Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To tak na zdjęciach pojedynczo wyglądają.

Jak się dobrze przyjrzeć to główka i połowa szyi  jest wielkości ludzkiej dłoni.

Bidulki malusie.

Sunia srebrzysta jest cudna.

Najbardziej ujmują zdjęcia gdzie ma położone uszka,taka zaniepokojona.

No ale co ja mogę pogadac/popisać tylko /buuuuu/

Posted

Szukamy domów tymczasowych/stałych dla szóstki dzieci Tercji.
Trzy jamnisiopodobne szczeniaczki są już w domkach (dropiatka w stałym, dwie rudaskowe w tymczasie).
Niestety pozostała szósteczka siedzi z mamą w kojcu w stajni zamiast uczyć się zasad życia panujących w domku.
Szczeniaki mogą być spokojnie rozdzielone.
Ktoś coś??? Jakiś pomysł????
Pytam, namawiam, ale na razie był w ich sprawie tylko jeden telefon i to aż zza Wrocławia....

Posted

Szukamy domów tymczasowych/stałych dla szóstki dzieci Tercji.
Trzy jamnisiopodobne szczeniaczki są już w domkach (dropiatka w stałym, dwie rudaskowe w tymczasie).
Niestety pozostała szósteczka siedzi z mamą w kojcu w stajni zamiast uczyć się zasad życia panujących w domku.
Szczeniaki mogą być spokojnie rozdzielone.
Ktoś coś??? Jakiś pomysł????
Pytam, namawiam, ale na razie był w ich sprawie tylko jeden telefon i to aż zza Wrocławia....

Byłam 1,5 tygodnia na zwolnieniu :( jestem jeszcze do piątku :( szkoda że nie wcześniej bo mogłabym wziąść je do siebie na ten czas a może udałoby się znaleźć im domki :( eh.... :(
Posted

Kejciu tylko, czy w dwa tygodnie udało by się znaleźć im domki???

Te psiaki tyle tracą w tym kojcu, a im są starsze tym trudniej będzie je wyadoptować :(
To taka ironia losu - bo staramy się ratować i przywozić do różnych hotelików psiaki z Radys, szukamy im stałych domków, a tak naprawdę Tercja ze szczeniakami powinna trafić właśnie do Radys. Umowy, gminy itd....

Gdyby nie przytulisko w Błędowie...
Ale przytulisko pęka w szwach i jak psiaki nie będą stamtąd wyadoptowywane, to przestaną przyjmować. Ostatnia szansa dla tych psiaków przed wywózką zniknie :(
Chore to jest wszystko :(

Posted

Kejciu tylko, czy w dwa tygodnie udało by się znaleźć im domki???

Te psiaki tyle tracą w tym kojcu, a im są starsze tym trudniej będzie je wyadoptować :(
To taka ironia losu - bo staramy się ratować i przywozić do różnych hotelików psiaki z Radys, szukamy im stałych domków, a tak naprawdę Tercja ze szczeniakami powinna trafić właśnie do Radys. Umowy, gminy itd....

Gdyby nie przytulisko w Błędowie...
Ale przytulisko pęka w szwach i jak psiaki nie będą stamtąd wyadoptowywane, to przestaną przyjmować. Ostatnia szansa dla tych psiaków przed wywózką zniknie :(
Chore to jest wszystko :(

Takie słodzizny przy dobrych zdjęciach ino mig by do domków poszły :( właśnie chodzi o tą socjalizację :( zawsze to by była jakaś szansa :( zmasowane ogłoszenia, na FB lecznic, plakaty itp
Posted

Trzymajcie proszę kciuki za Tonieczkę.
W niedzielę przyjeżdżają do niej Państwo na zapoznanie.
Tak się bałam, że nikt Tonieczki nie zauważy, a to taka cudowna psina.
Nutusiu - Twój tekst widać działa cuda :)

Oby Tonieczka już niedzielę pojechała do swojego domku. Pani w rozmowie telefonicznej zrobiła cudowne wrażenie :)

Posted

Tonieczka, Marcysia i Rosy to moje trzy cele do wyadoptowania - oczywiście jeszcze szczeniorki, Dasza, Alaska, Bunia itd.
Ale te trzy siedzą mi w głowie najbardziej.
Sama nie wiem dlaczego. Rosy, bo dużo przeszła, a teraz siedzi w klatce, Tonieczka to chodząca łagodność i spokój, no i przytulak jakich mało, a Marcysia - ją poznałam pierwszą w tym przytulisku i to ona miała iść pierwsza do domku. A nadal tam jest :(

Posted

Dzięki konfirm :) Widzisz z tą wspaniałą robotą to jest tak, że każdy dokłada cegiełkę. Sama nie zrobiłabym nic.
Od początku - panie z Błędowa otworzyły przytulisko dzięki któremu taka Tonia nie trafiła do Kotlisk czy Radys, ale tutaj, gdzie miałam szansę ją wypatrzeć.
Dziewczyny robią ogłoszenia, Nutusia pisze wspaniałe teksty do tych ogłoszeń - i właśnie z tych ogłoszeń znaleźli się cudowni ludzie.
Każdy coś i jest efekt. Tym bardziej się cieszę, że dzięki Florce mam okazję Was wszystkich poznać :) Razem choćby i góry przenosić :)

Posted

Witam :) a czy może pani, która adoptowała Tonię ma nr tel zaczynający się od 602****46 ?

W ramach uzupełnienia napiszę że mamy problem z serwisem ogłoszeniowym morusek.pl

przeklejam link z wątku żebym nie została posądzona o błędne wykonywanie ogłoszeń - z Xibalba korespondowałyśmy na PW i napisałam jej że Tonia już w nowym domku poprosiła o link do wątku skąd o tym wiem więc podesłałam i stąd pewnie jej zapytanie na wątku bezdomniaków

http://www.dogomania.com/forum/topic/144663-og%C5%82oszenia-do-kupienia-5-pakiet%C3%B3w-1-gratis/page-12#entry16022249

spokojnej nocy wszystkim
  • Upvote 1
Posted

Tak, wszystko jest wyjaśniane, pewnie mają jakiegoś buga ;) a pytam o ten nr z czystej i nie podszytej żadnym podstępem ciekawości. Po prostu zastanawiam się czy sunię adoptowała ta sama pani, która do mnie dzwoniła w jej sprawie. Wydawała się poczciwa jak na pierwsze wrażenie. Powodzenia w nowym domku !

Posted

Xibalda tak dokładnie ta adoptowała Tonię.

Jakiś problem na morusku, miejmy nadzieję, że szybko to odkręcą.

Dziś nie byłam niestety u swoich ulubieńców, ale była akcja - wyprawa i poznałam czwóreczkę cudownych pycholków z Radys.
Pycholki już bezpieczne w hoteliku, więc w przyszłą niedzielę Błędowo nadciągam ;)

Posted

Xibalda tak dokładnie ta adoptowała Tonię.

Jakiś problem na morusku, miejmy nadzieję, że szybko to odkręcą.

Dziś nie byłam niestety u swoich ulubieńców, ale była akcja - wyprawa i poznałam czwóreczkę cudownych pycholków z Radys.
Pycholki już bezpieczne w hoteliku, więc w przyszłą niedzielę Błędowo nadciągam ;)

Cieszę się że szczęścia suni. Ta pani była bardzo przejęta sytuacją psinki. Od razu jakoś dobrze o niej pomyślałam. Ale wiadomo, trzymanie kciuków nie jest przeciwskazane ;) Powodzenia w nowym domku! Ja tymczasem czekam na tel. o Frodo, ale ciszka martwa :(