szafirka Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Zadzwoniła pani w sprawie Jogiego, a ja zaproponowałam Selmę i zarówno Pani jak i dzieci były zachwycone zdjęciami i chcą naszą gwiazdę. Rodzina składa się z rodziców i dzieci (córka 16 lat, syn 8 lat). Mieszkają na 3 piętrze w dwupokojowym mieszkaniu, na osiedlu jest wybudowany specjalny wielki wybieg dla psiaków. Wcześniej mieli suczkę, ale zachorowała i odeszła. Bardzo często wychodzili z tamtym pieskiem na spacery i na wspomniany wybieg. W domu zawsze ktoś jest, ponieważ Pani ma elastyczny czas pracy. Pracodawca dostosował się ze względu na małe dziecko. Pani wyraża chęć na wizytę przedadopcyjną, została poinformowana o konieczności podpisania umowy i na wszystko się zgadza. Nie jest dla nich problemem przyjazd po Selmę. Rodzina jest z Lubonia k/Poznania. Myślę, że skoro Selma będzie miała cały czas towarzystwo człowieka i z kim się bawić i spacery, tak jak zapewniała Pani, to kandydatura jest godna uwagi. Pani rozmawiała ze mną konkretnie i rzeczowo. Quote
Gabi79 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Zadzwoniła pani w sprawie Jogiego, a ja zaproponowałam Selmę i zarówno Pani jak i dzieci były zachwycone zdjęciami i chcą naszą gwiazdę. Rodzina składa się z rodziców i dzieci (córka 16 lat, syn 8 lat). Mieszkają na 3 piętrze w dwupokojowym mieszkaniu, na osiedlu jest wybudowany specjalny wielki wybieg dla psiaków. Wcześniej mieli suczkę, ale zachorowała i odeszła. Bardzo często wychodzili z tamtym pieskiem na spacery i na wspomniany wybieg. W domu zawsze ktoś jest, ponieważ Pani ma elastyczny czas pracy. Pracodawca dostosował się ze względu na małe dziecko. Pani wyraża chęć na wizytę przedadopcyjną, została poinformowana o konieczności podpisania umowy i na wszystko się zgadza. Nie jest dla nich problemem przyjazd po Selmę. Rodzina jest z Lubonia k/Poznania. Myślę, że skoro Selma będzie miała cały czas towarzystwo człowieka i z kim się bawić i spacery, tak jak zapewniała Pani, to kandydatura jest godna uwagi. Pani rozmawiała ze mną konkretnie i rzeczowo. Byłoby wspaniale, gdyby Państwo zdecydowali się na Selmusię. Trzeba szukać kogoś na wizytę Quote
Anecik Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Ale Państwo uprzedzeni że troszke niszczy jak się nudzi? Quote
szafirka Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Ewu zdecydowała, żeby na wizycie przedadopcyjnej poinformować państwa, że znudzona Selma może szukać sobie zajęcia i coś zniszczyć. Juli88 zgodziła się przeprowadzić wizytę najprawdopodobniej w piątek popołudniu. Quote
Gabi79 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Ewu zdecydowała, żeby na wizycie przedadopcyjnej poinformować państwa, że znudzona Selma może szukać sobie zajęcia i coś zniszczyć. Juli88 zgodziła się przeprowadzić wizytę najprawdopodobniej w piątek popołudniu. Informowanie ludzi szczerze o wszystkim jest fair, a poza tym zmniejsza ryzyko powrotu z adopcji. 2 Quote
ewu Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Trzeba koniecznie wszystko powiedzieć żeby nie było niejasności. Ja jednak uważam ,że do tego służy wizyta , nie lubię przez telefon wyjaśniać takich spraw. O piesku i jego zwyczajach tudzież "wadach" inaczej rozmawia się w domu, widząc ludzi, widząc atmosferę domu, widząc reakcje wszystkich domowników , których nie widać przez telefon. Zdarza się ,że przez telefon słyszymy : "nie ma problemu" a potem się okazuje ,że nawet nas nie słuchano uważnie. Julia88 w piątek zrobi wizytę , być może pojedzie razem z sharką. Byłoby super:) Haniu powiedz Julii wszystko o naturze Selmy i o jej potrzebach. Mam nadzieję,że dom okaże się idealny dla naszej gwiazdy a ciągła obecność któregoś z domowników jest w jej przypadku bezcenna. W Warszawie u kcd był na dt Ori. Ori dewastował Kasi dom:( Wracała z pracy ze strachem co tym razem..... :( Z ogłoszenia zadzwoniła do mnie urocza Pani , której Ori złamał serce. Pojechałam, zobaczyłam wymuskane mieszkanie w kolorze ecru..... Opowiedziałam Pani o charakterze Oriego, uprzedziłam ,że nie jest to grzeczny kanapon i,że może diametralnie zaburzyć ład w mieszkaniu. Pani Grażyna powiedziała,że to nie ma znaczenia,że kocha go całym sercem a jak coś nabroi to nikt nie będzie z tego powodu płakał. Zawiozłam Oriego pełna obaw, w domu czekały na niego poduszeczki i kremowe kocyki powiązane atłasowymi kokardami, kremowy misio a wszystko było oplecione serduszkami z napisem :"kochamy cię". Pomyślałam ,że Ori załatwi to w sekundę.... I bardzo się pomyliłam bo Ori niczego nie zniszczył, Pani Grażyna dzwoni do mnie często i opowiada o nim z taką miłością ,że serce bije mocniej:) Powiedziałam na wizycie pa ,że to Ori-Potwori a jak mówi jego Pani Ori to Anioł. Byłam dwukrotnie odwiedzić Oriego, wyszłam wzruszona:) Może Selma też przestanie rozrabiać, mam taką nadzieję. Teraz trzymam kciuki z całych sił. 1 Quote
Bogusik Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 O rety,ale tu dobre wiadomości! :) Zatem trzymamy mocno kciuki za wizytę! ewu ma rację co do przedstawienia "mankamentu" charakterku Selmy już na wizycie.Zawsze wtedy można zobaczyć reakcję domowników.Moim zdaniem,zmiana otoczenia i dużo spacerów,powinno załatwić sprawę.Po za tym,wnioskuje,że będzie jedynaczką w tej rodzinie,więc siłą rzeczy,wszyscy będą tylko dla niej.Są psy,które tego potrzebują więcej niż inne 1 Quote
Figunia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Mocne kciuku za Lisiczkę! Niech to będzie JEJ wspanialy Domek! 1 Quote
Anula Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Juli88 i sharka wejdą raczej na wątek i poczytają o Selmusi aby mieć wiadomości o Selmie. Trzymam kciuki za wizytę i za domek. Byłam na wątku czarnych kwiatków aby sprawdzić ale jest on mocno zaniedbany. Quote
Sara2011 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Trzymam kciuki za Selmę i domek. Ale macie Cioteczki rękę do adopcji , tylko pozazdrościć :) Quote
Gabi79 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Trzymam kciuki za Selmę i domek. Ale macie Cioteczki rękę do adopcji , tylko pozazdrościć :) To prawda, psiaki trafiające do Szafirki ekspresowo znajdują fajne domki Quote
Anula Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 To prawda, psiaki trafiające do Szafirki ekspresowo znajdują fajne domki No, znajdują fajne domki,dzięki szafirce,która bardzo angażuje się w adopcję psiaków. Quote
szafirka Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Opowiedziałam juli88 najważniejsze wiadomości o Selmie, ale wiem, że wchodziła na wątek jeszcze o niej poczytać. Też trzymam kciuki za piątek, chociaż tak się do Selmuni przywiązałam, że miałam nadzieję, że będzie bliżej mnie, abym mogła ją odwiedzić, podglądnąć. W końcu trochę razem przeszłyśmy, a to baaaardzo zbliża. Quote
Anula Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Każdy psiak wyadoptowany pozostawia trwale jakieś wspomnienia,tak to już jest,przynajmniej ja tak mam. Nadeszła wpłata za VII - 20,00zł od agat21 - 07.07.17.Bardzo dziękujemy,zapisałam. Quote
szafirka Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Pani, która chciała Selmę nie odbiera telefonów :( Wczoraj byłam z Selmą na szczepieniu przeciw wściekliźnie i chorobom zakaźnym. Zapłaciłam 60 zł. Fakturę będę miała w przyszłym tygodniu, ponieważ wet chwilowo nie ma pieczątki i mi nie wystawił. Quote
Anula Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 To chyba dzisiaj ma być przeprowadzona wizyta p/a? Ciekawe,dlaczego Pani nie odbiera telefonu? Haniu dzisiaj przeleję 60,00zł abyś nie musiała czekać na pieniążki a fakturę wstawisz na wątek jak ją odbierzesz. Quote
ewu Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Jestem w Niemczech i dostałam dzisiaj smsa od MALWY ,że nie ma z Panią kontaktu i Dziewczyny czekają aż Pani zadzwoni.Źle zrozumiałam intencje Agnieszki bo odebrałam to jako brak numeru telefonu do Pani:) Tak to jest z smsami:) Haniu sorki ,że zawracałam Ci głowę :) Skoro Pani nie odbiera to znaczy,że to nie jest odpowiedni dom , raczej "słomiany zapał" a potem postawa strusia. Często to niestety przerabiam... :( Quote
Bogusik Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Ogłoszenia lecą i tak jak napisałam,mail do ewu,nr tel. do Hani Quote
Gabi79 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Pani, która chciała Selmę nie odbiera telefonów :( Wczoraj byłam z Selmą na szczepieniu przeciw wściekliźnie i chorobom zakaźnym. Zapłaciłam 60 zł. Fakturę będę miała w przyszłym tygodniu, ponieważ wet chwilowo nie ma pieczątki i mi nie wystawił. Ja tego nie rozumiem, czy tak trudno odebrać tel. i powiedzieć, że się rezygnuje. Przecież nie trzeba się tłumaczyć, nikt nikogo do adopcji nie przymusza. Trochę kultury by się przydało niektórym Quote
ewu Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Gabryniu ile razy jechałam kawał drogi a ktoś nawet nie raczył powiadomić,że spotkanie nieaktualne... Quote
Poker Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Gabryniu ile razy jechałam kawał drogi a ktoś nawet nie raczył powiadomić,że spotkanie nieaktualne... Dlatego ja zawsze kilka minut przed wyjazdem na wizytę PA upewniam się czy jest aktualna. Quote
Anula Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 OLX jest na Wrocław zrobiony tak? Ja jak się ogarnę trochę ze sznupkiem to zrobię Selmie OLX na Poznań wyróżnione. Quote
Recommended Posts