Jump to content
Dogomania

Bleki-3-letni,malutki,przesympatyczny piesek już w DS w Poznaniu.Dziękujemy szafirko.

Recommended Posts

Posted

Psiaki pojechały, Bleki zna z pewnością samochód, to typowy "kanapon". Przesympatyczny :)

Dziękujemy za wiadomość.To się usadowił na Twojej ewu kanapie czy na kanapie w samochodzie?

Tak sobie myślę,że jeżeli jest takim fajnym,przesympatycznym psiakiem, dlaczego go opiekunowie nie szukali,tylko zgotowali mu taki los?

Zaglądam z zaproszenia .Poproszę o nr konta ,niestety mogę wpłacić grosik jednorazowo.
Powodzenia Bleki!

Bardzo dziękuję za pomoc dla maluszka.Idę zapisać.

Posted

Przed chwilą Bleki z koleżanką zawitali do hoteliku :) Psiaki przez całą drogę siedziały spokojnie na swoich miejscach i nawet nie zaszczekały. Teraz po spacerku wcinają kolację. Jutro więcej info i jakąś fotkę podeślę.

Posted

Nowe zycie sie zaczelo 

dla bidaczkow 

juz nie beda drzaly 

juz nie beda marzly 

juz bezpieczne 

ale cudnie 

sciskam mocno  caluni czask,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,61_QX_orig.

Posted

Przed chwilą Bleki z koleżanką zawitali do hoteliku :) Psiaki przez całą drogę siedziały spokojnie na swoich miejscach i nawet nie zaszczekały. Teraz po spacerku wcinają kolację. Jutro więcej info i jakąś fotkę podeślę.

Najważniejsze,że Wszyscy szczęśliwie dojechali na miejsce!Bardzo się cieszę :)

Posted

dostałam prośbę o wsparcie, jednak niestety, nie mogę pomóc finansowo - oprócz moich stałych wpłat na różne psy, wrócił mi z adopcji pies Wolwo, poszedł do hotelu, muszę płacić 300 zł na miesiąc, a nie mam ANI JEDNEJ deklaracji :(

trzymam kciuki, żeby temu maluchowi się udało, ale nie mogę się dorzucić

Posted

Ja się też ogromnie cieszę,że psiaki dojechały szczęśliwie,a TZ chyba wykończony jazdą jest,zrobił prawie 700km w dwie strony? Sprawdziłam na Zumi to w jedną stronę wyświetliło mi 330km.

Jutro zostaną przesłane dla Blekiego i suni Selmy, dwa nowe albo prawie nowe, legowiska po Loni,która po pobycie w BDT wraca do Figuni.

Szafirka,bardzo proszę podaj mi koszt transportu i podaj mi dane do przelewu.Czy sobie życzysz płatność z góry za Hotelik,czy z dołu,muszę wiedzieć jak mam się rozliczać z Tobą.

Bleki w jakim jest stanie,chodzi mi o sierść,ma lokatorów w sierści?

Posted

Sciskam mocno mocno 

dziewczyny cudne kochane kupily cegieleczek na 65 zl 

dla Blekuniaserce6.gif

czy ta duga bidulinka bedzie miala tez watus?

Ewuś Kochana,bardzo dziękuję za zrobienie bazarku dla Blekusia a tym samym za pomoc maluchowi.Ruda sunia Selma z drutowaną kością udową chyba będzie miała wątek.Zaoferowała się Bogusik w zrobieniu wątku dla suni tylko brak jest skarbnika chyba.

Tak wygląda Selma jest ślicznym pieskiem.Ma około roku,młodziutka.

IMG_7296.JPG

Posted

ruda niunia z drutowana ..o matulu o matulu ile bolu .....

zalozcie kochane watus zalozcie 

Anulko slij prosby o skarbnika do cioteczek 

sciskam kciuki za te malizne rudzienka 

o ludu moj  ile cierpienia wszedzie ....

Posted

ruda niunia z drutowana ..o matulu o matulu ile bolu .....

zalozcie kochane watus zalozcie 

Anulko slij prosby o skarbnika do cioteczek 

sciskam kciuki za te malizne rudzienka 

o ludu moj  ile cierpienia wszedzie ....

Na szczęście udało się ewu, Selmę też umieścić w Hoteliku u szafirki.Teraz będzie dochodzić do zdrowia w domowych normalnych warunkach.Oby tylko łapka się nie paprała to będzie dobrze.Selma ma tylko 20,00zł deklaracji.

Posted

Witam, deklaruję 10 zł co miesiąc dla pieska :)

Wspaniale ,że  się pojawiają nowe dobre duszyczki.

Anulo, czy Szafirka ma hotelik  czy płatne DT?

Posted

Witam, deklaruję 10 zł co miesiąc dla pieska :)

Z całego serca dziękuję za pomoc.Pędzę zapisać na 1 stronę i wysłać pw z danymi do przelewu.

Aby jakoś uzbierać do 200,00zł stałych deklaracji to będzie bardzo dobrze,resztę nadrobimy bazarkami.Takie mamy plany z Bogusik,a co z tego wyjdzie,zobaczymy.

Wspaniale ,że  się pojawiają nowe dobre duszyczki.

Anulo, czy Szafirka ma hotelik  czy płatne DT?

Tak,na Dogo są wspaniali ludzie o wielkich,otwartych sercach.Jest to bardzo wzruszające i miłe.

Szafirka ma Hotelik,jest to całościowo Hotelik domowy,bez bud i kojców.Ma także wątek Hoteliku na Dogo.Przypadkowo natknęłam się na ten wątek szukając Hoteliku wcześniej dla jamnisi - Loni a później dla jamnisia Maksia.Bardzo się cieszę,ponieważ szafirka w rozmowie powiedziała mi,że mogę w każdej chwili przyjechać nawet bez specjalnej zapowiedzi i odwiedzić psiaki.Oczywiście to zrobię.Do Nowej Soli mam 35km a więc żaden problem.Byłam u szafirki(Hani) z wizytą przed przeprowadzką Maksika.Warunki do hotelikowania psiaków są bardzo dobre (dom z ogrodem),tak jak Hania,tak i jej TZ są wspaniałymi,otwartymi ludźmi o wielkim sercu do zwierząt.Nawet pomogli w transporcie teraz dwóch psiaków i przede wszystkim ceny są normalne za opiekę, do przyjęcia.

Jestem przeciwniczką Hotelu z budami i kojcami,to nie jest dla mnie ten temat.

Posted

Bardzo się cieszę,że u Szafirki są wspaniała warunki.  Interesuje mnie bardziej właśnie to czy to jest oficjalny hotel dla psów czy PDT tylko nazywany hotelikiem. Po prostu chcę być wierna swoim zasadom.

Posted

Zaglądam i serce się raduje, takie dobre wieści :)  już dojdzie Blekuś u Szafirki... dojdzie;)  a i sunia ,ten piękny rudzielec też będzie mogła spokojnie dojść do siebie :)

... a właściwie?... to jaka jest różnica?  PDT  a hotelik?  czy to ,ważne( tak ,tylko... bo siemnigdy nie zastanawiałam)?... pytam bez żadnych podtekstów!... ciekawość!  babska ciekawość ;)

Posted

Bardzo się cieszę,że u Szafirki są wspaniała warunki.  Interesuje mnie bardziej właśnie to czy to jest oficjalny hotel dla psów czy PDT tylko nazywany hotelikiem. Po prostu chcę być wierna swoim zasadom.

O to już musisz spytać się szafirkę,jak dokładnie jest.

Ja osobiście raczej nie wspieram (chyba,że wymaga tego jakaś nadzwyczajna sytuacja) Hotelików z budami,kojcami i masą psów.W moim odczuciu,psy nie mają opieki jaka powinna być i człowieka przy sobie,ponieważ to jest nie możliwe w moim odczuciu.Wolę łożyć na PDT domowy z mniejszą ilością psów i wtedy wiem,że psiak przebywa w domowych warunkach i ma bardzo częsty kontakt z człowiekiem.Ja takimi zasadami się kieruję.Oczywiście każdy ma jakieś swoje zasady,których się trzyma.

Posted

O to już musisz spytać się szafirkę,jak dokładnie jest.

Ja osobiście raczej nie wspieram (chyba,że wymaga tego jakaś nadzwyczajna sytuacja) Hotelików z budami,kojcami i masą psów.W moim odczuciu,psy nie mają opieki jaka powinna być i człowieka przy sobie,ponieważ to jest nie możliwe w moim odczuciu.Wolę łożyć na PDT domowy z mniejszą ilością psów i wtedy wiem,że psiak przebywa w domowych warunkach i ma bardzo częsty kontakt z człowiekiem.Ja takimi zasadami się kieruję.Oczywiście każdy ma jakieś swoje zasady,których się trzyma.

Anula, popieram. Ja też jestem za tym, że jeśli płacić, to za domowe warunki, bez bud i kojców. 

Wiadomo, że najlepsze byłyby bezpłatne DT, ale o takie bardzo trudno.

Ciekawe, jak tam Blekuś i Selma?

Posted

Ja staram się trzymać,ale nie zawsze to wychodzi.Wspieram w większości  psy w BDT czyli jak Twój ,Figuni czy mój.

Wiem,ale niekiedy trzeba umieścić psa nawet w PDT i na niego łożyć bo by tkwił w schronie.BDT jest ogólnie bardzo mało i raczej dają schronienie jednemu,dwóm psom,ponieważ wydatki są spore a szczególnie jak psiak ma kiepskie zdrowie.Tu nie chodzi o wyżywienie tylko ogólnie.

Posted

Jak tam wymyślanie imienia dla Blekusia? Obecnie wygląda jak skaczący pomponik, jest uroczy :) Myslę, że jak zobaczymy go wszyscy ostrzyżonego, to wtedy bedzie można cokolwiek powiedzieć, bo spod tych kudłów wyłoni się piesek. Dzisiaj go wykąpaliśmy. Sama nie dałabym radę, bo niby on mały, ale bardzo ciężki. Wyczochrał się w dywan, pogrzał ze mną, Selmą i Maksiem przy kominku i poszedł spać. Bleki jest otwartym i radosnym psiakiem. Zwariowany pozytywnie pomponik zasuwa kilka razy na około domu, wygłupia się, wykłada na plecach. Jutro umówię się z fryzjerką i najpierw go obetniemy, a potem pójdę z nim do weterynarza. W tej sierści nie widać dokładnie, gdzie ma głowę, a gdzie ogon.
Mój "przewoźnik" rzeczywiście przyjechał zmęczony, ale odespał :) Koszt podróży to 200 zł. + bramki A4. Transport został podzielony na Blekiego i Selmę, która jechała też do mnie od ewu. A więc 100 zł Bleki, 100 zł Selma, a koszt bramek pokrywam ja.
W sobotę Anula pożyczyła nam transporterek, podarowała psiakom obróżki i przekazała 100 zł. zaliczki na poczet Blekiego. Dziękujemy Aniu za pomoc.