Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecie... mój pies też sie bał smyczy i obroży, ito jak...
jak po kilku tygodniach odważyłam sie mu założyć obrożę, to posmutniał tak bardzo, ze nie wiedziałąm, ze tak moze wyglądać.
wzięłam go na spacer, ale wróciłąm po 3 minutach, nie mogłam patrzeć na jego rozpacz.
po kilku kolejnych tygodniach, chciałąm mu na podwórku pokazać, ze smycz nie jest grożna, i to samo-smutek jak założyłam mu obrożę, a jak zapięłam smycz... rozpacz, pisk, płacz!
więc w samej obroży zabrałam go do samochodu, razem z 2 innymi psami. pojechaliśmy do lasu, tamte szalały a ten nie chciał iść,a ni na smyczy, ani bez smyczy, siedział koło samochodu, wróciłam po niego, chciałąm go pociągnąć na smyczy i... zsunęła się obroża... i wtedy-nie ten sam pies!!
z radością pobiegł za naszymi psami, dobrze sie bawił a następnym razem pozwolił sobei założyć obrożę i szybko zaczął chodzić na smyczy.
a teraz smycz to oznaka spaceru, czyli sama radość :)

Posted

Co za biedactwo :-( Ludzkie okrucieństwo nie zna granic. Przecież ten biedak nie prosił się na świat, a;e człowiek powinien być odpowiedzialny za jego pojawienie się na tym świecie.
Może mała kruszynka znajdzie domek i zobaczy, że ludzka ręka potrafi przytulić, pogłaskać.....

Posted

Dziś moja mama była odwiedzić Tofika , jutro zda mi relację. Podobno maluch ma straszny apetyt , biedaczek , tyle czasu głodował :shake: Pani Maria , która się nim opiekuje karmi go rozważnie , żeby mu nie zaszkodzić . Mam nadzieję , że maluch szybko dojdzie do siebie.

Dziękuję za banerki i podnoszenie , to dla niego szansa na szczęśliwe życie !:loveu:

Posted

Śpij dobrze maluszku !! Śrutka do tej pory nie potrafi chodzić na smyczy. Siedzi w miejscu i się zapiera dopóki smycz nie zostanie odpięta.
Maluszku na wszystko przyjdzie czas.

Posted

Patia jaki on jest duży? jeszcze urośnie? bo może będą jakieś telefony w piatek