szafirka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 vetmedin wystarczy do piątku. Olekardin oczywiście kupię. Byłam na konsultacji z Maksiem i wet powiedziała, że za to odpowiedzialne jest zwyrodnienie kręgosłupa i jak leży dłużej, np. podczas spania, to stawy się zastają. Skoro po kilku metrach jest wszystko dobrze, to nic na to nie pomożemy. Maksik dostaje vetmedin, który już jest najsilniejszym lekiem. To mu nie sprawia bólu, tylko chwilowy dyskomfort. Kiedyś też tak miał - pisałam o tym jak Maksiu zamieszkał u mnie, po kilku tygodniach mu to przeszło. Na echo zadzwonię jutro, aby umówić, bo tam ktoś był na urlopie. Na echo będziemy musieli pojechać do Zielonej Góry. Wydaje mi się, że wszystko mamy rozliczone :) Quote
dorcia2 Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 dziękuję Haniu za odpowiedź , niestety u takich starowinek jak Maksio zawsze coś dolega Quote
Anula Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Tak jak napisałam ja zwrócę za Olekardin szafirce. Z Bogusik musimy przymierzyć się do bazarku dla naszego Maksika aby miał zapasik pieniążków. 1 Quote
AgaG Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 vetmedin wystarczy do piątku. Olekardin oczywiście kupię. Byłam na konsultacji z Maksiem i wet powiedziała, że za to odpowiedzialne jest zwyrodnienie kręgosłupa i jak leży dłużej, np. podczas spania, to stawy się zastają. Skoro po kilku metrach jest wszystko dobrze, to nic na to nie pomożemy. Maksik dostaje vetmedin, który już jest najsilniejszym lekiem. To mu nie sprawia bólu, tylko chwilowy dyskomfort. Kiedyś też tak miał - pisałam o tym jak Maksiu zamieszkał u mnie, po kilku tygodniach mu to przeszło. Na echo zadzwonię jutro, aby umówić, bo tam ktoś był na urlopie. Na echo będziemy musieli pojechać do Zielonej Góry. Wydaje mi się, że wszystko mamy rozliczone :) Moje staruszki tez mają czasami problem ze wstawaniem, zwłaszcza największy pies.. Pomaga im caniwiton forte plus. A nie pamiętam już Maks ma dobre wyniki wątroby? U moich dziadeczków wciaż walczymy z podniesionymi parametrami. Quote
hop! Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Niestety, przy poważniejszych zmianach zwyrodnieniowych w kręgosłupie i stawach suplementy nie pomogą. :( Przy dużym pogorszeniu, widocznym dyskomforcie u psa pozostają tylko leki przeciwzapalne i przeciwbólowe np. Cimalgex. Dopóki pies sobie jakoś radzi to nie ma sensu faszerować go lekami, bo te zwykle mają jakieś skutki uboczne. 1 Quote
szafirka Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Dzisiaj Maksiu wstał normalnie. Na echo jedziemy w środę. Quote
anica Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Dzisiaj Maksiu wstał normalnie. Na echo jedziemy w środę. I życzę Maksiulkowi ,żeby takich dni miał jak najwięcej! Quote
Anula Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Teraz psiakom nie sprzyja pogoda,moje bardzo dużo śpią w ciągu dnia i humory im nie dopisują.Nie dziwię się Maksikowi,że łapki odmawiają mu posłuszeństwa jak wstanie z legowiska.Na jego lata to i tak bardzo dobrze jest.Pamiętacie w jakim stanie został zabrany z Palucha? Quote
Bogusik Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 To prawda,bo został zabrany w stanie skrajnego wyczerpania i niemalże na wykończeniu... :( Teraz to zupełnie dziarski sobie dziadeczek i oby tak było jak najdłużej :) U nas dzisiaj jest zimnica i co chwilę pada,a do tego wilgoć w powietrzu niesamowita.Moja Julika rankiem zrobiła tylko siku i spała do 12,30 bez jedzenia.To do niej nie podobne bo czego jak czego ale michy zawsze pilnuje.Chyba przez tą wilgoć jest też gorzej z chodzeniem ...:( Czekamy na słoneczko i ciepełko... Quote
dorcia2 Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 zamówiłam Maksiowi 3 opakowania Vetmedinu, jutro odbieram i od razu postaram się wysłać, mam nadzieję, że niebawem pieniążki z Fundacji wpłyną dla Maksiulka Maksik był w bardzo złym stanie gdy był zabierany ze schroniska , przypuszczam że gdyby tam został to by go już nie było , cieszę się ogromnie że może się cieszyć życiem , nie byłoby to jednak możliwe gdyby nie zaangażowanie wielu osób i wszystkim dziękuję za to ogromnie Maksio ma zwyrodnienie kręgosłupa i niestety związane z tym dolegliwości , jest trochę zesztywniały ale jak Hania napisała jak się rozrusza to nie można za nim nadążyć , mój piesek jak miał 17 lat to był taki sztywny jakby był wystrugany z drewna a zwłaszcza z rana Quote
dorcia2 Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 wczoraj rano wysłałam paczuszkę:Vetmedin+2 puszeczki renala dla Maksia+ paczuszkę przysmaków dla psiaków -smacznego ale mi się zrymowało Hania powiedziała, że Maksiutek zniósł b.dobrze podróż do Zielonej Góry i samo badanie echa, dzielny maluszek opis wyników później.. Quote
szafirka Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Maksiu przespał całą drogę 25 km w jedną i 25 km w drugą stronę. Wyniki echa serca będę miała dzisiaj wieczorem, albo jutro. Wet powiedziała, że nie widać kolejnych zmian, więc jest to dobra wiadomość. Maksik ma pozostać nadal przy lekach, które dostaje. 1 Quote
AgaG Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Czyli jak rozumiem Maksiu wcale nie panikuje przy badaniach? :) Quote
dorcia2 Posted June 28, 2015 Author Posted June 28, 2015 paczuszka z lekiem dotarła do Hani w piątek , za Vetmedin-3 opakowania zapłaciłam 156,00 - (później wstawię skan faktury) -zaraz ponownie napiszę do Cioci Isadory prośbę o rozliczenie wydatków z konta Fundacji (coś za długo to trwa) zapłaciłam 25/05 Szafirce 90,00 -za badanie Echa i 28/06 czynsz za hotelik za czerwiec 250,00 wieczorkiem uzupełnię rozliczenie misiaczka Quote
szafirka Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Maksiu trochę wiercił się i stękał po swojemu podczas badania, ale ogólnie nie wyglądał na bardzo zdenerwowanego. W aucie tym bardziej nie było z nim problemu. Otrzymałam paczuszkę w piątek, dostałam też zwrot za echo i pieniążki za czerwiec - dziękuję. Wyniki badań załączam. Quote
dorcia2 Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 Haniu , wstawiłaś skan wyników badań krwi kwietniowych na tarczycę bo chcę uzupełnić jego kartę zdrowia i nie widzę tych wyników dziękuję kochana Quote
Anula Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Fajnie,że Echo wyszło dobrze w każdym razie bez większych zmian.Nasz staruszeczek jakoś trzyma się,oby tak dalej.Hania go rozpieszcza gotowanym jedzonkiem.Tak trzymać dalej. Haniu,kupiłaś Olekardin? Ile mam przelać pieniążków? Quote
szafirka Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Jutro kupię Olekardin. Dorciu w wolnej chwili poszukam, może jutro mi się uda. Tymczasem zdjątka Maksika. Quote
Anula Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Nio,Maksik wcina jedzonko,zapewne mu smakuje.Mam wrażenie,że Maksik przybrał na wadze,zaokrąglił się. Quote
Bogusik Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Kochany Maksiutek dreptutek :) Też mam wrażenie,że jeszcze bardziej się teraz zaokrąglił,od naszych odwiedzin :) Mam nadzieje,że te paskudne robale zostały skutecznie wytępione! Quote
hop! Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Dobrze wygląda. :) Lepiej, żeby był szczupły, niż zbyt okrągły. Quote
anica Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Dobrze wygląda. :) Lepiej, żeby był szczupły, niż zbyt okrągły. ... dokładnie :) Quote
szafirka Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Ja tego tak nie widzę, bo mam go na codzień, ale porównując zdjęcia, to chyba macie rację. A propos - będę zamawiać suche jedzonko, bo się kończy. Quote
Anula Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Zapraszam na bazarek dla Maksia.05.07.15 - 12.07.15. http://www.dogomania.com/forum/topic/147629-myd%C5%82o-i-powid%C5%82obazarek-dla-maksia050715-120715/?p=16287070 1 Quote
Recommended Posts