Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dramat. Do skierniewickiego schroniska trafił starowinek maciupenki, wielkosci kota. Czaszka zapadnieta na skroniach, chudziutki. Apetyt ma. Nie wiem czy on ma wogole jakies szanse aby przed odejsciem za TM poczuc ciepło jakiegos swojego opiekuna:placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wetka powiedzial,ze to z wyglodzenia. Mysle,ze gdyby to byla babeszja to on juz by dawno nie żył,predzej przypuszczam,ze to moze byc cos rownie groznego...nowotwor?

Posted

ewajanka napisał(a):
Ileż to maleństwo ma latek?

:niewiem: tego to nikt dokladnie nie wie. Staruszeniek ale czy 10 czy 15 czy 20 nikt nie wie i nie powie:placz:

Posted

grinajs napisał(a):
o Boziuuuu:crazyeye: jak on trafił do schronu?Ktoś go się pozbył?Boże.Poryczalam się.Szczena mi do piet opadła.Już rozsyłąm o tej kruszynce linki.

Ktos go do schroniska przyprowadził, powiedzial, ze do niego sie przybłakal, wszedl do garazu...ale czy to prawda? kto wie?:placz:

Posted

malagos napisał(a):
Psy starzejac sie często maja taką wychudzoną głowę....
We Wrocławiu jest suczka w tym wieku, dopiero co czytałam, Rudzia...:placz:

:crazyeye: ale az takie zapadniecia? no doslownie on ma takie wklęśniecia:placz: Moze maja tak juz bardzo, bardzo starowinki?:placz:

Posted

O matko,a może ktoś go jednak szuka,bo patrząc na niego przypomniała mi się od razu historia_Miśtka-Pupila

• który wglądał jakby miał umrzeć(starszy był-17lat chyba i depresje miał,jak w schronie się znalazł)ludzie na hotelik się zbierali i wykupili,a on dalej nic,jak kłoda,a gdy ktoś wpadł na pomysł z telewizją,by nowego pana mu szukać,odnaleźli się....starzy Państwo,co go szukali,ale z innej miejscowości byli,niż schron w którym się znalazł.Nie wiem jak jest u Was,ale np.u nas w Sz-nie to hycel z całej okolicy,zwozi psy,nie tylko ze szczecina,często też psy puszczone samopas wejdą do autobusu i jadą w siną dal i się błąkają,a niektórzy właściciele,zwłaszcza starsi,są tacy....niereformowani,nie rozklejają ogłoszeń,tylko czekają aż pies wróci....więc może by porobić ogłoszenia w okolicach gdzie się znalazł Piesek i w gazecie oraz w tv.Może jest jednak gdzieś stary właściciel,a jak nie to nowego szukać trzeba będzie

• Posted

amelka0 napisał(a):
    O matko,a może ktoś go jednak szuka,

Wiesz, ja juz jestem z jednej strony uprzedzona do Skierniewic. Skoro, w Skierniewicach, opiekun potrafił spokojnie oddac swojego 18-letniego psa.wiec ten mnie z jednej strony tez nie zdziwil.

Ale tez pomyslam,ze moze jakiejs starszej osobie zaginąl psiak i nie wie gdzie go poprostu szukac. Po stanie pazurkow(trzeba by mu skrocic) widac ze piesek na spacery to nie chodzil....nie chodzil, i dlugo chyba tez sie nie błakal bo chyba mialby poscierane......Ludzie mowia,ze przybłakal sie piesek i go przyprowadzili do schronu a oddaja swojego psa:angryy:

Po psiaki jezdzi samo schronisko, nie hycel przywozi. Oczywiscie,ze ktos mogl go podrzuci w Skierniewicach, na tyle bylo go stac bo ten starowinka sam do skierniewic by nie doszedl:angryy:

Dziewczyny ze Skierniewic musza go oglosic w lokalnej gazecie, tam daja zdjecia psiakow. Nie iwem czy maj mozliwosc porowieszac tez ogloszenia, drukarki kolorowe itp.

Posted

Matko kochana, czemu tak się dzieje? Czemu stary Pies nie może dożyć do końca swych dni przy swoim Panu? Nigdy tego nie pojmę!:angryy:
    Biedny Psiaczek, oby szybko znalazł się stary właściciel albo nowy kochający!

Posted

:mdleje:
    No to osłabłam teraz... Rozpytuję się wszędzie o domki dla Murzyna i mojego ulubionego starszuka z przepukliną z boksu nr 1 - a tu taki numer:placz: Wystarczy chwilę tam nie być i już się cuda na kiju dzieją! Aniela, a gdzie on jest, odizolowany, tak jak tamta mała sunia ze szczeniorkiem, czy ze wszystkimi?

Posted

Osłabłam również i leżę obok Kasi :roll: Nie mam drukarki, niestety, nawet czarno-białej. I wszystkim znajomym i znajomym znajomych już dawno wepchnęłam korabiewickiego psa, jeśli tylko się nadawali do tego. Już nie mam takich miejsc i pomysłów na nowe. Ech.