Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A gdzies Ty Ewuniu te psy zamoczyla, jak wszedzie sucho i zar sie z niba leje? Mizianki dla Lunki :)

Mamy takie miejsce na naszej skarpie, gdzie rozpoczęli budowę kolejnego budynku.  W tej chwili odwadniaja teren pod budynek i przeciągęli dlugie rury zakończone na dużej polanie, która od 2 tygodni non stop zalewana jest wodą z podziemi:) Woda jest czyściutka i lodowata tak, że jak wchodzę z psami, żeby je całe zmoczyć, mam wrażenie, że kości mi sie złamią, bo są zlodowaciałe:_ Psiakom to nie przeszkadza i ganiaja jak szalone po tych rozległych kałużach. Kąpia sie tam też cale rodziny ptaszków, a 2 dni temu tuż po zachodzie słońca wyszła cala rodzinka dzików:) Pani dzikowa przyprowadziła swoje dzieci, żeby się wykąpały. Nie musze Wam chyba pisać, jak szybko zwiewaliśmy do samochodów:)

Posted

Miałam dzisiaj Lunkę u siebie:) Maleńka poznała nasze mieszkanie, ale była troszkę onieśmielona. Była sesja zdjęciowa w domu, ale tego fisia trudno sfotografować. Cos wrzucimy jutro. Potem pojechałam z psiakami na skarpę i tam Lunka szalała w wodzie i ganiała z piłeczką:) Jest przesłodka, ale straszliwie energiczna:)

Posted

Wiem jak to jest mieć pieseła z taką energią ;)

Gusiaczku, zdjęcia robiliśy z Jackiem, w sumie ponad 150, a może uda się znaleźć kilkanaście, na których Lunka w miarę spokojnie siedzi:) Wgrywam filmik z Maleńką na youtuba. Potem wrzucę tu:)
Dzisiaj wydarzyło się cos niesamowitego. Moja Barsa po raz pierwszy okazała wielka zazdrość o Lunkę. Kiedy Lunka siedziała u mnie na kolanach i tulila się, Barsuś nagle wskoczyła, zawarczała złowrogo, usiadła z drugiej strony i zaczęła mnie tak całować, że mi usta rozwaliła:)