Nutusia Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Odi to uroczy psiak, nieco w typie goldena (sporo mniejszy), o cudownym, łagodnym usposobieniu. Wieść niesie, że 3 lata temu został przygarnięty z ulicy przez pewnych ludzi. Niestety, gdy w rodzinie pojawiło się dziecko, pies trafił do niepełnosprawnej matki poprzedniej opiekunki. Kobieta mieszka w domku z ogródkiem, skąd pies regularnie uciekał i szwendał się po okolicy, przemierzając ruchliwe ulice. Ponieważ miał obrożę i przypiętą do niej adresatkę - kilkanaście razy był odprowadzany do domu, po czym znowu uciekał. Trudno mu się dziwić - nikt się nim nie zajmował, nie miał żadnych atrakcji, więc szukał wrażeń poza domem. Jedną z osób, która kilkakrotnie odprowadzała Odiego do domu była jola_li. Ani pies ani jego opiekunka nie cieszyli się z powrotów do domu. Za każdym razem Jola rozmawiała z jego opiekunką o tym, jak powinna wyglądać opieka nad psem, ale starsza pani nie była w stanie takowej psu zapewnić, a jej córka nie była zainteresowana dalszym losem Odiego. W sumie, na szczęście dla psa, po kolejnym odprowadzeniu, Jola poprosiła panie o oddanie jej Odiego, zobowiązując się do znalezienia mu dobrego domu. I tak oto, w ubiegły wtorek, wyruszyłyśmy z Odisiem do hotelu Psia Chata... Pogoda była paskudna, ale mamy nadzieję, że w życiu do Odiego jeszcze uśmiechnie się i słońce i szczęście! Odiś ma pewnie ok. 8 lat. Jest niezwykle radosnym i pozytywnym psiakiem. Z ludźmi i z psami zaprzyjaźnia się od pierwszego wejrzenia. A oto nasz bohater: Quote
Nutusia Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Post rozliczeniowy: Bieżący stan konta: 0,00 zł Wydatki: 550 zł - 67 zł - szczepienie p/ko chorobom wirusowym - 40 zł - transport do hoteliku - 73 zł - 21 tabl. Aniclindanu (63 zł) i opakowanie probiotyku (10 zł) - premedykacja przed sedacją - 350 zł - opłata za hotel - 20 zł - badanie krwi Wpłaty: 550,00 zł - 350 zł od Córki jola_li - 59,12 zł - z bazarku Marysi O. - 140,88 zł - część utargu z tego bazarku (http://www.dogomania.com/forum/topic/146228-rozliczam-domowe-pyszno%C5%9Bci-i-inne-cuda-na-odiego-do-2804-godz-2100/) do wyzerowania minusa na koncie Codisia Quote
Nutusia Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Tekst do ogłoszeń: Odi – złoty pies o złotym sercu Odi to pies w typie goldena, sporo mniejszy od swego rasowego kuzyna (sięga do kolana). Do tej pory życie go raczej nie rozpieszczało – 3 lata temu został przygarnięty z ulicy, gdzie się błąkał, jednak ta historia nie miała happy-endu. Gdy w rodzinie pojawiło się dziecko, pies zaczął przeszkadzać i musiał zniknąć… Odi ma ok. 7 lat. Jest przemiłym, łagodnym psiakiem, pełnym energii, chęci do zabawy i wręcz szczenięcych szaleństw. Momentalnie nawiązuje pozytywny kontakt zarówno z ludźmi, jak i z innymi psami. Zdecydowanie, do pełni szczęścia potrzebne mu towarzystwo – samotność go męczy i dołuje. Przy człowieku jest radosny, zadowolony z życia, rozkwita, a ogon nie przestaje merdać! Odi jest zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość, grzecznie podróżuje samochodem. Odi to wzór psiego oddania i okazywanej niezmiennie przyjaźni. W zamian nie oczekuje wiele -wystarczy, że z nim będziesz, że będzie miał dom, będzie doświadczał miłości, czyli żył tak, jak powinien żyć każdy pies. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Quote
Nutusia Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Utrzymanie Odiego w hotelu kosztuje 350 zł (już z karmą). Potrzebne będą również środki na kastrację, a przede wszystkim na remont paszczy - Odi ma zęby w fatalnym stanie, niektóre trzeba będzie usunąć. Zapraszamy do śledzenia wątku i kibicowanie złotemu Odiemu oraz o wsparcie! Quote
Nutusia Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Z hotelikową rezydentką, czyli test na... cierpliwość :) I z Pianką - współlokatorką :) Quote
Florentyna Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Jestem i ja u współlokatora mojej ulubienicy :) Piękny psiak. Beznadziejni byli właściciele.... Oby to dziecko kochali bardziej... Quote
Mazowszanka13 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Sympatyczny psiaczek :) Widać, że łagodny. Można go ogłaszać jako golden mini. Quote
Nutusia Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Witam niezawodne Ciocie! :) Tak pewnie będziemy go ogłaszały już niebawem ;) Pies jest fenomenalny - łagodny, otwarty, kontaktowy, miły, grzeczny (w samochodzie tylko chwilami usiłował przejąć ode mnie kierownicę ;)). Mamy nadzieję, że jego boski charakter i uroda pomogą w znalezieniu domu i przymknięciu oczu na jego wiek... Jola porwała się bowiem trochę z motyką na słońce, nie ma nawet pół deklaracji na hotel :( Quote
konfirm31 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Jestem. Wspaniały psiak, a ludzie? cóż........... :( Zapisuję wątek. Quote
Poker Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Bardzo urodziwy ODI. Myślę ,że wiek przy takim wspaniałym charakterze nie będzie przeszkodą w znalezieniu mu najlepszego domu. Quote
jola_li Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Nutusiu, bardzo Ci dziękuję za ten wątek!!! Jeszcze trochę przeuroczego Odiego w wersji domowej: Quote
Nadziejka Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Piekniosci serdunko rudenkie cudny cudny kciukam za niunia kciukam ogromnie Quote
auraa Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Myślę, ze długo nie będzie czekał na swojego człowieka! Quote
mar.gajko Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Przepiękny psiak :) uroczy, wesoły. Szybciutko znajdzie domek. Aby tylko zdrowy był. Quote
Nutusia Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 Witam Ciocie kibicujące i bardzo dziękuję za obecność :) Odiemu, oprócz zębów do remontu, nic nie dolega. Myślę, że powoli można zacząć go ogłaszać - co Ty na to, Jolu? Machnąć jakiś tekścik? ;) Quote
papryka Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 i my jesteśmy:) hmmm zastanawia mnie to uciekanie Odiego... u nas w hoteliku nawet nie myśli o uciekaniu, wręcz przeciwnie... jak tylko ja, Paweł albo Franio znikniemy mu z pola widzenia od razu szuka nas wszędzie:) na wybiegu sam średnio chce siedzieć więc biega przy naszym domu - widocznie lepiej się czuje mając nas na oku:) ma mnóstwo energii:) Quote
Nutusia Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 Super wieści, dzięki! :) Podejrzewam, że może on wcale nie uciekał, a był po prostu wypuszczany, żeby sobie polatał i nie zanieczyszczał obejścia... Zachowuje się jak na "pasterza" przystało - najlepiej się czuje, mając swoje stado na oku ;) Dogaduje się ze wszystkimi? Nawet z Kokosem!?!?!? A ja nadal twierdzę, że on nie może być starym psem! Zęby, jak wiadomo, nie są żadnym wyznacznikiem. Ja bym mu nie dała więcej niż 5-6 lat... Quote
Recommended Posts