kcd Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Ori został wyciągnięty ze schronu w kiepskim stanie. Był niedożywiony, odwodniony, a na całym ciałku miał odleżyny. Ważył niecałe 9 kg. Po krótkim czasie spędzonym u mnie okazał się być kochanym, przyjcielskim i uwielbiającym się przytulać wesołym urwisem. Bardzo zabiega o uwagę człowieka - bez skrępowania pakuje się na kolana i wtyka nochalek pod rękę. Niestety uwagi potrzebuje więcej niż możemy mu zapewnić. Pod naszą nieobecność Ori otwiera szafy, niszczy ubrania, sprzęt elektroniczny I zjada, co popadnie - co jest bardzo niebezpieczne dla niego (zjadł np baterię...) W walce z niszczeniem I załatwianiem się w domu nie pomogła klatka kennelowa - Ori musi w niej być zamknięty u nas przez ponad 10 godzin, co przy jego temperamencie jest po prostu okrutne. I opłakane w skutkach. Pilnie potrzebujemy pomocy. Nie jestem w stanie sama opłacić hotelu, nie jesteśmy w stanie dłużej się nim zajmować. Quote
kcd Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Deklaracje: Poker 20 zł/ 5 mcy Ewa Marta 25 zł Agat21 30 zł + Ewa Marta 50 zł jednorazowo Quote
kcd Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Jest miejsce na 3 tygodnie w hoteliku u Makili - być może uda mu się tam zostać na dłużej - potrzebujemy 300 pln za miesiąc. Quote
Mazowszanka13 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 I ja jestem, choć na dzień dzisiejszy nic nie wymyślę. Quote
kcd Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 Pilnie poszukujemy transportu do Krakowa Quote
ewu Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Kurcze pociąg też jest rozwiązaniem, zawsze to taniej. Miałam namiary na transporty ale straciłam bezpowrotnie wszystkie kontakty:( Quote
kcd Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 Nie udało się dzisiaj z transportem, będziemy jechać w przyszły weekend, chyba że do tamtej pory znajdzie się coś pewnego i na dłużej. Jestem załamana a Ori jak "na złość" jest dziś idealny i ultragrzeczny. No ale jest weekend i jesteśmy w domu... To jest najsłodsze stworzenie na świecie, pęka mi serce że musimy go oddać i to jeszcze nie do najlepszego domu na świecie tylko właśnie w ten sposób :( Quote
agat21 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Kasiu, tak, jak rozmawiałyśmy wczoraj - deklaruję 30 złociszy miesięczne dla Oriego. Quote
kcd Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 Macie może pomysł jak w delikatny sposób ubrać w słowa Orisiowe problemy? Chyba czas najwyższy zacząć go ogłaszać... Quote
agat21 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 A nie lepiej jeszcze chwilę poczekać i sprawdzić jak się będzie zachowywał w innych warunkach w hotelu? Quote
ewu Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Kasiu też bym się bała zaczynać od ogłaszania. Quote
Poker Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Myślę ,że lepiej go jeszcze poobserwować niż mieć zwrot. Quote
Malgoska Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Taki śliczny chłopak i taki łobuz. A co będzie jak za trzy tygodnie miejsca juz nie będzie? Quote
ewu Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 On strasznie dużo wycierpiał w swoim krótkim życiu dlatego wpada w popłoch jak Ludzie wychodzą. Jego zachowanie to wg mnie jest objaw lęku. Biedna psina nie rozumie ,że wyrządza szkody i zadręcza tym swoich Wybawców. Quote
kcd Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 Żeby zobaczyć jak się zachowa gdzieś indziej trzeba najpierw to gdzieś indziej znaleźć... może zgłosi się jakiś lepszy dt, ktoś kto będzie miał czas pracować z behawiorystą? Bo na razie jedyna opcja to hotel na 3 tygodnie a co później..? Quote
Ewa Marta Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Coś Wam muszę napisać. W pracy niespecjalnie afiszuję się moją miłością do bezdomniaczków, ale czasami ktoś coś powie i przy okazji przybłąkania się pod naszą firmę jakiś czas temu psiaczka, którego dostrzegła moja koleżanka Agata ktoś jej powiedzial, żeby dała mi znać, to może coś wymyślę. Rzeczywiście zabrałam przerażonego psiaka do domu, Agata przygotowała ogłoszenia, a ja je rozwieszalam po osiedlu. Po 2 godzinach odnaleźli się przerażeni właściciele i psiak wrócił szczęśliwy do domu. No i wyobraźcie sobie, że przez naszą koleżankę dostałam od Agaty, której nie ma obecnie w firmie kopertę :loveu: Muszę ją Wam pokazać, bo zachowam ją na pamiątkę, kiedy będę miała chwile zwątpienia :loveu: Chciałabym z tej koperty przeznaczyć 50 zł dla Oriego :loveu: Jak tylko podacie numer konta do zbiórki, wyślę pieniądze! Quote
malagos Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Dziewczyny, zapytajcie w hoteliku u papryki, jest tam od tygodnia piesek od auraa, Bezik, tu jego wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/143408-bezdomny-bezik-kocha-ludzi-ponad-wszystko-on-tak-nas-potrzebuje/page-15 Quote
kcd Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 Ewa, dziękuję :)))))))) już zapisuję! Wysłałam zapytanie do papryki, Małgosiu bardzo dziękuję za cynk. Quote
ewu Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Kasiu tu może pojechać Ori https://www.facebook.com/OSTOJA.psiHOSTEL/notes. Jak dla nas 350 zł, podobno jest tam rewelacyjnie. Dzisiaj można potwierdzić pomiędzy 20-tą a 21-szą. Quote
Recommended Posts