Bogusik Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Blekuś jest malutki czy mały? Ze zdjęć wygląda mi na małego.Wiadomo ile waży i ile ma w kłębie? Model na zdjęciach prześliczny. Poker ma rację bo Bleki nie jest malutki.Dobrze by było aby Hania go zmierzyła i podała wagę.On należy do psów niskopodłogowych bo ma dosyć krótkie i grube łapki. Bleki jest bardzo przyjazny do ludzi i uwielbia bliski kontakt z nimi.Rozdaje buziaki na prawo i lewo i uwielbia głaski po brzucholu.Wtedy natychmiast wywala się kołami do góry i jest przeszczęśliwy :) Ciekawski wszystkiego co dzieje się w koło i natychmiast jest na posterunku,jak zauważy "intruza" w pobliżu posesji.Nic nie umknie jego uwadze i koniecznie musi obszczekać.Według mojej oceny jest bardzo żywiołowym,pełnym energii i potrzeby zabaw pieskiem.Z rezydentami ganiał po ogrodzie i zaczepiał do zabaw.Nie mogłam się napatrzeć na jego szczęśliwy i roześmiany pysio :) Uważam,że powinien znaleźć domek,który zapewni mu odpowiednią porcje zabaw i spacerów.Aż mi trudno uwierzyć,że przez rok czasu w schronie,miał do dyspozycji tylko kojec i nie mógł sobie bidulek poszaleć.Przyszły właściciel będzie miał z niego nie lada pociechę i na pewno wiernego i oddanego przyjaciela :) Jest cudowny pod każdym względem , pomijając gonienie kotów. Zdjęć niestety ale nie mogę wstawić.Od wczoraj walczę z kompem i stronami,które mi się nie otwierają.Nie wiem co się stało bo nie widzę nawet zdjęć,które wstawiła Anula.Bleki ma tylko u mnie kilka zdjęć,ale nie wiem czy nadają się do ogłoszeń.Gro musiałam wywalić bo przy jego temperamencie,nie wyszły Quote
Anula Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Blekuś jest malutki czy mały? Ze zdjęć wygląda mi na małego.Wiadomo ile waży i ile ma w kłębie? Model na zdjęciach prześliczny. Hania pisała,że waży 13kg to waga jest jako średniego psa ale Blekuś nie może być podpięty do średniego psa.Długość bym określiła na 40- 45cm a wysokość na 35-40cm (na oko).Ogólnie to jest mały pies tylko dobrze zbudowany,masywny i nie jest chudziną. 11.05.15 nadeszły wpłaty.BARDZO DZIĘKUJĘ. 1. dorota1 - 10,00zł - V 2. Livka - 20,00zł -V 3. Magolek - 10,00zł - V Quote
snow-white Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Bardzo dziękuję,że poczekałaś z pakietem.Bleki ma OLX i kilka ogłoszeń na innych portalach,na Wrocław i Zieloną Górę.Też wiem,że ma na śląskie chyba woj. Czy taki tekst może być? Blekuś - śliczny,mały piesek pokocha każdego. Bleki - śliczny,młodziutki i kochany.Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność.Dlaczego znalazł się w Schronisku? Jest przeuroczym,o długiej sierści,małym psiakiem.Blekuś przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli.Jest wykastrowany,posiada pełny pakiet szczepień.Jego wiek ocenia się na 2-3 lata. Podaruj maluszkowi dom a nie pożałujesz,ponieważ Bleki odda dla Ciebie swoje całe serduszko. Kontakt: Hania tel.660169929 ; mail: [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script> Na zdjęcia jeszcze poczekamy od Bogusik i wtedy wybierzemy odpowiednie. Tekst moim zdaniem jest dobry, konkretny, nie za długi :) W takim razie pozostaje tylko wybrać 5-6 zdjęć, w tym jedno ma być na miniaturkę. Jeszcze tylko dla pewności - Nowa Sól, woj. lubuskie, tak? Quote
Anula Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Tekst moim zdaniem jest dobry, konkretny, nie za długi :) W takim razie pozostaje tylko wybrać 5-6 zdjęć, w tym jedno ma być na miniaturkę. Jeszcze tylko dla pewności - Nowa Sól, woj. lubuskie, tak? Tak,woj.lubuskie.Może wybierzesz jakieś zdjęcia,które Tobie najlepiej się podobają.Zależnie od portali ogłoszeniowych nawet proszą o 8 zdjęć do wstawienia. Quote
Poker Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Jeżeli mogę się wtrącić , to usunęłabym zdanie o schronisku. I podałabym jego wymiary, bo wielkość jest pojęciem względnym. Quote
snow-white Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Co do zdjęć, najbardziej podobają mi się te: Ale, jeśli komukolwiek podobają się inne zdjęcia, to piszcie :) Nie wiem tylko, które najlepsze na miniaturkę. Tam gdzie widać całą sylwetkę, czy zbliżenie jak na 3 lub 4 zdjęciu? 1 Quote
Bogusik Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Wreszcie coś zaczęło u mnie działać,więc wstawiam kilka fotek Blekiego do pooglądania.Uważam,że wybrane do ogłoszeń przez snow-white są bardzo ładne :) Quote
Anula Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Jeżeli mogę się wtrącić , to usunęłabym zdanie o schronisku. I podałabym jego wymiary, bo wielkość jest pojęciem względnym. Pewnie,wtrącaj się jak najwięcej Poker,chodzi o to aby doszlifować wszystko.Usunęłam "schronisko".Z wymiarami może poczekamy na Hanię,ponieważ moja ocena może być mylna.Miałam miarkę ale zupełnie wyszło mi to z głowy.Musiałyśmy zrobić zdjęcia trzem psiakom,też na zdjęciach są ujęte nasze manele tj.torby,których nie powinno być ale naprawdę byłyśmy tak zajęte i zafascynowane psiakami,że nam to umknęło. Blekuś - śliczny,mały piesek pokocha każdego. Bleki - śliczny,młodziutki i kochany.Jego wiek ocenia się na 2-3 lata, wielkość w kłębie 35cm. Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność. Jest przeuroczym małym pieskiem o długiej sierści.Pozytywnie nastawiony do dzieci i psiaków.Jest wykastrowany,posiada pełny pakiet szczepień. Blekuś przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli . Podaruj maluchowi dom na zawsze, a nie pożałujesz. Bleki będzie dla Ciebie wiernym przyjacielem i odda swoje całe serduszko. Kontakt: Hania tel.660169929 ; mail: [email protected] Quote
Poker Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Jak mam przyzwolenie , to jeszcze pozwolę sobie " poszaleć" i naniosę propozycje na oryginale. Pewnie,wtrącaj się jak najwięcej Poker,chodzi o to aby doszlifować wszystko.Usunęłam "schronisko".Z wymiarami może poczekamy na Hanię,ponieważ moja ocena może być mylna.Miałam miarkę ale zupełnie wyszło mi to z głowy.Musiałyśmy zrobić zdjęcia trzem psiakom,też na zdjęciach są ujęte nasze manele tj.torby,których nie powinno być ale naprawdę byłyśmy tak zajęte i zafascynowane psiakami,że nam to umknęło. Blekuś - śliczny,mały piesek pokocha każdego. Bleki - śliczny,młodziutki i kochany.Jego wiek ocenia się na 2-3 lata , tu podać wielkość. Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność. Jest przeuroczym,małym pieskiem o długiej sierści. TU Stosunek do dzieci i psów.Jest wykastrowany,posiada pełny pakiet szczepień. Blekuś przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli . Podaruj maluchowi dom na zawsze , a nie pożałujesz. Bleki będzie dla Ciebie wiernym przyjacielem i odda swoje całe serduszko. Kontakt: Hania tel.660169929 ; mail: [email protected] Quote
Anula Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Dzięki Poker za poprawki.Będą uzupełnione. Dzisiaj gościłam w domu przypadkowo Pana hycla,który wyłapuje psiaki z naszej i okolicznych Gmin.Psy są wywożone do Miedar i Szczytów.Osobiście je wywozi po 2 tygodniowej kwarantannie. Miedary zgłosił do PIW,ponieważ nie spełniają warunków jakie powinny spełniać Schroniska.Ma być tam kontrola albo już była.Pokazałam Blekusia,Bleki nie jest z naszej Gminy. A to jeszcze takie sobie fotki do pooglądania. Quote
snow-white Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Piękny Blekuś :) Jeszcze jedna i ostatnia sprawa dot. zdjęć do ogłoszeń, ich rozmiar jest dosyć mały, może podesłałabyś mi Anula na maila nieco większe? [email protected] Bardzo podoba mi się jeszcze zdjęcie Bogusik, jest takie domowe :) I też powędruje do ogłoszeń Quote
anica Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Ale uczta, zdjęciowa! :) mi się podobają wszystkie zdjęcia! no, ale ,piękni tak mają we wszystkim im do twarzy ;) 1 Quote
b-b Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Cały czas podczytuje co się u małego dzieje:0 Teraz muszę zabrać głos bo mały na zdjęciach jest tak uroczy, że słów mi brakuje :) Trzymam kciuki za fajniutki domek dla tego całuśnika :) 1 Quote
Figunia Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Mnie też urzekło to psiątko. :) Oby długo nie czekał na swoje szczęście ! Quote
Gabi79 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Mnie też urzekło to psiątko. :) Oby długo nie czekał na swoje szczęście ! Mam nadzieję, że Blekuś szybciutko znajdzie wspaniały dom i zrobi miejsce w hoteliku dla kolejnego bezdomniaka, Quote
Figunia Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Jednym słowem, trzymamy kciuki za wspaniały domek czarnulka :) Quote
Recommended Posts