Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po rozmowie z TZem, napisałam na fb

Możemy wyjechać jutro rano z Makowa Mazowieckiego i zabrać Kaktusa z Radys i przywieźć do Makowa Mazowieckiego (137km x 2). Ale wówczas z tego Olsztyna do Warszawy, trzeba by było jechać przez Maków - żeby zabrać psa w dalszą podróż. Nie wiem, czy jest to jakieś sensowne rozwiązanie? I na którą musimy być w Makowie z Kaktusem?

Ma sens :). Pani pojedzie przez Maków. Jesteśmy umówione i jutro  z TZem jadę do Radys po psa. Trzymajcie kciuki :).

Posted

Mam nadzieję, że nam go bez problemów wydadzą (Ayam, podaj mi swój telefon na pw - tak na wszelki wypadek ).

Spisałam sobie jego nr i nr kojca, telefony do schroniska - wiem, że odbierają od 10 do 16 - mam nadzieję, że w sobotę - też. Wiem, że mam zabrać z domu smycz i obrożę, bo pies wychodzi "goły" . No, to tyle. Jak coś się zmieni - napiszę :)

Posted

Trochą się pogubiłam; dajcie znać kiedy (jutro?) i o której mniej więcej trzeba będzie odebrać Kaktusa i prosiłabym o podanie tel. kontaktowego do osoby, która Kaktusa będzie "dostarczać". Mój tel. 503683050. Lublin jak najbardziej wchodzi w grę, Warszawa także jak trzeba.

Trochę kicha z tym odrobaczaniem, podamy mu tabletki w dniu przyjazdu w takim razie i będziemy patrzeć czy coś nie wyłazi...

Posted

Dam :). W Radysach będziemy koło 12-13 i nie wiem, jak długo będą trwały formalności związane z odbiorem psa :).

Murko, ja zrozumiałam , że jutro (sobota) Kaktus dojedzie do Warszawy, tam przenocuje u pani Małgosi(która go ode mnie odbierze, jadąc z Olsztyna do Warszawy), a potem kolejna Pani - Beata, zawiezie go w niedziele z Warszawy do Lublina, a Wy go od niej odbierzecie. Dogrywa akcję Florentyna :)

Posted

Jeśli byłaby możliwość podania jutro Kaktusowi tabletek na odrobaczenie (może być Dehinel, Cestal, bo Pratel to badziewie) to byłabym baaardzo wdzięczna. Zawsze by już to trochę działało, bo u nas wszystko jest świeżo odrobaczane parę dni temu (co 3 miesiące robię taką akcję).

Posted

A jutro wydają psiaki? Jest tam ktoś kompetentny jutro? Boję się o to,żeby nie było tak,że w schronie nie będzie żywej duszy.Dzisiaj chyba nikt nie rezerwował Kaktusa i nie zawiadomił,że jutro będzie jego odbiór.

Posted

Zadzwonię  tam jutro przed wyjazdem o godz 10. Schronisko(zwłaszcza, jak tam tyle psów), powinno działać w trybie ciągłym.

A soboty i niedziele, to dni "adopcyjne". Cóż, pożyjemy, zobaczymy :).

Chcę też  teraz ustalić, pod czyją stałą opieką będzie Kaktus? Kto będzie prowadził jego wątek i jego finanse?

Odbierając go ze schroniska, pewnie będę musiała podpisać papiery adopcyjne, ale nie chcę, żeby to było rozumiane w ten sposób, że to jest mój pies i że ja za jego wszystkie sprawy odpowiadam, bo go wzięłam ze Schroniska.

Wzięłam - w celu transportowym i zobowiązałam się do stałej wpłaty, jako mój  wkład w  jego utrzymanie. Ustalenie  tej sprawy, jest dla mnie ważne.

Posted

Co do wydania Kaktusa ze schroniska, to ustaliłyśmy już z konfirm co i jak, ale żebyście się nie niepokoiły. Jedna z dziewczyn, prowadząca m.in. stronę na fb Psy z Radys zadzwoni tam jutro i uprzedzi o odbiorze. Napisała również: "Nie będzie problemu. Wystarczy zadzwonić, albo wysłać sms i podać godzinę przyjazdu po Kaktusa. Pierwszy telefon jest do synowej Dworakowskich. Oni wszyscy mieszkają przy schronisku."
Także ok.
Co do zapytania konfirm.
Prowadzę wydarzenie i będę tam do końca. Postaram się pisać również tu, ale jeśli któraś z Was zagląda na FB, to proszę również o aktywność :)
Co do rozliczeń, to malawaszka napisała, że będzie je umieszczać i tu i na fb. Konto jest fundacyjne, więc wpływy i wydatki będą tam.

dusje liczę na Ciebie w kwestii prowadzenia tego wątku ;)

Posted (edited)

No, to żeby to lepiej wyglądało, wpłacę zgodnie z deklaracją - 50zł  jednorazowo i 20zł stałej. Razem 70 zł

A jutro rano - w drogę :)

Poszło :)

Edited by konfirm31
Posted

502619388, ja dzisiaj w trasie z Sawanną do nowego Sącza. Niestety w kwestii schroniska i odbioru nie pomogę, bo ja wolontariuszką z daleka jestem.ale bardzo się cieszę!