ARKA Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Lemoniada napisał(a)::mdleje: No to osłabłam teraz... Rozpytuję się wszędzie o domki dla Murzyna i mojego ulubionego starszuka z przepukliną z boksu nr 1 - a tu taki numer:placz: Wystarczy chwilę tam nie być i już się cuda na kiju dzieją! Aniela, a gdzie on jest, odizolowany, tak jak tamta mała sunia ze szczeniorkiem, czy ze wszystkimi? Jak by byl ze wszystkimi to juz bylby za TM, jest w kontenerku. W schronisku gotuja jedzenie, jest dobrze gotowane, wiec zjada, spokojnie. Ale jak zobaczyl,ze cos daje psiakom to tez chcial, zmiedolil szybko kulke..suchej.. Quote
carolinascotties Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Bidulek... ja sie załamuję coraz bardziej z kolejnymi takimi historiami... :placz: Quote
oktawia6 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 poproszę zaraz znów Misiaczek o piękny banerek dla niego:roll: :placz: :wallbash: :sadCyber: Quote
ARKA Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 carolinascotties napisał(a):Bidulek... ja sie załamuję coraz bardziej z kolejnymi takimi historiami... :placz: skierniewickie schronisko to dla mnie porazka:placz: :placz: :placz: tylko::grab: :wallbash: Quote
carolinascotties Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 i jak mozna poprawiać sytuacje schronisk...jak??? :-( Quote
Lemoniada Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 oktawia6 napisał(a):poproszę zaraz znów Misiaczek o piękny banerek dla niego:roll: :placz: :wallbash: :sadCyber: Dzięki!! choć tyle możemy w tej chwili...:placz: Wyć się chce. Miałam podskoczyć do schronu w sobotę, ale zwątpiłam, nie wiem czy mam ochotę znów rozstrajać sobie nerwy... Quote
ARKA Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 zasadzkas napisał(a): Nie mam drukarki, niestety, nawet czarno-białej. :roll: Marlena nie zalamuj mnie. Bierze sie dysketke i idzie nie wiem do kafejki czy do UM, czy ZUM i prosi sie :-x o wydrukowanie, no naprawde:grab: Czy nawet P .Jadwige sie prosi, przeciez ma biuro swoje!;) Quote
oktawia6 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 wybrałam już tło...śmierc z kosą-baner ma byc rzucający się w oczy-tak jak ten pies:placz: ....jutro będzie wstawiony w kilku rozmiarach-sama go też wezmę-zostawię tylko Bułeczkę obok...ARKA pali papierosy z tych nerw Quote
ARKA Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 KTO MOZE PLAKACIK przygotowac(nie umiem)-dwie wersje-czarno-biala i kolorowa-wysle do p.Jadwigi e-mial aby wydrukowala. Prosze o przeslanie na moj adres:[email protected] RATUNKU!!!!!! TONĘ!!!:placz: :placz: Quote
Lemoniada Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 oktawia6 napisał(a):wybrałam już tło...śmierc z kosą-baner ma byc rzucający się w oczy-tak jak ten pies:placz: ....jutro będzie wstawiony w kilku rozmiarach-sama go też wezmę-zostawię tylko Bułeczkę obok...ARKA pali papierosy z tych nerw A ja zeżrałam juz dwie paczki ciastek. I tylko patrzę jak mi doopa rośnie. Zaraz napisze do GrubbejRybby z prośbą o Allegro! Quote
zasadzkas Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Arka, nie załamuj mnie, nie każdy ma tyle czasu co Ty. Niektórzy pracują i mają inne sprawy na głowie niż latanie po mieście za drukarką. Quote
ARKA Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Lemoniada napisał(a):A ja zeżrałam juz dwie paczki ciastek. I tylko patrzę jak mi doopa rośnie. Zaraz napisze do GrubbejRybby z prośbą o Allegro! Tylko niech napisze ze szukamy, majac ciagle wiare w Czlowieka, ze pisiak sie zagubil, dotychczasowego opiekuna pieska jak i nowego. Quote
oktawia6 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 najlepiej to miec fajną drukarę u siebie-to ułatwia-ale jest jak jest-cholerny świat.................. Quote
ARKA Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 zasadzkas napisał(a):Arka, nie załamuj mnie, nie każdy ma tyle czasu co Ty. Niektórzy pracują i mają inne sprawy na głowie niż latanie po mieście za drukarką. Powiem tylko tak, hm! Quote
takaradosna Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 biedactwo....:-( "lecz ludzi dobrej woli jest więcej, i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie nigdy dzięki nim" trzymam kciuki Maleństwo :* Quote
amelka0 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 ARKA napisał(a):Tylko niech napisze ze szukamy, majac ciagle wiare w Czlowieka, ze pisiak sie zagubil, dotychczasowego opiekuna pieska jak i nowego. Ja też załamuje się gdy słyszy się raz czasem ,że ktoś oddał np.18.letniego psa,(tak jak ostatnio ten słynny z dogo) i prawdą jest też to,że po takich historiach człowiek przestaje wierzyć ludziom,staje się nieufny,ale prawdą jest też że nie wszyscy są tacy,że to są jednak wyjątki,dlatego ja mimo wszystko nadal wierzę,ufam,że On może ma gdzieś Pana,jakiegoś niereformowanego,starszego dziadka,ale jednak.Dlatego trzeba by ogłoszenia w tv i lokalnej prasie dać,nawet zapytać(czy ktoś poznaje tego psa,bo dziadek to może gazet nie kupować,ale wystarczy że sąsiad czy sąsiadka pozna) Ja cały czas się zastanawiam jak to się stało że Miśtek 17letni,który ledwo powłóczył łapkami i wyglądał jakby za 5 minut miał umrzeć,znalazł się w schronie w zupełnie innym mieście jak mieszkał i gdyby nie cud,że wykupili Go do hotelu, dali Go do tv.a dziadkowie akurat tą tv.oglądali nigdy by jej nie znaleźli.... A po powrocie,choć naprawę ledwo ciągnął(wyglądał jakby ból sprawiało mu nadal leżenie),to.....nadal potrafił będąc na działce oddalić się od Państwa....Tu jest Jego wątek:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46696 Quote
grinajs Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 czemu ten "cholerny" człowiek (mam na myśli byłego właściciela piesia) tak go potraktował?Mam prawie 30stkę na karku i jestem na tyle nie kumata(?) bo nie potrafię pojać dlaczego obok takich osób jak MY tutaj,kochajacy zwierzęta są ludzie okrutni wobec nich,pozbawieni jakichkolwiek dobrych uczuć,empatii wobec zwierząt,wrażliwosci serca... Wiecie...,jak dowiaduje się o takich pokrzywdzonych zwierzorkach to tym ludziom,którzy zgotowali im taki los mam ochote tak wysłąc ich na...sale tortur średniowiecznych.Zeby cierpieli do entej potęgi i za pzreproszeniem-zdechli w okropnych męczarniach za to co zrobili naszym braciom mniejszym. Wiem,moze powiedziaąłm za dużo.To sa mocne słowa.Ale tak myslę. Mamy chore prawo (raczej bezprawie) w tym chorym kraju. Marze by dożyć dnia,w którym w życie wejdzie ustawa o tym,że za krzywdę wyrządzoną zwierzęciu człowiek odpowie swoją skórą. Quote
GrubbaRybba Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Na prośbę Lemoniady robię allegro. Postanowiłam zrobić także plakat. Podajcie mi proszę na kogo mam podać namiary w allegro i na plakacie. Czy mają to być namiary na Lemoniadę, Arkę, czy schronisko? Quote
MINOG Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 ja tez moge zrobic plakat , moge tez zalatwic wydruki(kol, b&w) ale jestem z warszawy... Quote
amelka0 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Grinajs,ja też tak myślę jak Ty,też uważam,że kary dla zwyrodnialców,co porzucają,źle traktują zwierzaczki,są żadne i to się powinno zmienić!! Ale mam też nadzieję,na to co napisałam w poście nr.42,że może to nieprawda,że może on ma gdzieś panów-niereformowanych,starszych dziadków,którzy nie bardzo umieją sobie poradzić z szukaniem psa....takie przypadki też się zdarzają.... Quote
ARKA Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Na prośbę Lemoniady robię allegro. Postanowiłam zrobić także plakat. Podajcie mi proszę na kogo mam podać namiary w allegro i na plakacie. Czy mają to być namiary na Lemoniadę, Arkę, czy schronisko? Na schronisko. ul. Pamiętna 16 w godzinach 8-16, sobota/niedziela 8-10 telefon, nie wiem czy jest sens podawc, to komorka, i czesto nie s słyusza ze dzwoni i nie odbieraja a i tak ktos musi po psiak do schroniska sam pojechac. Quote
ewajanka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Mam taką nadzieję, że ten staruszek ma swojego dziadzia, który za nim tęskni i go opłakuje. No to hop, może ktoś rozpozna. Quote
GrubbaRybba Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Zrobiłam plakat. Przejrzyjcie go proszę, czy może tak zostać. http://img402.imageshack.us/img402/670/starszypiesekchcewrcidonc2.jpg Quote
ARKA Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Zrobiłam plakat. Przejrzyjcie go proszę, czy może tak zostać. http://img402.imageshack.us/img402/670/starszypiesekchcewrcidonc2.jpg PIĘKNIE:placz: jako pierwszy podaj adres schroniska, to loklane ogloszenie bedzie. Moze dopisz przed ulica miasto:Skierniewice Quote
Recommended Posts