Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja Majeczka też z Dogo!

Raniasku, jak będziesz miała chwilkę, możesz coś więcej o swoim domku napisać? Bardzo prosimy !!!

Pewnie wszystkie cioteczki są ciekawe.

O tak, bardzo prosimy!!!

Posted

Niektórzy twierdzą, że psiak na dogo domu nie znajdzie, a mój Kajtunio(*) znalazł, oby Misi też się udało.

Wierzę, że, jak psiak kogoś zauroczy, to nie ma zmiłuj. Istna strzała amora i tyle

Nasz kochany Pan Norek też jest z dogo, z żorskiego azylu.

Jedne dogomaniaczki go uratowały od wywózki do Mysłowic, dały dt, leczyły. Inna dogomanaczka go przywiozła do Krakowa. I wreszcie adopcja - też w dogomaniackim domu. :)

Działa taki łańcuch pomocowy. Trzeba próbować każdej możliwości :)

Posted

Kochane moje, nie wystraszyłam się niczego.

Wiem,że bardzo Wam zależy na dobrym domku dla Misi. Zresztą przecież o to właśnie chodzi,żeby mała trafiła tam, gdzie będzie kochana.

Pracuję w szkole, teraz wakacje i dla mnie takie przez te 3 tygodnie prawdziwe, bo jesteśmy całą rodziną razem. Nie napisałam,że przyjadę po Misię w sierpniu, bo jeździmy trochę po Polsce i zawsze mam przeczucie,że spotkam na swojej drodze psiaka gdzieś tam i będę musiała go zabrać ze sobą.

Pisałam już,że Misia bardzo podobna jest do mojej Suśki-Pusi, małej paskudnej suni, fałszywej zazdrośnicy, łakomej i podstępnej. Nawet te miny mają podobne. Moja poczciwa grubaska odeszła 3 stycznia 2012 roku, była z nami 12 lat. Niestety przegrała walkę z cukrzycą, a taką mieliśmy nadzieję,że razem sobie poradzimy. Nauczyliśmy się robić zastrzyki z insuliną.Niestety, nie udało się. Pusia miała ok. 2 lat, kiedy ja przygarnęliśmy. Od 8 lat jest z nami Brodzio, piesek spod krzaczka, tam sobie mieszkał, kiedy jego pani zmarła i rodzina dom sprzedała, zapominając że przecież jeszcze jest piesio. Brodzio ma w tej chwili ok. 17 lat, z Pusią i kotami żyli w wielkiej komitywie. 

Posted

Ale Was tu zanudziłam. To jeszcze muszę napisać o Ciaposławie, którego wypatrzyłam w drodze do szkoły. Po feriach zimowych w 2012 roku przy drodze wyburzono stare budynki gminne, jakieś szopy. No i przy okazji zobaczyłam w jakich warunkach mieszka tam pies. Żeby nie zanudzać, to skończyło się tym, że właściciele przyprowadzili mi go na łańcuchu w ostatni dzień wakacji i Ciapek stał się Ciaposławem Sochackim. Na dzień dobry chciał zjeść Brodzia i koty, walki toczyły się do krwi ostatniej i w końcu mąż musiał zbudować konstrukcję,żeby przedzielić podwórko i rozdzielić psiaki. W październiku Ciaposław zaczął sikać krwią i okazało się,że ma pęcherz moczowy zajęty przez nowotwór. Wet sugerował,żeby go uśpić, ale patrząc na piesia, jego  uśmiechnięty pychol zaczęliśmy leczenie i udało nam się wspólnie przeżyć 3 lata. Ciaposław z łańcuchowego szkieletora zmienił się w urodziwego jaszczura- jak określał go mój starszy syn. Niestety nie pokochał Brodzia, zaakceptował jedynie koty. Ciaput odszedł w marcu tego roku i Brodzio staruszek ostał się sam z kotkami- mamy 2 wysterylizowane kecie mamę i córcię- mama ocalona z blokowego pogromu. 

Zobaczyłam Misię i pomyślałam, że Brodzio będzie miał koleżankę. Pracuję od 7 do 14, 15. Mieszkam w domu z niewielkim ogródkiem. Chodzę z Brodziem po południu na spacer. Gotuję mu jedzonko, oprócz tego ma suchą karmę.

Możecie mnie zobaczyć na stronie www.polskiodkrywanie.pl. Często wyjeżdżamy, a wtedy zwierzakami zajmuje się moja koleżanka- psiara i kociara.

I tak to wygląda

• Upvote 1
Posted

Nie zanudziłaś, bardzo dziękujemy za obszerną relację:):)

Wiem, że to bardzo egoistyczne, ale wolałabym, żebyś niczego nie napotkała po drodze :):)

Posted

Nie zanudziłaś, bardzo dziękujemy za obszerną relację :):)

Wiem, że to bardzo egoistyczne, ale wolałabym, żebyś niczego nie napotkała po drodze :):)

Ja też w tym wypadku jestem egoistką :)

Posted

Uff to w takim razie bardzo sie ciesze, ze nie wystraszyłam raniasku !
Ja tam troszke wiem z watku Marcelka lub Argo, ale ciesze sie bardzo, ze napisałaś tez to u Misi na watku.
W takim razie czekamy na decyzje, jak wakacje sie skończą!