bea_m Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Witamy DT naszej Paróweczki. Bardzo prosimy o jak najszerszą relację z jej poczynań. Wszystkiego jesteśmy ciekawi. :) Wyniki badań Bunia poda jutro. Dzisiaj nie ma dostepu do netu. Quote
parowka50 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 witam wszystkichparoweczka pokazala dzisiaj jaka jest psotna ale jednak to kochany piesek bardzo lubi sie piescic i czesac zostala dzisiaj wykapana i nareszcie ladnie pachnie jak na bardzo bojazliwego psa to lubi sie stawiac do naszego pieska ale mam nadzieje ze juz nie dlugo beda mogly razem lezec na podworku :) http://annwera.wrzuta.pl/obraz/25Qm3oVkYk/http://annwera.wrzuta.pl/obraz/cYd0t0urUT/http://annwera.wrzuta.pl/obraz/3uAOLEggCp/ Quote
parowka50 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 kolejne zdjecia paroweczki. tym razem wieczorna sesja po "praniu" :)http://www.wrzuta.pl/obraz/nYPm8IRORD/http://www.wrzuta.pl/obraz/3ZGaHeP5Mw/ Quote
Gonitwa Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Moim skromnym zdaniem jak maleńka ciut schudnie to będzie wprost rozchwytywana przez nowe domki! Śliczne ma te kropeczki....;) Quote
justine. Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 :) no prosze sliczne zdjecia, dajcie znac jaka diete ustali wet. Quote
:: FiGa :: Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Tak bedzie latwiej ogladac ;) Bardzo dziekujemy za zdjęcia i opieke nad sunią :loveu: Quote
bea_m Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 A ja sobie myślę , żę wyciągając Parówke z schronu, pomogliśmy również psom z boxu suńki. Przynajmiej mogą sobie teraz podjeść :razz: . Domku Tymczasowy a jak tam apetyt 'malutkiej' ? Quote
Ulaa Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Nie była mnie na necie przez weekend a tutaj takie wieści :loveu: Cudownie!!! Oczywiście jak już przyjdzie pora, mogę pomóc rozreklamować suczkę w ogłoszeniach (dalmaty dobrze "schodzą" u nas, wczoraj znów miałam telefon o Fredzia, a minął przecież miesiąc od kiedy ma nowy domek :evil_lol:). Także z domkiem napewno nie będzie problemu :p Quote
justine. Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 a w koncu jak ona ma na imie? bo juz sie pogubilam ;) wiec jak troche schudnie szukamy intensywnie domku na zawsze :loveu: Quote
ewadr Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 W imieniu parowki50 prosze o instrukcje jak wrzycac zdjecia. Niestety ja tez nie wiem, a cała sesja była. Quote
parowka50 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 nasza kochana paroweczka ma na imie kofi jej apetyt jest taki sobie staramy sie jej dawac mniejsze porcje a czesciej zeby drastycznie nie zabierac jej jedzenia. jest bardzo psotna i kocha spac na lozku chociaz nie wiem jak sie wdrapuje :) Quote
parowka50 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Na własnie o to miałam prosić. Bardzo potrzebne instrukce. Diete wet uzaleznił od wynikow badan. Czekamy na wyniki od Bunu. Trzeba wykluczyć chorbe np. cukrzyce bądz zaburzenia w przemianie materii. Narazie dostaje koło 8-10 posiłkow w ilosciach minimalnych. Do bernardynka stawia się dalej, więc zabawa pod kontrola. Ma duzo zman na skorze, slady po gryzieniu, wszystko wyszło przy kapieli. A tak jest spokojna, tylko bardzo zaborcza, chodzi za mna krok w krok. Fizycznie jest nie do zdarcia. Mimo tuszy potrafi godzinami biegać i spacerować. Martwiłam się o jej stawy ale nie widać,żeby ja coś bolało. Quote
Reno2001 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Oj tak, ona jest mocna jak wół (przepraszam, ale tylko takie brzydkie porównanie mi przyszło do głowy..:oops: ). No i kocha ludzi. Za nic u nas nie chciala zostać sama na noc, stąd te zniszczone drzwi - po prostu wygryzła dziurę, a że drzwi drewniane, więc nie miała za duzo problemów :evil_lol: . No i też za nami chodziła krok w krok. To taki pies do kochania 24h na dobę. Quote
:: FiGa :: Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='ewadr']W imieniu parowki50 prosze o instrukcje jak wrzycac zdjecia. Niestety ja tez nie wiem, a cała sesja była.Wchodzimy na np www.tinypic.com , klikamy "Przegladaj", wyszukujemy fotki na komputerze, a następnie klikamy na ;) Kopiujemy drugą ramkę ;) I wklejamy na dogo, po wysłaniu pokazuje nam się zdjęcie ;) Quote
parowka50 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Dziekuje za instrukcje wsatwie dzis kolejne zdjecia. Buniu bardzo wazne sa te wyniki. Dzis jedziemy robic badania i szkoda kasy, zeby dublowac juz raz zrobione. Koffi bardzo nie lubi zostawać sama. Demolka całego otoczenia. Cwiczymy zostawanie od etapu piewszego 10 min sama w pokoju. Jak zostanie juz godzinę to zaczniemy zostawiac ja w domu i wychodzić na podworko, tez od 10 min zaczynajac.Jest bardzo bystra, mysle ze szybko zrozumie, ze zawsze wracamy i nie trzeba sie bac. Musi trafic do domu, gdzie bedzie miała swoje łozko, bo innej opcji spania nie widzę. Pod tym względem jest tak uparta, że z bolem serca ale ustapiłam. Apetyt ma straszny. Mimo,ze nie powinna byc głodna, je przeciez bardzo czesto tylko małe ilosci, trzeba ja ciagle pilnować. Zje wszystko i wszystkim. Kotom z miski, krolikowi ziarno, smieci z kosza , ale wet mowi,że to przejsciowe, ze zoładek sie obkurczy i bedzie lepiej. Prosze bardzo o wyniki!!!! Quote
bea_m Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 :lol: z tego co piszesz o jej apetycie -oznacza tylko jedno! Jednak domieszkę dalmata w sobie ma. Mój też jeszcze nigdy nie najadł się po brzegi (a nie jest ze schroniska). Trzeba pilnować! Oprucz swojego jedzenia zmiata również wszystko czego dosięgnie (nasze obiadki i śniadanka też nie są bezpieczne). :evil_lol: Wszystko co znajdzie na ulicy - też zje (torebki foliowe, kości, ptasi pokarm ). Jako wypychacze i łapówki ma podawane ważywa i owoce. Marchew, jabłko, ogórki kiszone, kapusta....... dosłownie wszystko. Powodzenia. Quote
MichalMi Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 wiem tylko, że aspat alat, mocznik i kreatynina w normie. nie wiem czy były jeszcze jakieś inne badania robione - jeżeli tak, to resztę bunia sama musi podać. Quote
bea_m Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 :crazyeye: co tu taka cisza? Ciotki przestały się interesować :mad: . Domek też nic nie pisze :shake: . Co u "malutkiej"? Quote
Ada-jeje Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 bo domek napewno pracuja z malutka i nad malutka dlatego nie ma czasu pisac. Quote
bea_m Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 :smhair2: aż się boję czy przypadkiem "malutka" domku nie pożarła. :evil_lol: Quote
Reno2001 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 No, ja też...:cool3: Próbki tego co mała potrafi mam cały czas w domu...:evil_lol: Quote
justine. Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 zagladaja zagladaja, bacznie obserwuja i czytaja :cool3: oczywiscie licytuja kubole na splate DT :) Quote
Gonitwa Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 A ja nie z kropkowego grona też zaglądam;) Quote
bunia Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Dokładne wyniki badań wysłałam na pw do domku tymczasowego:lol: Quote
Recommended Posts