UlaFeta Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 42 minuty temu, Topi napisał: Zdjęć cdn. Gdzie te zdjęcia:( Quote
terra Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Dnia 13.01.2017 o 15:42, Topi napisał: Z czym to będzie bazarek ? Planowałam na kolejne święta coś wymodzić, ale potrzeba szybciej więc pewnie jakiś ciuszek i inne sprzęty. Może coś na walentynki się uda podziałać. 14 godzin temu, Topi napisał: No to zgadnijcie kto to ? Erguś, jaki królewicz z bajki Uszka mu się takie kolaczkowe zrobiły :) 2 Quote
AgaG Posted January 15, 2017 Author Posted January 15, 2017 1 godzinę temu, agat21 napisał: Ewkar, masz rację, to jest wątek na ogrzanie serca wszystkim wątpiącym i potrzebującym optymizmu :) Cieszę się, że dzięki nam wszystkim taki powstał i cieszę się, że Cię poznałam :) Widok Erga w łóżku - bez-cen-ny!! Jakby ktoś nam w grudniu 2014 roku takie zdjęcie pokazał, to myślałybyśy, że to jakaś fanastyka z Ergo w roli głównej ;)) :) Doczekałyśmy się domku dla niego i to jest wspaniałe, jak on ma dobrze :). Quote
dorcia2 Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Ergusiu, szczęścia Ci życzę w nowym domku kochana psinko Quote
ewkar Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 Sienkiewicz pisał ku pokrzepieniu serc, można tak samo potraktować wątek Ergo.Tyle jest dramatów z udziałem zwierząt, coraz gorzej znoszę informacje o różnych nieszczęśnikach i takie wątki jak ten i Suma, chociażby stanowią przeciwwagę.Wciąż mi się oczy pocą , kiedy czytam o Ergo i oglądam zdjęcia.Ale ja chcę tak płakać, naprawdę. 2 Quote
agat21 Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 Ale świetnie wygląda taki psiur zajmujący prawie całą kanapę :D Ciekawe jak on się czuje w takiej sytuacji? ;) 1 Quote
UlaFeta Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 1 godzinę temu, agat21 napisał: Ale świetnie wygląda taki psiur zajmujący prawie całą kanapę :D Ciekawe jak on się czuje w takiej sytuacji? ;) Pewnie wybornie:) 1 Quote
ewkar Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 Czytałam na wątku bazarkowym, że Pani Ergo jest nim zachwycona.Jak miło to czytać.Znają się tak krótko, a coś między nimi zaiskrzyło, prawda? Quote
Topi Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 Jak ta Murka wychowała Ergo ? Na egoistę, który nie zostawia na kanapie miejsca dla swojej Pani ! Fe. Quote
terra Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 4 minuty temu, Topi napisał: Jak ta Murka wychowała Ergo ? Na egoistę, który nie zostawia na kanapie miejsca dla swojej Pani ! Fe. Jak to nie zostawia? A połowa kanapy to nic? ;) 1 Quote
AgaG Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 Połowa kanapy wystarczy :) a oto następna fotografia naszego Ergusia 2 Quote
AgaG Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 Dnia 18.01.2017 o 11:19, Topi napisał: Jak ta Murka wychowała Ergo ? Na egoistę, który nie zostawia na kanapie miejsca dla swojej Pani ! Fe. Dnia 18.01.2017 o 11:24, terra napisał: Jak to nie zostawia? A połowa kanapy to nic? ;) zmęczonemu człowiekowi, to i skraj kanapy wystarczy :) a Ergo pewnie dosyć swoją Pańcię wymęczy spacerami, które bardzo lubi :) 1 Quote
ewkar Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 1 godzinę temu, AgaG napisał: Połowa kanapy wystarczy :) a oto następna fotografia naszego Ergusia Przecież on wygląda, jakby całe swoje życie spędził na salonach, a nie na łańcuchu przy rozwalającej się pseudobudzie.Wygląda na bardzo kochanego psa, emanuje szczęściem. 1 Quote
AgaG Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 52 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Jaki on cudny! Do zacałowania Masz rację, ja mało nie padłam, jak go zobaczyłam po tak bardzo długim czasie. On jest naprawdę Śliczny, bardzo misiowaty, pocieszny. A charakter ma rewelacyjny. 1 Quote
Topi Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 12 godzin temu, ewkar napisał: Przecież on wygląda, jakby całe swoje życie spędził na salonach, a nie na łańcuchu przy rozwalającej się pseudobudzie.Wygląda na bardzo kochanego psa, emanuje szczęściem. Z łańcucha na salony. Kolejny przykład psiej kariery. Oby wszystkie miały takie szczęście. 2 Quote
Topi Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 PRZYKŁAD PSIEJ KARIERY Kilka lat temu na salony trafił Drwal z krakowskiego schroniska. Niewidomy złośnik bez ucha. Pies wydawałoby sie nieadopcyjny. Dzięki cioteczkom Jagienka i Karusiap znalazł dom. 3 Quote
Topi Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Warto niezałamywać rąk i bardzo się starać. Prawda ? 3 Quote
AgaG Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 6 godzin temu, Topi napisał: Warto niezałamywać rąk i bardzo się starać. Prawda ? Pamiętam Drwala bardzo dobrze, choć tyle lat minęło. Miał cudowną końcówkę życia. 2 Quote
ewkar Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Warto się starać, to prawda.Papież Franciszek mówił o tym, aby wstać z kanapy i pomagać tak, jak się może.I to są święte słowa.Najwygodniej jest nie robić nic, ale czy to ma sens? Znam wielu takich ludzi, wcale nie są szczęśliwi.Nie mam na myśli tylko pomocy zwierzętom.Dumna jestem do tej pory z chłopców ( tak!) z mojej klasy dawno temu, byłam ich wychowawczynią.Chodzili w odwiedziny do dzieciaków ze stalowowolskiego Domu Dziecka.Nie tylko z okazji św.Mikołaja, ale w zwykłe dni.Umawiali się z panią kierowniczką, dostali od niej pozwolenie i byli fajnymi "wujkami".To była ich inicjatywa, dowiedziałam się o tym przypadkiem.Gdybym nie zajmowała się kotami z pewnością byłabym wolontariuszką w hospicjum, na przykład.Lubię starszych ludzi, czasem komuś też zdarzało mi się pomagać.Jaki to problem zrobić zakupy chorej, samotnej osobie? I jeszcze napiszę tak, nauczyłam się również korzystać z pomocy innych.To trudne, łatwiej jest dawać, naprawdę. 3 Quote
Recommended Posts