konfirm31 Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Super wieści:) Powodzenia Aresie:) Dzięki w imieniu Aresa i moim :) Quote
Jo37 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 A ja nie podzielam Waszego optymizmu. Spanie w garażu, kotłowni itp. - tzn. , że pies nie będzie domowy. Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 A ja nie podzielam Waszego optymizmu. Spanie w garażu, kotłowni itp. - tzn. , że pies nie będzie domowy. Rozumiem Twój punkt widzenia, ale uważam, że nie każdy pies jest szczęśliwy na przysłowiowej kanapie, często samotnie zamknięty w domu przez wiele godzin, bo jego ludzie pracują/uczą się itp. Gdybym była psem, to na kanapie bym nie czuła się dobrze. Ares, to pies potrzebujący kontaktu z człowiekiem, ale jednocześnie ceniący sobie możliwość swobodnego biegania, obserwowania otoczenia. Czy będzie bardziej czy mniej "domowy", to będzie w dużym stopniu zależało od niego i jego ludzi, a szczególnie dzieci, które jak zrozumiałam, bardzo się nim interesują i chętnie z nim bawią. A dzieci, potrafią na rodzicach wiele "wymusić" ;) Quote
Murka Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 A ja nie podzielam Waszego optymizmu. Spanie w garażu, kotłowni itp. - tzn. , że pies nie będzie domowy. Ares z założenia nie miał być domowy. Ustaliliśmy z konfirm, że szukamy dla Aresa bardziej podwórka niż domu. To bardzo aktywny pies, który nie wie co to dom, od zawsze mieszkający na zewnątrz i nie wiadomo jak się będzie zachowywał w mieszkaniu. Zdecydowanie nie jest to pies do bloku. U nas mieszkał w boksie wewnętrznym i cały czas domagał się (głośno!) swojej porcji wybiegu. Co do DSu to podejrzewam, że Ares będzie miał wstęp do domu na tyle, na ile będzie się w nim dobrze sprawował. Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 Ares z założenia nie miał być domowy. Ustaliliśmy z konfirm, że szukamy dla Aresa bardziej podwórka niż domu. To bardzo aktywny pies, który nie wie co to dom, od zawsze mieszkający na zewnątrz i nie wiadomo jak się będzie zachowywał w mieszkaniu. Zdecydowanie nie jest to pies do bloku. U nas mieszkał w boksie wewnętrznym i cały czas domagał się (głośno!) swojej porcji wybiegu. Co do DSu to podejrzewam, że Ares będzie miał wstęp do domu na tyle, na ile będzie się w nim dobrze sprawował. Dokładnie tak :) Quote
Nutusia Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 I oby sprawował się jak najlepiej. I oby wiosna przyszła szybciutko! :D A Amisia do Aresa podobna, więc może się uda z tym domkiem. Tyle, że Amisia to akurat domowa jest bardzo ;) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 Jak zwykle, o wszystkim zdecyduje Los. Zaczynam wierzyć w determinizm ;). Mimo to, za dobre zachowanie Aresa i za domek dla Amisi - kciuki cały czas mam zaciśnięte - tu wiara w białą magię? gusła i zabobony?, a czy ja wiem :D Quote
Kejciu Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Krysiu Ares na psygarnij https://www.facebook.com/psygarnij/photos/a.165684883459816.40814.165681383460166/1139634046064890/?type=3&theater dopiero wczoraj umieścili :) proponuję napisz im że jest w nowym domku i wyślij zdjęcia - łatwiej będzie w przyszłości z kolejną prośbą :) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 OOOO, rzeczywiście :). Kasiu, mam to napisać na wątku Aresa na psygarnij? Quote
Kejciu Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015   OOOO, rzeczywiście :). Kasiu, mam to  napisać na wątku Aresa na psygarnij? Ja wysyłam do nich maila - wraz z tym pierwotnie mailem wysłanym - aby wiedzieli o co chodzi :) piszę że dziękuję za udostępnienie że dzięki nim piesek znalazł dom - niech się cieszą itp :D i w załączeniu kilka zdjęć z nowego domku podsyłam :) wtedy chętniej umieszczają :-) wiem z doświadczenia :) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 OK. To trochę poczekam i wyślę :). W międzyczasie, Ares się zaaklimatyzuje i będę mogła poprosić DS o zdjęcia :) Quote
Murka Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Pan się pytał gdzie będzie mógł umieścić zdjęcia, więc pewnie będą jakieś fotki :) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 Murko, superowo :). To znaczy, że źle nie jest :). Może na Twój mail, albo na mój ([email protected])? Albo - MMS do Ciebie/do mnie? Jak Pan woli :). Zdjęcia wrzucimy na wątek, no i dam je na psygarnij, z info że ma dom - jak napisała wyżej kejciu. I proszę, napisz ile Wam jestem winna za Aresa - hotel , szczepienie(czy 34,20 z dowozem?) i transport do DS, bo właśnie kończy się miesiąc, więc chcę się rozliczyć. A za Waszą pomoc dla Aresa i dla mnie - ceny nie ma - bardzo, bardzo Wam dziękuję (ale kciuki jeszcze potrzymam ;)) Quote
Xibalba Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Ale super wieści, ale racja, poczekajmy kilka tygodni. Wtedy będzie można się na 100% cieszyć. Ja ciągle trzymam kciuki, mooooocno :) Quote
konfirm31 Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 No :) . to od tego spokojnego czekania tak mi się zrobiło ;) Quote
Mattilu Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Eee, ja tak co rano wygladam, niezaleznie od czekania ;) Ale tutaj czekam na wiesci z DS w miare spokojnie ;) Quote
Nutusia Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 I ja... w miarę... bo czekać nie cierpię ;) Quote
Murka Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Postaram się jutro zadzwonić, tymczasem robię rozliczenie: Wpłaty: +270 zł konfirm31 +50 zł DS Razem: +320 zł Koszty: -312 zł hotelowanie (02-27.10.2015) -270 zł transport ze Skierniewic -10 zł odrobaczenie -8 zł Fiprex -28 zł szczepienie p. wirusówkom -6,20 zł dojazd weta (częściowe koszty) -125 zł transport do DS Razem: -759,20 zł +320 zł - 759,20 zł = -439,20 zł Pozostałość po hotelowaniu Aresa wynosi -439,20 zł. Quote
konfirm31 Posted November 1, 2015 Author Posted November 1, 2015 Dzięki, Murko za rozliczenia :) - zaraz poleci wpłata :). Na wieści z DS aresowego, będę czekać z cierpliwą niecierpliwością ;) *************************************** Przelew poszedł :) Quote
Poker Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 A ja z niecierpliwą cierpliwością, bo cóż innego pozostaje. Quote
malagos Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Dzięki, Murko za rozliczenia :) - zaraz poleci wpłata :). Na wieści z DS aresowego, będę czekać z cierpliwą niecierpliwością ;) *************************************** Przelew poszedł :) konfirm, ile jeszcze długu zostanie po tej wpłacie? Quote
konfirm31 Posted November 2, 2015 Author Posted November 2, 2015 konfirm, ile jeszcze długu zostanie po tej wpłacie? Gosiu, rozliczenia są w drugim poście. Wydatki to 2632,70, przychody 478,5, czyli na minusie 2154,2zł. Na szczęście, Ares już u siebie i nowych wydatków(mam nadzieję), na niego nie będzie :) Quote
Mattilu Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Duzy minus :( Ale powoli sie zlikwiduje ;) Quote
Recommended Posts