Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na MojaOstrołęka jest 309 wyświetleń ogłoszenia!

Dwa telefony, jeden nie ten dom, choć bardzo miła pani, drugi fajny, pani powiedziała "będziemy w kontakcie". Dom z ogrodem i 8-letnią ratlerką, i babcią w domu. Pies oczywiscie do domu. Ano, zobaczymy.

Z OLX na razie cisza. Jutro ciąg dalszy ogłaszania. Aha, od nas ze wsi tez jedno małżeństwo ma przyjść zobaczyć psa. Jutro i pojutrze mnie nie będzie, Tomek zostaje sam z psami, resztą inwentarza, pracą... Do tego zadzwonił dziś ten znajomy pan, ze nadal próbuje złapać sunie z lasu - wchodzi już na jego teren i tu ma tę klatkę zastawić na nią. Sunia jest nieufna i bardzo szczekliwa.

Posted

Dziś też telefon - moze, moze... Ale poczekam jeszcze na rozwój wypadków. Notuję dane dzwoniacych, spisuję, proszę o cierpliwość, poczekam do poniedziałku.

Posted

To nasz Szaguś już w nowym domku :)

Tomek zawiózł go osobiście (podczas gdy ja bawiłam w Warszawie) do domu koło Lelisa, niedaleko Ostrołęki. To jedna z dwóch rodzin branych na serio pod uwagę. Warunki i tu, i tu podobne, dom, ogródek.

Pani nie pracuje, dzieci dorosłe i na stanowiskach. Bardzo opłakiwali poprzednia sunię, odeszła na babeszjozę. Ich psy leczy nasz doktor z Ostrołęki :)

Posted

Błyskawiczna adopcja - gratulacje :).

Szaggi, to szczęściarz :). Złapany 8 marca i zawieziony do DT, do DS pojechał 14 marca. Tymczasował się 6 dni :). Powodzenia, Szogunie :)

Dzięki malagossy i Tomku

za całokształt i wożenie Szaggusia do domku ;)

pattygifsx3_zE_orig.gif

Posted

To nasz Szaguś już w nowym domku :)

Tomek zawiózł go osobiście (podczas gdy ja bawiłam w Warszawie) do domu koło Lelisa, niedaleko Ostrołęki. To jedna z dwóch rodzin branych na serio pod uwagę. Warunki i tu, i tu podobne, dom, ogródek.

Pani nie pracuje, dzieci dorosłe i na stanowiskach. Bardzo opłakiwali poprzednia sunię, odeszła na babeszjozę. Ich psy leczy nasz doktor z Ostrołęki :)

Świetna wiadomość :) Gratuluję szybkiej akcji !

Posted

No właśnie. Ślicznota wyjątkowo podatna na kleszcze :(. Zakropiłam go ektoparem, zdjęłam ponad 20, a TZ malagos - znalazł kolejne. Myślę, że oprócz spot-on, warto mu dołożyć obrożę p. kleszczową. Tak zabezpieczam Bliss. Ona też ma tonę kłaków - nie do przeszukania, a chodzimy na spacery po łąkach i lasach

Na Pomi, było tylko kilka kleszczy i dopiero niedawno złapanych. Szagi długo musiał być bezdomny. Pomi - pewnie od cieczki.....

Posted

Skoro poprzednia sunia odeszła na babeszję, należy wzmóc czujność i myślę, że Polak jednak po szkodzie będzie mądrzejszy...

Akcja błyskawiczna - faktycznie więcej by się takich przydało :)

• Upvote 1