Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja nie podzielam Waszego optymizmu. Spanie w garażu, kotłowni itp.  - tzn. , że pies nie będzie domowy.

Rozumiem Twój punkt widzenia, ale uważam, że nie każdy pies jest szczęśliwy na przysłowiowej kanapie, często samotnie zamknięty w domu przez wiele godzin, bo jego ludzie pracują/uczą się itp. Gdybym była psem, to na kanapie bym nie czuła się dobrze. Ares, to pies potrzebujący kontaktu z  człowiekiem, ale jednocześnie ceniący sobie możliwość swobodnego biegania, obserwowania otoczenia. Czy będzie bardziej czy mniej "domowy", to będzie w dużym stopniu zależało od niego i jego ludzi, a szczególnie dzieci, które jak zrozumiałam, bardzo się nim interesują i chętnie z nim bawią. A dzieci, potrafią na rodzicach wiele "wymusić" ;)

Posted

A ja nie podzielam Waszego optymizmu. Spanie w garażu, kotłowni itp.  - tzn. , że pies nie będzie domowy.

Ares z założenia nie miał być domowy. Ustaliliśmy z konfirm, że szukamy dla Aresa bardziej podwórka niż domu. To bardzo aktywny pies, który nie wie co to dom, od zawsze mieszkający na zewnątrz i nie wiadomo jak się będzie zachowywał w mieszkaniu. Zdecydowanie nie jest to pies do bloku. U nas mieszkał w boksie wewnętrznym i cały czas domagał się (głośno!) swojej porcji wybiegu. 

Co do DSu to podejrzewam, że Ares będzie miał wstęp do domu na tyle, na ile będzie się w nim dobrze sprawował.

Posted

Ares z założenia nie miał być domowy. Ustaliliśmy z konfirm, że szukamy dla Aresa bardziej podwórka niż domu. To bardzo aktywny pies, który nie wie co to dom, od zawsze mieszkający na zewnątrz i nie wiadomo jak się będzie zachowywał w mieszkaniu. Zdecydowanie nie jest to pies do bloku. U nas mieszkał w boksie wewnętrznym i cały czas domagał się (głośno!) swojej porcji wybiegu. 

Co do DSu to podejrzewam, że Ares będzie miał wstęp do domu na tyle, na ile będzie się w nim dobrze sprawował.

Dokładnie tak :)

Posted

I oby sprawował się jak najlepiej. I oby wiosna przyszła szybciutko! :D

A Amisia do Aresa podobna, więc może się uda z tym domkiem. Tyle, że Amisia to akurat domowa jest bardzo ;)

Posted

Jak zwykle, o wszystkim zdecyduje Los. Zaczynam wierzyć w determinizm ;). Mimo to, za dobre zachowanie Aresa i za domek dla Amisi - kciuki cały czas mam zaciśnięte - tu wiara w białą magię? gusła i zabobony?, a czy ja wiem :D

Posted

OOOO, rzeczywiście :). Kasiu, mam to  napisać na wątku Aresa na psygarnij?

Ja wysyłam do nich maila - wraz z tym pierwotnie mailem wysłanym - aby wiedzieli o co chodzi :)
piszę że dziękuję za udostępnienie że dzięki nim piesek znalazł dom - niech się cieszą itp :D i w załączeniu kilka zdjęć z nowego domku podsyłam :)

wtedy chętniej umieszczają :-)
wiem z doświadczenia :)
Posted

Murko, superowo :). To znaczy, że źle nie jest :).

Może na Twój mail, albo na mój ([email protected])? Albo - MMS do Ciebie/do mnie? Jak Pan woli :).

Zdjęcia wrzucimy na wątek, no i dam je na  psygarnij, z info że ma dom - jak napisała wyżej kejciu.

I proszę, napisz ile Wam jestem winna za Aresa - hotel , szczepienie(czy 34,20 z dowozem?) i transport do DS, bo właśnie kończy się miesiąc, więc chcę się rozliczyć.

A za Waszą pomoc dla Aresa i dla mnie - ceny nie ma  -  bardzo, bardzo  Wam dziękuję (ale kciuki jeszcze potrzymam ;))

Posted

Postaram się jutro zadzwonić, tymczasem robię rozliczenie:

Wpłaty:

+270 zł konfirm31

+50 zł DS

Razem: +320 zł 

Koszty:

-312 zł hotelowanie (02-27.10.2015)

-270 zł transport ze Skierniewic

-10 zł odrobaczenie

-8 zł Fiprex

-28 zł szczepienie p. wirusówkom

-6,20 zł dojazd weta (częściowe koszty)

-125 zł transport do DS

Razem: -759,20 zł

+320 zł - 759,20 zł = -439,20 zł

Pozostałość po hotelowaniu Aresa wynosi -439,20 zł.

Posted

Dzięki, Murko za rozliczenia  :) - zaraz poleci wpłata :).

Na wieści z DS aresowego, będę czekać z cierpliwą niecierpliwością ;)

Przelew poszedł :)

Posted

Dzięki, Murko za rozliczenia  :) - zaraz poleci wpłata :).
Na wieści z DS aresowego, będę czekać z cierpliwą niecierpliwością ;)

Przelew poszedł :)

konfirm, ile jeszcze długu zostanie po tej wpłacie?
Posted

konfirm, ile jeszcze długu zostanie po tej wpłacie?

Gosiu, rozliczenia są w drugim poście. Wydatki to 2632,70, przychody 478,5, czyli na minusie 2154,2zł. 

Na szczęście, Ares już u siebie i nowych wydatków(mam nadzieję), na niego nie będzie :)