Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, inka33 napisał:

Ale macie tam piękną wiosnę! :)

Tak :). Piękną, chociaż w tym roku chłodną. W maju, na miejsce zawilców, pojawią się w niewiele mniejszej ilości konwalie. Jak jesteśmy w MM i nie pada, to na główny psi spacer, jeździmy do lasu. To niewiele ponad 5 minut jazdy autem. Lerka oczywiście, cały czas w czasie jazdy zawodzi. Jak wracamy, śpiewów jest znacznie mniej. 

Posted
5 godzin temu, konfirm31 napisał:

Tak :). Piękną, chociaż w tym roku chłodną. W maju, na miejsce zawilców, pojawią się w niewiele mniejszej ilości konwalie. Jak jesteśmy w MM i nie pada, to na główny psi spacer, jeździmy do lasu. To niewiele ponad 5 minut jazdy autem. Lerka oczywiście, cały czas w czasie jazdy zawodzi. Jak wracamy, śpiewów jest znacznie mniej. 

Konwalie! :D
Ptaszynka nie może w końcu pojąć, że śpiewa się w lesie, a nie w aucie...? ;)

Posted

Mattilu, u nas już prawdziwa wiosna, tyle, że mokra i chłodna. Trąbią z daleka żurawie, po łąkach chodzą bociany, ptaki śpiewają najgłośniej, jak potrafią. Ziemia pachnie wiosną i dookoła  ta zieleń, taka jedyna,co jest tylko o tej porze roku :).

Witaj, Azalio :). Dzięki, że nas odwiedziłaś. U nas zawsze zdjęcia  psów na tle pięknych okoliczności przyrody :). Zapraszamy częściej :). 

• 2 weeks later...
Posted

My wróciliśmy z wojaży, a Lerka i Bliss z psiego hotelu. Psiaki spędziły czas naszej nieobecności w bardzo przyjaznym i wychowawczym miejscu. Odebraliśmy je radosne, w dobrym zdrowiu i humorze i.......  spokojne i wyciszone. Lerka przestała szczekać i piszczeć w czasie jazdy w aucie, a i przy powitanie, nie szczekała i nie piszczała. Niestety, chyba trochę przytyła? To pewnie smaczki hotelowe, stosowane przy szkoleniu. Jak będziemy u naszej Pani Doktór, to ją zważę na tej samej wadze. W załączeniu, zdjęcia hotelowe. 

FB_IMG_1493881741381.jpg

FB_IMG_1493881726895.jpg

FB_IMG_1493881703111.jpg

FB_IMG_1493881689468.jpg

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Urocze sunie. A  Lerka z ptaszka chyba się zrobiła paróweczką.

Mnie się wydaje, że z psami, jak z ludźmi ;) , czyli geny najważniejsze.  Mieliśmy rodowodową, niekastrowaną ONkę, która tyła na surowej marchewkę, jabłkach i głąbach kapusty, pomimo sporej ilości ruchu. Bliss jest w typie ON, kastrowana i linię trzyma, pomimo normalnego żywienia. Lerka po kastracji, stale na diecie, na tych samych spacerach, co Bliss, a przecież to mały piesek, o krótkich łapkach.

Dzisiaj pierwszy leśny spacer po powrocie. Wiosną w pełni. Niedługo zakwitną konwalie. Nadal kwitną zawilce, zakwitła gwiazdnica  leśna i fiołki. 

FB_IMG_1493987201797.jpg

FB_IMG_1493987212559.jpg

FB_IMG_1493987222657.jpg

FB_IMG_1493987238569.jpg

Posted

Aaale pięknie u Was i naprawdę wiosna w pełni, choć pewnie zimno, jak i u nas...

Krysiu miła podaj proszę mi na priv adres tego hoteliku psiego, o którym tak dobrze się wyrażasz, bo ja jednak kiedyś będę musiała się ruszyć gdzieś samolotem a naprawdę nie wiem, gdzie zostawić Hopcię i Polę z tymi ich strachami...Nutsi nie mogę przecież ciągle nękać.

Posted
4 minuty temu, konfirm31 napisał:

Ineczko, to był jeden z powodów wyprowadzki z Warszawy :). Te piękne okoliczności przyrody i możliwość spacerów z psami. Wesoło jest być emerytem ;). 

My częściowo mieszkamy poza Warszawą (wiesz przecież), ale tam jak się pójdzie do lasu, to ludzkie pozostałości się bardziej rzucają w oczy niż przyroda... :(

Posted

Weekend na działce. Lerka była zadowolona z wycieczki, ale wyraźnie czekała, kiedy wrócimy do domu. A przecież, dwa razy już tu spędziła wakacje. Bliss za to była przeszczęśliwa, biegała po lesie(po ścieżkach), wąchała, znaczyła, grzebała łapami. Na działce, Bliss jak zwykle pod furtką na straży, Lerka, między nią, a domem. Na działce, zakwitły niezapominajki i wyrósł posadzony wcześniej szczypiorek. Wyrosła też piestrzenica kasztanowata, którą wyrwałam i wyrzuciłam na kompost, żeby Lerka jej przypadkiem nie pożarła. Jak zjada szyszki, to może i piestrzenice, a to grzyb trujący, chociaż po odpowiedniej obróbce cieplnej, jadalny i smaczny. 

FB_IMG_1494703099718.jpg

FB_IMG_1494703089386.jpg

FB_IMG_1494703130950.jpg

FB_IMG_1494703112777.jpg

FB_IMG_1494703120380.jpg