Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 965
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wiadomości: mała jedzie. A z małą jedzie też justine.,ponieważ mała pchała się na przednie siedzenia i TZ justine. bał się jechać sam. dziewczyna będzie więc z Piły wracała pociągiem, bo jej TZ jest umówiony na spotkanie w Gnieżnie i nie może jej odwieżć do Szczecina.

Mój TZ juz czeka na nich w umówionym miejscu.
Dalsze relacje wkrótce.

Posted

Mała juz u mnie w Łodzi. No, pulpecik z niej faktycznie niezły :crazyeye: .
Będzie z czego ją odchudzać. W podrózy totalnie bez problemów tylko linieje na potęgę, więc cały bagażnik jest biały :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

Próbuję skontaktować się z Bunia, co by małą na badanie krwi zabrać, ale jak na razie nie odpowiada.

Posted

Co do linienia to oznacza że jest jednak dalmatyńczykiem. Wszystkie tak linieją całym rokiem. A Bunia pewnie zalatana jak zwykle. Jamnisia ma pod opieką - stan bardzo zły :(

Reno napisz nam o małej cos więcej (jak już się zapoznacie) :)
Podziękowania dla JUstine:Rose: i jej TZ :beerchug:

Posted

Mała jest bardzo przyjaźnie nastawiona do świata.. Z radości próbowała na mnie juz nawet skakać (no, podskakiwać), ale z uwagi na jej kilogramy nie mogłam sobie pozwolić na przyjęcie tego przyjacielskiego gestu ;) .
Dostała wody i za moment dostanie kolacyjkę. Nie jadła cały dzień więc pewnie umiera z głodu.

Jej dietę to trzeba będzie stosować pod ścisłą kontrolą weta.
Ona na razie bardziej kanapę przypomina niż psa...:shake:

Posted

A ja się wcale nie zdziwiłam,że tak szybko Sunia"Ozdrowiała"tzn."Wróciła do Świata Żywych"Bo naprawdę zadziwiające jest(pozytwywnie)jak te Psiaki z najgorszą depresją tan naprawdę....niewiele potrzebują do Szczęścia.Wystarczy tylko wyjść z tego paskudnego miejsca a....juz nie ten sam Pies,odzyskany wigor,dobry humor i energia:):)

Posted

I wszystko byłoby pięknie gdyby mała nie zaczęła nam zjadać drzwi. Przygotowane ma spanie na dole, gdzie niestety jest sama no i mamy problem. Na górę wziąć jej nie możemy, bo nasze suki na to nie pójdą a do tego mała Masza dostała dziś rozstroju żołądka i rzyga dalej niz widzi. A Parówka za nic sama nie chce siedzieć. Dom wariatów.
Nie wiem czy dzis spać pójdziemy...

Posted

po tylu miesiącach spędzonych za kratami ona pragnie kontaktu z człowiekiem...
tylko tych drzwi szkoda ;)
Reno, dacie jakoś radę? Parówka przecież powinna być zmęczona podróżą :roll:

Posted

jestem w koncu!! :) mam nawet zdjecie z podrozy! niestety nie udalo mi sie wysiasc bo w mojego TZ aucie nie ma kratki gdzie moglaby sobie spokojnie posiedziec i pakowala sie co i rusz na skrzynie biegow :) bezpieczniej wiec bylo jak jechalam z nia i glaskalam za uszkiem... parowka niestety to ogrooomna klucha, ciezko ja bylo utzrymac na poczatku tak sie cieszyla ze wyszla z klatki, ale mimo zmeczenia jestem ogromnie szczesliwa, mam nadzieje ze sie uspokoi i zostawi te drzwi w spokoju!

Reno podziekowania ogromne!!! Mam nadzieje ze jutro w podrozy tez bedzie ok,a Hope znajdzie cudny domek po kuracji odchudzajacej. Wszyscy sie cieszyli jak ja zabieralam bo wyjadala psom z michy i nie dawala im zjesc, wszystkie w jejj klatce chude a ona klocek :)

Posted

Dziewczyny i dlatego właśnie Parówe wyciągnęlićcie z tego schronu. Inne psy będą mialy co zjeść. A i ona powinna się nauczyć że co da niej to dla niej. Morlinka proszę Cię - nie jedz drzwi - Feeee sąąąąąą i tyle. A ty piękna dziewczynka będzisz. Jak ja bym chciŁA żeby do normalności doszła. Piękna nieszczęśliwa sunia jest to. Trzeba dużo pracy i cierpliwości żeby było dobrze. Domku tymczasowy miej cierpliwość. Mam nadzieje że twoja cierpliwość i doświadczenie spowoduje że Parówka będzie miała piękne życie.
Reno żucze ci dużo cierpliwości.... idź z parówką na spacer... jak się zzmacha to pójdzie spać........ śpijcie dobrze.......oby jutro było bardziej zmęc\ono :)