Nutusia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Zabijać spojrzeniem? A to nie podpada pod przykazanie "nie zabijaj"?... ;) Quote
Mattilu Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Kruczek - ladnie :) W bajkach o misiu Uszatku tez byl Kruczek :) Quote
malagos Posted September 1, 2015 Author Posted September 1, 2015 Ten Kruczek to tak roboczo, pewnie się nazywał Cygan, jak wszystkie czarne psy na wsi. Dla mnie czarny to Karuś. To jak go nazwać, co?...... Dziś byliśmy znów, weszłam do kojca i pies nie warczał, wyraźnie czekał na michę. Tomek zmienił mu wodę, ja karmiłam kawałkami mięsa z ręki - mało mi ręki nie pożarł. Raczej nie zna takiego traktowania - z ręki nic widać nie dostawał...Ale jak rzuciłam do góry, złapał bezbłędnie. Na spacer na razie nie wyjdziemy. Quote
Poker Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Małymi kroczkami do przodu. Mi sie podoba Kruczek, Cygan na pewno nie podoba mi się, ani Murzyn. Quote
Nutusia Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Kruczek bardzo ładnie :) Widzę, że jak każdy facet - przez żołądek najłatwiej do serducha trafić :D Quote
malagos Posted September 2, 2015 Author Posted September 2, 2015 Ok Dobre Kobiety, Kruczek ma mateńki chrzestne :) Dziś mi pani ze sklepu powiedziała o małym piesku od tygodnia siedzącym w krzakach na jej ulicy, przy rynku. Okoliczne psy nie dają mu podejść do michy, którą pani Zosia wystawia biedakowi. Ja go nie widziałam, mało ostatnio łażę po rynku - w pracy zapieprz, bo pomagam rolnikom wypełniać wnioski suszowe. Masakra. Mam nieśmiałą prośbę - czy jakby ktoś robił bazarek nie pomyślałby o kilku groszach na Amiśkę?...Zaczął się czwarty miesiąc tymczasowania, z kasą chudzieńko :( :( Quote
malagos Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Ok Dobre Kobiety, Kruczek ma mateńki chrzestne :) Mam nieśmiałą prośbę - czy jakby ktoś robił bazarek nie pomyślałby o kilku groszach na Amiśkę?...Zaczął się czwarty miesiąc tymczasowania, z kasą chudzieńko :( :( Podniosę chociaż wątek, choć niewiele się tu dzieje. Prośba w/w aktualna. Quote
Poker Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Mogę wpłacić 20 zł od dobrych ludzi.Daj konto. Quote
malagos Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Był telefon o Ami - dla rodziców pani, która dzwoniła, w Łomiankach. Miło pogwarzyłyśmy, ale nie przypuszczam, by był ciąg dalszy. Pokerku, mam trochę ziół na bazarek, kilkadziesiąt słoiczków swoich dżemów z owoców z sadu, 100% ekologii- tylko nie mam czasu na zrobienie bazarku. Może ktoś ma czas?... Kruczek - postęp olbrzymi. Nie ma warczenia, ale też nie ma jeszcze wielkiej radości na nasz widok. Dziś założyłam mu obrożę łańcuszkową i otworzyłam kojec - wyszedł kilka kroczków i zaraz chciał wracać. Mam wrażenie, ze jest głodny. Czeka na michę, dziś dostał też kostkę na deser. Zajadał, aż się mu uszy trzęsły. Czyli jego też mam na utrzymaniu, bo smaczny kąsek otwiera jego nieufne psie serduszko. Nie zostawiajcie mnie samej... [url=http://postimg.org/image/l9jwouy11/][/url] [url=http://postimg.org/image/993il8wxx/][/url] [url=http://postimg.org/image/53slzbz5x/][/url] [url=http://postimg.org/image/fo2jhx3np/][/url] [url=http://postimg.org/image/6hk8umyf9/][/url] [url=http://postimg.org/image/evzvipzgl/][/url] Quote
asiuniab Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 malgos piękny jest Kruczek, jak i Amisia:) Quote
Poker Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Jestem już jedną nogą w samolocie. Jak wrócę,to pomyślę o bazarku.Szykuj foty smakołyków, Quote
malagos Posted September 6, 2015 Author Posted September 6, 2015 Dziś spacer Kruczka był dłuższy, kilka okrążeń wokół zakładu gospodarki komunalnej. I radosny powrót do kojca, bo czeka tam na psiątko miska ze świeżym jedzonkiem. Coraz fajniejszy jest ten Kruczek :) Quote
asiuniab Posted September 6, 2015 Posted September 6, 2015 takie psiaki jak Kruczek są przefajne:) Quote
Kejciu Posted September 7, 2015 Posted September 7, 2015 malagos - pomogłabym ale mamy z Ziutką 6 psów....z czego 4 w hotelach .... Quote
Nutusia Posted September 7, 2015 Posted September 7, 2015 Mogę sklecić bazarek, jeśli prześlesz mi foty i opisy. Nie obiecuję, że jutro/pojutrze (może Pokerkowa zdąży nawet do tego czasu wrócić ;)), ale postaram się ;) Quote
Mattilu Posted September 7, 2015 Posted September 7, 2015 Na razie nie mam jak pomoc finansowo :( Quote
malagos Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 malagos - pomogłabym ale mamy z Ziutką 6 psów....z czego 4 w hotelach .... Wiem, kochane, wiem... Niech na razie będzie jak jest, z głodu nie umrzemy, najwyżej Amiśka dostanie michę co drugi dzień (i tak jej przecież nie adoptuje, to po diabła to-to żywić :P). Nutusiu, Pokerku, z bazarkiem nie wyrobię się w najbliższym czasie, bo 20 września do 29.09 wyjeżdżamy z Tomkiem na urlop, a od 3 października mam już skierowanie do sanatorium!! Czekałam równo 24 miesiące. 3 tygodnie w Krynicy Zdroju :) Uuu, Tomka czekają ciężkie dni - sam w domu, jak Kevin. Ogłosiłam wczoraj Kruczka na MojaOstrołęka i Maków. I wydrukowała mi gmina plakaty, juz wiszą na tablicy gminnej i sklepach. Quote
Nutusia Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 O, a które sanatorium w Krynicy? Też ostatnio byłam tam w sanatorium, baaaaaaaardzo fajnie było. Jak się spotkamy, dam Ci kilka "namiarów" ;) Ty na fajfach, Tomek sam w domu - strach się bać! :D Quote
Mattilu Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 oooo, to się malagos będzie byczył! :) Quote
malagos Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 oooo, to się malagos będzie byczył! :) A należy mi się jak psu buda :) Wreszcie! Nutusiu, to Sanatorium "Lwigród". Quote
malagos Posted September 12, 2015 Author Posted September 12, 2015 Zaglądam i choć podniosę Amiśkę nieco w górę. Trochę prywaty - udział w konkursie o "Wawrzyn dla najlepszego strażaka Mazowsza" bierze udział Tomek Płocharczyk. To pełen energii młody człowiek, ofiarny strażak i dobra dusza jednostki OSP z naszej wsi (to ten pan Tomek, który łapie bezdomniaki, opiekuje się nimi, przywozi ranne do lekarza...) Zagłosujcie - proszę na niego, wysyłając SMS-a o treści STRAZAK 4 na numer 72355 (koszt 2,46 zł). Pamiętajcie, by nie używać polskich znaków!!! Głosujemy do 18 września. Na razie NASZ Tomek jest trzeci! Quote
Havanka Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Czy ktoś się odezwał z ogłoszeń w spr. adopcji? Quote
Recommended Posts