Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O Szogunie vel Szaggim słyszeliśmy od konfirm31 - błąkający się pies po miasteczku mazowieckim, i to od prawie 3 miesięcy.
Nie zatracił swej młodzieńczej żywiołowości i radości życia. Otwarty, sympatyczny, pogodny, i bardzo potrzebujący człowieka.
Z tych bezdomniaków utworzył się cały klan - w grupie raźniej, weselej, ale i niebezpieczniej. Szogun podchodził do ludzi na ulicy, za nim reszta, a ludzie nie lubią takiej szczekającej watahy.

I tak wczoraj złapany został przez konfirm, zwabiony na parówkę do mieszkania, tu wyczesany i podstrzyżony. Kleszczy miał ze 20... :(

Konfirm31:
Jedyny mankament, to to, że chyba długo się włóczył - sądząc po stanie ogona i ilości kleszczy :(.
Ale to b. młody pies i przyjazny do ludzi. Szarpałam go za futro przy czesaniu zgrzebłem obrotowym  i wyciąganiu kleszczy, ciągnęłam za ogon - a on - nic. Mam nadzieję, że szybko znajdzie dobry dom.

I od południa jest u nas. Trafił do kojca, co nie bardzo mu się podoba - szczeka i prosi i wypuszczenie. Ładnie chodzi na smyczy, więc robimy długie spacery po naszej wsi. Na przejeżdżające auta i motocykle wcale nie zwraca uwagi, na szczekające burki zza płotów, też nie. W sadzie sobie biega luzem i przychodzi na wołanie.
Dziś pierwsze odrobaczenie.

WYDATKI:
3 razy dwie tabletki od robali - 36 zł
Szczepienie przeciwko wsciekliźnie - 20 zł

Refundacja z bazarku Mazowszanki -56 zł, czyli wyszło na 0 :)

Reszta, jak ecifo na wysnos, paliwo i szamka gratis od malagossów :)

Posted

No, racja - wypisz - wymaluj Szogun - Szaggi :).

Na szczęście, trochę mniejszy. No i ten "nasz", bardziej intensywnie wybarwiony :). Teraz czekam na zdjęcia pięknisia. Cieszę się, że chłopak "mojej" Pomi(=Pomidorowa), ma swój własny wątek :). Dzięki, malagossy :)

• Upvote 1
Posted

Aparacik się ładuje, po pracy zrobimy fotki.
Wczoraj wieczorem za chińszczaka nie chciał wejść do kojca :( . Smaczki brał z ręki, ale zapierał się 4 łapami już kilka metrów przed furtką, a co tu mówić o samym kojcu. Z trudem, po 20 min udało się. Rano - wyszłam z psami tylko do sadu, wybiegał się, przybiegł na głaskani, a ja wpadłam na pomysł, że biegiem z sadu razem z nim, targanie smyczą, zabawa i myk, do zamknięcia. Dziś mam mniej czasu, bo i aerobik, i zaraz po tym warsztaty, ale 4 spacery ma jak w banku. Żeby tylko zachciał wracać do siebie....
Cholerka, to może domowy pies? Tak jak kiedyś Kenia, kojca i budy absolutnie nie znała...
Tomek dziś sprawdzi czytnikiem, może ma czipa.

Posted

Cudny Szogun/Szagi.

Zakochałam się w nim już na pierwszych fotkach.

Podobny troszkę mój Białogonkowy Rafik do niego.

Tarmoszę za uszkiem pięknisia i o domek proszę najlepszy z najlepszych Tego co czuwa nad zwierzakami.

Posted

Forum hovków odpisało, że to prywatne forum i odesłało na inne stronki..........

Niuniek ewidentnie nie lubi kojca - nie chce wejść, już od furtki zapiera się czterema łapami, a zostawiony szczeka, dziś słyszałam go o 2.00 w nocy. Sąsiedzi mnie zlinczują. Ale jak go wczoraj nie dałam rady zaciągnąć do kojca, za to wzięłam do domu, by potowarzyszył mi w kuchni, to był cichutki i pogodny :) :)

Kryś, a mogłabym Cię poprosić, by ogłosiła Szoguna na NaszaOstrołęka?

Posted

Forum hovków odpisało, że to prywatne forum i odesłało na inne stronki..........

Niuniek ewidentnie nie lubi kojca - nie chce wejść, już od furtki zapiera się czterema łapami, a zostawiony szczeka, dziś słyszałam go o 2.00 w nocy. Sąsiedzi mnie zlinczują. Ale jak go wczoraj nie dałam rady zaciągnąć do kojca, za to wzięłam do domu, by potowarzyszył mi w kuchni, to był cichutki i pogodny :) :)

Kryś, a mogłabym Cię poprosić, by ogłosiła Szoguna na NaszaOstrołęka?

Oczywiście, że ogłoszę :)

http://www.ogloszenia.moja-ostroleka.pl/piekny-szaggi-szuka-domu,1111094.html

Posted

Malagosku, piękne zdjęcia :). Nawet nie widać, że ogon ma wyskubany ;). Nic, tylko ogłaszać do adopcji :). Skopiowałam sobie jego dwa zdjęcia do swoich psich  zbiorów. Ale to pięknota :)