

Latał w kołnierzu.

W lecznicy pełno kotów do adopcji.

Tosia została zaczipowana bez wpisywanie danych do bazy i zaszczepiona na wściekliznę.

To tak na wszelki wypadek, gdyby wybierała się za granicę.

Z wrażenia zrobiła kupę na środku gabinetu.

Jak się nieco ociepli wykąpiemy ją, bo ma ma skórze odchody pcheł i ciągle się drapie.

Posted

Byłyśmy dzisiaj w Przasnyszu w gabinecie "Cyryl". Widziałyśmy Kaukaza Lolo, który miał na dogo wątek i ma na fb wydarzenie.

Latał w kołnierzu.

W lecznicy pełno kotów do adopcji.

Tosia została zaczipowana bez wpisywanie danych do bazy i zaszczepiona na wściekliznę.

To tak na wszelki wypadek, gdyby wybierała się za granicę.

Z wrażenia zrobiła kupę na środku gabinetu.

Jak się nieco ociepli wykąpiemy ją, bo ma ma skórze odchody pcheł i ciągle się drapie.

dzięki Mazowszanko za wizytę u weta z Tosieńką :) 

czyli gdyby się jakieś wojaże trafiały, to pierszwe przygotowania poczynione :)

a ta kupa na środku gabinetu to moim zdaniem objaw pełnego luzu u Tosieńki, jak byliśmy pierwszy raz u weta zaraz po jej złapaniu, to prawie się nie ruszała ze stresu... a tu - proszę - kupa :D

Posted

Sterylizacje metoda malych naciec nie robia na malych sukach. Nie ma jeszcze odpowiednich narzedzi. Tylko duze suki mozna tak operowac. Tak powiedzial moj wet.

Tak czy owak pojedziemy do dr Traczyka. On tnie tradycyjnie. Ma dużą praktykę, więc będzie dobrze :)

Posted

Tnie tak,  że szew nie ma więcej niż 2,5-3 cm ;) Przy aborcyjnej sterylce może być siłą rzeczy większy. Ale przy normalnym zabiegu naprawdę ciężko się szwu dopatrzeć :)

Posted

Rozliczenia

Wydatki:

- 62 zł niedzielna wizyta u weta + tabletki na robale MILBEMAX ? (2 sztuki)

-52 zł 4 puszki karmy wysokokalorycznej Royal Canin Convalescence Support (innej nie było), dwie saszetki chrupków oraz krople na kleszcze i pchły VETOQUINOL

(Zapłaciła agat21)

-45 zł czipowanie

-20 zł wścieklizna

Minus179 zł

Nie wiem, może warto przekopiować rozliczenia z wątku psów ze stacji - tam umieściłam na razie rozliczenie, chociaż do tej pory tylko Tosię mamy pod opieką, więc w sumie to rozliczenie tylko jej dotyczy