Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekujemy za wyniki, jutro trafia do weta, plus te co on zrobił, to bedziemy wiedzic co Koffi dolega. Chociaz na moje oko to ona jest zdrowa i silna jak kon. Stawy w porzadku. Ma zalecone cwiczenia typowo odchudzające ( w sumie mogłysmy isc do kosmetyczki albo dietetyczki a nie do weta bo cwiczenia jak po porodzie:eviltong:) Duzo spacerow szybkich, podskoków, biegania truchcikiem. szkoda ze tak zimno odpada pływanie. Wet mowił o krytej pływalni ale ja osobiscie nie słyszałam o psim basenie jeszcze krytym. Ewadr nie widziała Koffi dwa dni i stwierdziła ze widac roznicę. Wiem, wstawie zdjecia jak moja prawa reka wroci z pracy. Kłopot jest tylko ze skorą, strasznie smierdzi (mimo kapieli), ma ranki i zaczerwienienia. Zeskrobina skory poszła do badania jutro bedziemy wiedziec. Ide poscielic panience łóżko, przykryc kołdrą bo juz pozno. W sobotę wracają własciciele łóżka, ciekawe gdzie beda spać:evil_lol:

• Replies 965
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O ile się zmieszczą :evil_lol: . A czy "malutka" już ciut zciękła? Jak ona się zachowuje? jak z innymi psami? czy niszczy jeszcze? jak do ludzi? Ma szanse na dom?

Posted

Fajnie że parówiasta jest taka zaopiekowana full servis :thumbs:
A możliwe byłyby jakieś odwiedzinki? :oops:

W końcu miss dogo tak blisko - jak możnaby przepuścić taką okazję :evil_lol:

Posted

Ulka odwiedziny jasne mowisz masz. Ja ci to załatwie. Chcesz ty do paroweczki czy paroweczka do ciebie. Ponieważ nadworny kierowca DT ciagle w pracy (kontrole jakies) zostałam poproszona o zawiezienie malenstwa na Mydlana dziś. Wiec dwa razy nie mów, bo zaraz na kawie sie zameldujemy. Wybieram sie dziś wieczorkiem na spacer, bo wiecie ze teraz mam psa co musi spacerować, z całą zgrają z domku Koffi.

Posted

Ewa, o której do weta jedziesz? To ja bym też przyszła, bo muszę uzupełnić książeczki dzieciaków i od razu dałabym Ci rzeczy Miśka :cool3:
Mam nadzieję, że jakoś pod wieczór, bo o 17:30 jedziemy z Abrą i Sonią do kliniki do Krakowa.
Na kawkę zapraszam oczywiście!!!! choć będę się wstydzić :oops: Bo przy szczeniakach mieszkanie absolutnie nie nadaje się na widok publiczny :roll:

Posted

Ciotki to ja poproszę relację z wizyty. DT małomówny jakiś jest. Podejrzewam że Parówka stoi za plecami przy kompie i cenzuruje opisy. Chyba im daje w kość?

Posted

Mało czasu oj mało. Rano pobudka,szybki spacer z psiakami, sniadanko dla psiaków, czasem dla siebie, szkola, obiad,cwiczenia, znowu spacer, troche nauki i spacer na wieczor i ledwo zywa do łozka.Do wyboru mam łozko z dalmatem, łozko z bernardynem, łozko z owczarkiem badz pełne kotów:evil_lol:
Koffi jest bardzo zadziorna w stosuku do innych psów,nie pozwala siebie zdominować, raczej nie powinna trafić do domu z innymi psami. Dalej strasznie psoci jak zostaje sama. Jak juz nie ma nic do zniszczenia to chociaz drzwi podrapie. W sobote wraca reszta rodzinki to bedzie lżej. Do spacerów właczy sie pan domu i wtedy napewno Koffi pokonamy, bo do tej pory jest niezniszczalna jesli chodzi o zmęczenie. :eviltong: Do ludzi jest super przyjacielska, zadnej agresji. Kazdego wita radosnie tak smiesznie podskakując. Duzo pracy przed nami ale wyprowadzimy ja na ludzi pst na psy.:diabloti:

-

Posted

Wrocili dzis panstwo domu. Kiffi cwaniara od razu wiedziała do kogo sie przymilac i kto bedzie teraz zadził kuchnia. Ja przestałam sie liczyc całkowicie.Babcia jest teraz najwazniejsza. Własnie wybierają sie na spacer. Jutro jedziemy znow do weta odbieramy ostanie wyniki ze skory.

Posted

Witamy w niedziele. własnie wrocilismy od weta. Mamy pełny obraz. Tak jak przypuszczałam Koffi jest zdrowa jak kon. Wszystkie wyniki w normie. Waga obecna 48 kg ( 1 kilo w dół wg wagi). ja mysle, że wiecej bo pod brzuchem wisi jej taki fajny płat skóry. Dlatego musi byc wiazana nnajlepiej bandazem elestycznym, zeby ta skora sie kurczyła. Wyobrazcie sobie Koffi wazacą 35 kg i te płachty skory, ktore ciagnie za sobą:evil_lol: . Skora w porzadku, rany sie goją, sa to ewidentne slady po starciach z psami.. Zęby ok bez kamienia, uszy czyste, zatoki okołodbytowe czyste. Dieta zupełnie bez tłuszczowa. I tu moja prosba, moze ktos miał doswiadczenie z grubaskami i wie jaka karma jest najlepsza. Koffi dostaje jeden dzien Eukanube Adult Lught Large na drugi Acane Adult Light. 350-400 g na dobe w dawkach podzielonych nawet do osmiu, czyli po kilka ziarenek. Jak jest bardzo głodna to chudy biały ser, odtłuszczone jogurty. Czasem zdarza sie wpadka. Wczoraj zdjeła ze stołu smazone skrzydełko:oops: i była bardzo z siebie dumna. Jutro wkleję wpis z ksiazeczki. Kontrole i wszystkie badania sa gratis. Nasi weci maja wielkie srece. Zreszta pan doktor dostał dzis wielkiego całusa od Koffi:diabloti: oczywiscie z zaskoczenia. Zjemy obiadek i spacer. pan domu wrocił z wczasów troche podobny do Koffi, wiec spacery wskazane obojgu.

Posted

parowka50 napisał(a):
Wyobrazcie sobie Koffi wazacą 35 kg i te płachty skory, ktore ciagnie za sobą:evil_lol:

Myślę, że powstałby bardzo ciekawy okaz shar-peia :diabloti:

A co do odchudzania to kiedyś pewien bardzo znany hodowca beagli, rasy jak wiadomo bardzo podatnej na tycie, p. Baciński pisał gdzieś, że "jak chce odchudzić swoje psy, to daje im zielony groszek". Zastępuje normalną dawkę karmy 3/4 groszku i 1/4 karmy, później pół na pół a później większość karmy.
Więc widzisz - "co kraj to obyczaj".
Ja np odchudzam psy na gotowanych warzywach, troszkę ryżu i chude mięso.

To tak chyba jak z dietami u ludzi, każdy ma swoje preferencje. A najważniejsze, by było skuteczne :lol:

Hihi moja Abra waży 49 kg i wg weta jest to dla niej idealna waga :p

Posted

Rozumiem jak sie poczuła weterynarz, bo ja dzis tez dostała wielkiego całusa.:cool3: 48 kg zywej wagi skoczyło na mnie i pocałowało. Widac po Koffi, ze chudnie nie chce tych bandazy nosic, ciagle je sciaga, a ci ciagle ja bandazują. Istny cyrk. Ale samopoczucie ma swietne. Pysk wiecznie jej sie smieje, a jak cos spsoci np zje obrus to szczegolnie:diabloti:

Posted

Gonitwa napisał(a):
Z karmy polecam Bosch Specjal Light;) U mnie się sprawdza....

Ale te, które teraz dostaje sunia są jednk jakby o "klasę" wyżej :)