Florentyna Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Moim zdaniem Krab do takiego domu się nie nadaje. I nie chodzi tu o schody. Krab bywa bardzo awanturny do innych zwierząt, sama byłam świadkiem jak kilka razy próbował wywołać bójkę. Z dziećmi też bym obawiała się go zostawić, bo nie każde dziecko to Franio. Poza tym z tego co wiem, to Paweł Frania z Krabem też samego by nie zostawił. To nie jest typowy domowy, rodzinny pupil. Ten pies poczynił ogromne postępy jeśli chodzi o kontakty z ludźmi, ale to indywidualista. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie. Quote
kiyoshi Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 3 minuty temu, Florentyna napisał: Moim zdaniem Krab do takiego domu się nie nadaje. I nie chodzi tu o schody. Krab bywa bardzo awanturny do innych zwierząt, sama byłam świadkiem jak kilka razy próbował wywołać bójkę. Z dziećmi też bym obawiała się go zostawić, bo nie każde dziecko to Franio. Poza tym z tego co wiem, to Paweł Frania z Krabem też samego by nie zostawił. To nie jest typowy domowy, rodzinny pupil. Ten pies poczynił ogromne postępy jeśli chodzi o kontakty z ludźmi, ale to indywidualista. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie. Dziwne...bo na filmikach i zdjęciach z hoteliku widać całkiem innego psa niż ten, którego tu opisujesz.... Quote
anica Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 2 minuty temu, kiyoshi napisał: Anica- napisałaś to poważnie? Kiyoshi, wydaje mi się ,że wiem/ domyślam się co możesz teraz czuć.... ja naprawdę nie chciałam Ciebie zdenerwować swoim wpisem, ale ja trochę poznałam Supergogę i wiem że leży jej na sercu dobro psa!.... jeśli Ciebie w jakiś sposób uraziłam to proszę ,wybacz mi! bo naprawdę nie to było moim celem! Quote
Florentyna Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Dobrze, gdyby papryczkowo tu zabrało głos, bo ostatecznie oni najlepiej go znają. Piszę jakie ja zauważyłam u Kraba zachowania. To nie znaczy, ze rzuca się agresywnie na wszystko co się rusza, ale to on jest inicjatorem awantur, jeśli takowe się zdarzają. Bywa łobuzem. Bez odpowiedniego poprowadzenia może być problem. Dobrze, żeby przyszły dom był świadomy, że Kraba trzeba trochę okiełznać. Lubi się przytulać, nadstawia łeb do głaskania, ale np. dziecku mógłby zrobić krzywdę samym skokiem na niego. A skacze i podszczypuje. Przyszły dom powinien być tego wszystkiego świadomy. Quote
supergoga Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Może źle mnie zrozumiałaś Kiyoshi, ale ja nie uzurpuje sobie praw do ustalania gdzie ma iśc pies. Rozmawiałam z domem, przedstawiłam pewne uwagi, dotyczące psa i moje obawy. Pani Maja sama stwierdziła, że sa to obawy, które miała. Nie chce podejmować złej decyzji, w której ucierpi pies, bo będzie musiał wracać. Jeśli moja rola miała polegać tylko na obejrzeniu domu - wystarczyły google. Zrobiła to co dla psa uważałam za najlepsze. Mojego psa będącego w sytuacji Kraba nie dałabym do tego domu - chociaż jak najbardziej sprawny fizycznie i troche jednak młodszy pies, sprawdzony do zwierząt z którymi będzie miał kontakty oraz do dzieci - jak najbardziej. Oczywiście możecie zadzwonić do p. Ewy i uspokoić Jej obawy, powiedzieć, że pies jak najbardziej może Waszym zdaniem tam jechać. Ja zrobiłam to co uważałam za słuszne. Nie pierwszy raz robię wizyty czy rozmawiam z potencjalnymi domami. Zawsze robie to zgodnie z własnym sumieniem i przekonaniem i do tej pory było bez takich uwag. Wobec powyższej sytuacji prosze mnie juz nie prosic o wizyty w Poznaniu - nie pojade na żadną z tego portalu. Dziekuję! 1 Quote
konfirm31 Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Nie znam osobiście Ptysia, ale znam Florentynę i wiem, że często odwiedza Papryczkowo i od samego początku, ma w realu kontakt z Krabeuszem. Dlatego uważam, że warto brać pod uwagę Jej opinię. 1 Quote
Nadziejka Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 Ciociu Supergoga Malgosiu dziekuje ogromnie za wszytko dziekuje Ciociu kiyoshi serduszko dziekuje za cudne ogloszonka sercem pisane znajdziemy znajdziemy ale dalej szukamy domciu rozmawialam teraz b dlugo z drugim domkiem z Pania Irenka z Warszawy przemila pani z dwoma sinieczkami po przejsciach male sunki ktora wczoraj dzwonila go hoteliczku o Krabunia po dlugiej rozmowie Pani Irena jedn k nie wezmie Krabunia miala ponad cztery lata wielkuskiego ogromnego misiunia zabranego z Paluch z klatek gdzie nikt nie dociera nikt nie opiekuje p Irenka dala milosci serce i opieke duzutkiego 50 kilogramowemu misiowi i wie jaka to jest opieka nad psiaczkiem duzym ktoremu wszystko siada na starsze lata wiec szukamy dalej serduszka nie denerwujmy szukamy dalej Pani z Poznania przemila pani ale te schody odwiedzinki z psiaczkiem u rodziny gdzie koniki i kilka zwierzunkow po tych schodkach Krabeuszek nie da rady kochane sercea nie da rady nasz Krabunio supergogo droga ciociu dziekuje to wszystko co napisalals tak i ja czuje boc to byloby wszystkiego za duzo za ciezko dla Krabunia Florentynka jezdzi odwiedza dziekuje Florentynko Krabeuszek zawadiacki czasem o tak dziekuje serca dziekuje i nie poddawajmy i nie obrazajmy szukamy dalej domeczku Nie damy ptysiaczka do Poznania ani do Warszawy te dwa domeczki poszukaja innego sprawniejszego psiateczka dla siebie Quote
papryka Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Ta dyskusja nie idzie w tą stronę w ktorą powinna, od samego poczatku Nadziejka była informowana jak Krab zachowuje się w hotelu, również na wątku były informacje. Przed wizyta PA rozmawialismy z Nadziejka jak i z Bakusiowa o tym ze: jesli szukaja domu trzeba miec fakt ze do psów moze byc agresywny (kilka razy zaatakowal innego psa) z dziecmi trzeba uwazac, nigdy nie zaatakowal dziecka, ale to nie jest typ psa ktory wita ludzi tym bardziej dzieci jak pupil(rozdając buziaki, wtulając sie etc) Krab napewno zrobił wielkie postepy. Lubi biegac za piłka, bawic sie z innymi sukami. Jest czystym psem. Wiekszosc czasu spedza wylegujac sie na sloncu i odpoczynku. Strome schody bedą dla niego zdecydowanie trudnoscia, kojec i buda to nie wyznacznik bo pies moze swietnie zaczac fynkcjonowac w domu zwłaszcza jak bedzie miał wydzielone miejsce. Nie wiemy jak reaguje na inne zwierzęta(konie, kozy, kury) Lubi podszczypywac pyskiem, co niektórych moze to zniechecic, aczkolwiek nie jest to zachowanie agresywne.W kontakcie z dziecmi i innymi samcami zachowałbym ostrożnosc. Florentyna była u nas kilka razy i miała okazję zaobserwować zachowanie Kraba. Uczciwe jest przekazanie tych wszystkich informacji rodzinie ktora jest zainteresowana adopcją i to oni powinni podjac decyzje wraz z osobą ktora jest odpowiedzialna za psa. My nie mielismy okazji porozmawiac z Panstwem ktorzy sa zainteresowani Krabem, czekalismy na kontakt ale nikt nie dzwonił. Quote
Nadziejka Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 Papryczkowie dziekujemy stokroc dziekujemy za calunia opiekke za serce dla Krabeuszka Papryczko wiem i domeczki tezmusza byc uprzedzane ze Krabunio powienien byc rodzynkiem dla spokojnosci bezpieczenstwa wszystkich lapeczek i Krabunia wiem serce wiem i o tem tez mowie w tel z domkami Quote
Nadziejka Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 Panstwo z Poznania mieli dzwonic ku Wam Patrycjo mieli dzwonic ale moze czekali najpierwej czekali na rozmowy telefoniczne i na wizyte Quote
Nadziejka Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 49 minut temu, supergoga napisał: Może źle mnie zrozumiałaś Kiyoshi, ale ja nie uzurpuje sobie praw do ustalania gdzie ma iśc pies. Rozmawiałam z domem, przedstawiłam pewne uwagi, dotyczące psa i moje obawy. Pani Maja sama stwierdziła, że sa to obawy, które miała. Nie chce podejmować złej decyzji, w której ucierpi pies, bo będzie musiał wracać. Jeśli moja rola miała polegać tylko na obejrzeniu domu - wystarczyły google. Zrobiła to co dla psa uważałam za najlepsze. Mojego psa będącego w sytuacji Kraba nie dałabym do tego domu - chociaż jak najbardziej sprawny fizycznie i troche jednak młodszy pies, sprawdzony do zwierząt z którymi będzie miał kontakty oraz do dzieci - jak najbardziej. Oczywiście możecie zadzwonić do p. Ewy i uspokoić Jej obawy, powiedzieć, że pies jak najbardziej może Waszym zdaniem tam jechać. Ja zrobiłam to co uważałam za słuszne. Nie pierwszy raz robię wizyty czy rozmawiam z potencjalnymi domami. Zawsze robie to zgodnie z własnym sumieniem i przekonaniem i do tej pory było bez takich uwag. Wobec powyższej sytuacji prosze mnie juz nie prosic o wizyty w Poznaniu - nie pojade na żadną z tego portalu. Dziekuję! Ciociu droga za wszystko dziekuje masz sama wiele wiele serduszek pod opieka od wielu wielu lat dziekuje ciociu nie denerwuj prosze czasem my wszyscy chcemy naraz najlepsych najcudnjeiszych wyczarowanych domeczkow na juz dla lapeczek biednych dziekuje serduszko i prosze zagladaj zagladaj ku Krabusiowi zaraz wpisze deklaracyjki za ktore bardzo bardzo dziekuje a domeczki juz nie dzwonily do hoteliku ale czekamy czekamy i kciuki sciskamy Quote
Nadziejka Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 Deklaracje jednorazowe i pieniazki z bazareczkow na 2016 rok: 133 zl zostalo z roku 2015 150 zl styczen ciocia bakusiowa na dowolny cel Krabikowy 41 zl z bazareczku Kasi Xibalby 15 luty wplata cioci maarit 10 zl Z kramiku mojego dla kotkow gosi7 i Krabunia jest 20zl 44 gr Na dzien 23 luty na koncie jednorazowych jest 221 zl 44gr Z bazarku dla suni i Krabunia mam juz 122 zl 08gr Na dzien 27 luty jest wiec deklaracji jednorazowych 343 zl 52 gr minus 5 zl doplata do hoteliku za luty zostaje 338 zl 52 gr 1 marzec wplata Gabi79 z bazarky dla Krabunia 72 zl 10 gr Razem 410 zl 62 gr 6 marzec wplata z bazarky od Florentyny 85 zl 75 gr dorcia 2 i jolantina 30 zl Razem na dzien 11 marzec jest 545 zl 75gr. plus wplata z bazarku od anecik 72 zl razem na 16 marzec jest 617zl 75gr! Wplacialm za hotelik za marzec 350zl 617 zl75gr minus 350zl zostaje na dzien 4 kwiecien 267 zl 75gr Wplata od cioci Figuni z 7 kw. 25 zl Z kramiku zakonczonego jest 30 zl 50 gr Razem na dzien 17 kwiecien jest 323 zl 25 gr! Ciocia bakusiowa 50 zl dla Krabunia Na dzien 25 kwiecien jest 373 zl 25gr. Plus 95 zl z bazareczku cudnej milagrosi Na dzien 27 kwiecien jest 468 zl 25gr Na dzien 28 kwiecien m-c kwiecien zaplacony 350zl za transport na przymiarke protezki zaplacone 100zl Zostaje z dejlaracji jednorazowych 18 zl 25gr 11 maj Mysza2 20 zl 54zl 17 gr z bazareczku Razem na dzien 15 maj 92 zl 42 gr 23 maj 50 zl wplata od cioci piescofajnyjest 23 maj z mego bazarku zakonczonego dla Krabunia i Aresia 13 zl 10 maj 100 zl ciocia bakusiowa Razem na dzien 26 maj jest 255 zl 42 gr! 60 zl wyslalm na jedzonko 195 zl 42 gr zostalo plus 22 zl z bazarenku milagrosi razem 217 zl 42 gr 17 czerwiec ciocia bakusiowa 40 zl Razem na dzien 17 czerwiec jest 257 zl 42gr Minus 70zl Prezlalam 70 zl na koszty transportu 18 czerwiec zostaje z dekl jednorazowych 187 zl 42gr 21 czerwiec 100zl od Olena84 z bazareczku 21 czerwiec 48 zl 30 gr z mojego bazareczku Na dzien 21 czerwiec jest 335zl 72 gr 27 czerwiec 40 zl od milagrosi z bazarku Na dzien 27 czerwiec razem 375 zl 72 gr. 7 lipiec Olena84 95 zl z dwoch bazareczkow Razem na dzien 7 lipiec jest 470 zl 72 gr! 41 zl z bazarku mojego zakonczonego dla Krabunia i Karolci Razem 511 zl 72 gr 11 lipiec 55 zl z bazarku kiyoshi Razem 566 zl 72 gr 18 lipiec 40 zl jednor. ciocia bakusiowa Razem 606 zl 42 gr! minus hotelik 350 zl z deklaracji jednorazwoych wplacilam 2 sierpnia Zostaje na koncie 256 zl 42 gr na dzien 2 sierpien 8 sierpien ciocia Maruda666 50 zl z baz swego 8 sierpien milagros19853201 34 zl z baz swego 8 sierpien ciocia bakusiowa 88 zl 50gr z bazarku swojego cegielkowego plus 11 zl 50 gr ciocia bakusiowa 39 zl 20 gr z mojego kramiku Razem na dzien 11 sierpien suma 479 zl 20 gr 50 zl od cioci Balimoore Razem na dzien 18 sierpien 529 zl 20 gr Minus 350 zl hotelik za m-c sierpien Na dzien 31 sierpien zostaje suma 179 zl 20 gr Plus 50 zl od kiyoshi od Rudzika na dzien 21 wrzesien suma 229 zl 20gr 22 wrzesien 50 zl do cioci bakusiowej razem na dzien 26 wrzesien 279 zl 20 gr Quote
Nadziejka Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 Deklaracje stale wrzesien 29 sierpien Mazowszanka13 deklaracja na 3 miesiace lipiec sierpien wrzesien 30 zl 1 wrzesien ciocia SWIAT 30 zl 1 wrzesien Anula i Bogusik 20 zl 1 wrzesien Mysza2 5 zl 2 wrzesien dorcia2 20 zl 6 wrzesien Anecia yucca 10 zl 12 wrzesien LIDA 50 zl 12 wrzesien agat21 20 zl 12 wrzesien Dexterka 10 zl na dzien 15 wrzesien razem z deklaracji stalych jest 565 zl 22 wrzesien ciocia ewu 80 zl deklaracja stala za m-ce czerwiec lipiec sierpien wrzesnien Na dzien 26 wrzesien jest 645 zl Quote
Poker Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 kiyoshi, oczom nie wierzę czytając co napisałaś po wypowiedzi Supergogi. Wizyty przedadopcyjne to wielka odpowiedzialność i taką wykazała supergoga, która ma bardzo duże doświadczenie. Z pewnością jej wypowiedź nie byłaby tak jednoznaczna, gdyby miała wątpliwości. Supergoga , nie obrażaj się na całe forum, bo ucierpią na tym psy.Jesteś tu bardzo potrzebna i ceniona. 4 Quote
kiyoshi Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Po przeczytaniu wpisow hoteliku juz wszystko rozumiem Oglaszalam calkiem innego psa niz Krab jest w rzeczywistosci Tekst do ogloszen wzielam z ogloszen wczesniejszych gdzie bylo napisane ze Krab jest psem idealnym madrym zrownowazonym W zwiazku z tym bede musiala usunac ogloszenia bo wprowadzaja w blad Chcialam dobrze dla Kraba ale wyszlo jak zawsze Nie znam psa i z powodu awarii dogo nie moglam ustalic tych waznych faktow Krotko rozmawialam z Nadziejka ale widac to bylo za malo Przykro mi supergoga ze sie unioslam - nie zniechecaj sie do calego dogo przez jedna wariatke To moja wina bo niepotrzebnie zaangazowalam sie w nie swojego psa To juz sie nie powtorzy Quote
malagos Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Pax vobiscum :) Tyle się chłopak naczekał, wiec się uda następnym razem. Bądźmy dobrej myśli :) 1 Quote
Nadziejka Posted September 27, 2016 Author Posted September 27, 2016 Ciociu malagosiu moja droga sle Tobie num tel do panstwa z Poznania pantwo szukaja pieska czynnego lubiacego duzo ruchu masz ciociuniu zaswez kila tych serduszek biedunkow pod opieka moze akurat cudzik stanie Quote
anica Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 I ....o ten uśmiech na pycholu, właśnie chodzi! 1 Quote
Mysza2 Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 No to Krabisiu czekamy dalej na domek i na pewno się taki jeszcze znajdzie:):) Nie każdy dobry dom, jest dobry dla każdego psa. Będzie dobrze kochani 1 Quote
Nadziejka Posted September 28, 2016 Author Posted September 28, 2016 Ptysiaczku wyczarowac trzeba inne teksty do ogloszen z informacjami Dzieciaczki toleruje ,ale musi byc opieknun zawsze ze Krabunio powienien byc rodzyneczkiem lubi uwielbia spokoj ,lezaczkowanie w trawie , koniecznie bez innych samczykow ,bo zdarzaja sie zaczepki z sunkami sie zgadza i moze nawet zakocha o lapenki trzeba dbac dogladac czesto , i zdejmowac na noce ortezke aby nie narazac lapenki na wszelkie otarcia popowiedzcie ciotenki jak ujac to wszystko Quote
Recommended Posts