malagos Posted November 19, 2015 Author Posted November 19, 2015 Zrobić można, ale kotów tym samym nie ubędzie:( tyle, ze kociatek nie przyniosą kolejnych... Quote
Mazowszanka13 Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Zrobić można, ale kotów tym samym nie ubędzie:( tyle, ze kociatek nie przyniosą kolejnych... To bardzo dużo. Quote
Poker Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 mój ulubiony wet tak robił,że wyłapywał bezdomne koty, sterylizował i po 2 3- dniach wypuszczał. Oczywiście szwy zakładał rozpuszczalne. Jak nie ma możliwości znalezienia domu, to sterylizacja i tak jest wielką sprawą. Quote
Nutusia Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Kluczową, powiedziałabym! Nasz Doktor też sterylizuje dzikie kotki i z rozpuszczalnymi szwami wypuszczają je tam, skąd zostały wyłapane. Im mniej będzie tam kotów, tym jednak łatwiej będzie je wykarmić... Quote
malagos Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Byłam z naszą znajomą Bożenką u jej ciotki, to ta od kotów. Padał deszcz, ale koty na skrzypnięcie furtki nas otoczyly stadkiem. Koty są czarne, jedna koteczka łaciata, dwa malutkie, reszta dorosłe. Nie ma kotek w ciąży. Do jedzenia, które przyniosłam, zbiegły się w minutę. Bożenka mówi, ze ciotka nie chce tych kotów, nie karmi ich, ledwie sama ma na życie. Koty jedzą wszystko, zupę suche kartofle, chleb :( Poradźcie, błagam - co teraz? Te koty mogę wysterylizować, odpchlić, karmić, ale nie mogą wrócić do babinki. Od dziś zaczęłam szukać im domów. Żeby był choć jeden chętny.... Urabiam córkę znajomej babki na te dwa maluszki.imagur Quote
malagos Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Czy zakłądac im wątek? Tu, na dogo, czy na miau? ale tam się słabo, cholerka, poruszam....image upload no limit Quote
Nutusia Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Kot czarny, los marny... ciężko będzie :( Quote
auraa Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Na miau tak jak na dogo ale jeśli nikogo nie znasz , ciężko będzie. Wstaw link to będę zaglądać choć dawno tam nie byłam Quote
auraa Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Marzena ogłasza kociaki i jej idą. Martwi się, że siedzą dłuzej niz tydzień. Quote
konfirm31 Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 No, a ja z Krysią ogłaszam i ogłaszam małe kociaki (7 szt) i tylko 2 poszły do ludzi.....:(. Czarnym kotom od malagos, życze jak najlepiej :) Quote
Kejciu Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Malagosku zakladaj wątek tak jak my z Ziutencją naszym dwóm kociakom jakie wpadły pod nasze skrzydła :) będziemy zaglądać i pomożemy z ogłoszeniami - tylko dane na maila poproszę :) pomyślimy też jak inaczej mogłybyśmy pomóc:( u mnie Stefek chory i do domu wziąść na tymczas nie mogę:(a one są w miarę oswojone czy dzikuski ? Quote
malagos Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Z tą dzikością, to różnie, jedne dały się głaskać, inne łagodnie się odsuwały. Maluchów nie dałam rady pogłaskać. Uroczy jest czarny chłopak z wystającym kłem - chyba miał jakiś uraz pyszczka i teraz ma krzywą żuchwę. Ale podchodził do mnie, ocierał się, taki przytulak. Założyłam wątek na kotach tu na dogomanii: http://www.dogomania.com/forum/topic/333927-czarna-zgraja-8-kot%C3%B3w-u-stuletniej-babule%C5%84ki/?p=16646666 Quote
mari23 Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Kot czarny, los marny... ciężko będzie :( nie jest tak źle, jedno całkiem sporo ma bieli, inne też troszeńkę.... nie taki ten "los marny" ;) Quote
malagos Posted November 21, 2015 Author Posted November 21, 2015 Choć trochę racji Nutusia ma - vide Amisia... Quote
konfirm31 Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Choć trochę racji Nutusia ma - vide Amisia... Oj, tam, oj tam ;) Quote
malagos Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Irenas świadkiem, że moje psy prześcigały się w podstawianiu łebków do głaskania, wchodzenia pod nogi i włażenia na kolana. Oczywiście, dwie sunie, Sońka i Amiśka. Żadnego szczekania, żadnej traumy. Ami pogodna, wesoła, ułożona. Prawda, Irenasie? :) Quote
konfirm31 Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Irenas świadkiem, że moje psy prześcigały się w podstawianiu łebków do głaskania, wchodzenia pod nogi i włażenia na kolana. Oczywiście, dwie sunie, Sońka i Amiśka. Żadnego szczekania, żadnej traumy. Ami pogodna, wesoła, ułożona. Prawda, Irenasie? :) Nie wątpię :) Quote
malagos Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Amisia dziękuje cioci Irenas za smaczki śmierdziuszki :) Quote
malagos Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Wczoraj mi mignęła, dziś też przebiegła obok mnie na ulicy czarna kudłata malizna... Jak zacmokałam, dała jeszcze szybciej nogę. To niemożliwe, że sobie tak po wsi chodzi, ze tylko na chwilkę wyszła.... I to chyba sunia. Dzika, niestety :( Quote
konfirm31 Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Never ending story - jak to napisała Nutusia........:( Quote
malagos Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Spylała z podkulonym ogonem... Zadzwoniła teraz do mnie znajoma redaktorka z Tygodnika, czy bym nie wzięła na dt suczkę i jej 4-mies.córkę. Historia głupia jak zawsze - ludzie z Gdańska mają tu ojcowiznę, opuszczone gospodarstwo; wiosną przyjechali, a tu suczka w zapadającej się stodole. W lipcu urodziła szczeniaki, państwo je rozdali, została jedna sunia. Jutro wracają do Gdańska, i zdziwieni, że schronisko w Kruszewie nie chce przyjąć od nich dwóch psów!...I co oni biedni maja zrobić? Zabrać nie mogą, bo mają trzy koty i małe mieszkanie. Sunia mała, córka tez mała. Quote
Nutusia Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Rewelacja! :( W sumie jak ktoś nie wie jak to wszystko "działa" ma prawo przypuszczać, że schronisko jest po to, by można tam było psa zostawić... Quote
konfirm31 Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Niestety, ludziom się wydaje, że Schronisko (abstrahując od tego, że nie każde na taką nazwę zasługuje - czasami jest to obóz koncentracyjny), przyjmie od każdego niechcianego/zbędnego/bezdomnego psa....... Quote
malagos Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 ... i że tam będzie miał full wypas... Quote
Recommended Posts