Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety,znowu Toto musiał byc dziś rano cewnikowany,Jeżeli znajdzie się jutro jakikolwiek transport,Agnieszka zabierze Toto do weta,albo zawiezie tylko jego siuśki i krew żeby zobaczyć czy nie ma nawrotu zapalenia pęcherza

Niedobrze, oby to minęło.

Posted

Niestety,Toto ma lepsze i gorsze chwile,siuśki niby w porządku,ale i tak raz sam zrobi,a następnym razem trzeba cewnikować.

Właśnie w tej chwili Toto jest na przeglądzie u doktora,bo w nocy ciężko oddychał a Agnieszka woli dmuchać na zimne,robią mu RTG.Nie kaszle,ale przed nami znowu wolne dni,więc chce być pewna że dolegliwości Tota to starość,a nie jakieś choróbsko

Posted

Niestety,Toto ma lepsze i gorsze chwile,siuśki niby w porządku,ale i tak raz sam zrobi,a następnym razem trzeba cewnikować.

Właśnie w tej chwili Toto jest na przeglądzie u doktora,bo w nocy ciężko oddychał a Agnieszka woli dmuchać na zimne,robią mu RTG.Nie kaszle,ale przed nami znowu wolne dni,więc chce być pewna że dolegliwości Tota to starość,a nie jakieś choróbsko

Oby  to nic poważnego nie było...

Posted

Spróbuje opisać stan Toto z ostatnich kilku dni.

Szkoda że Agnieszki nie ma na dogo,zrobiłaby to pewnie składniej,tym bardziej że nasze rozmowy są rozpłakane.

Przedwczorajszej nocy Toto miał atak,który wyglądał na padaczkowy,chociaż nietypowy,drgały mu łapki i zesztywniał.

.Być może i tak wygląda atak padaczki,ja mam psa a padaczką i ataki u niego mają inny i bardzo gwałtowny przebieg.

Wczorajszej nocy,jak pisałam,ziajał mocno .

Pół wczorajszego dnia Toto z Agnieszką spędził w lecznicy,dziarsko tam zasuwał,co prawda ciągnąc za sobą nóżki.

Wyniki moczu ma bardzo dobre,ale ,niestety,musi być cewnikowany.

Miał zrobiony RTG i chyba USG (ale za to nie ręczę) - nic niepokojącego nie wykazały.

Doktor Marta znowu zaaplikowała mu sterydy,ale podejrzewa że problemy Toto mogą wynikać ze zmian w mózgu (podejrzewa guz).Doktor Darek stwierdził że Toto powinien zostać uśpiony.

Dzisiaj Toto też ma co jakiś czas jakby drgawki - no nie wiem jak to określić - zaczyna mu drżeć główka.

Ale cały czas jest kontaktowy,reaguje na imię,merda ogonkiem.

Jeżeli chodzi o jedzenie,jest wybredny bardzo.Puszek już nie chce,gotowanego nie ruszy,za to bardzo chętnie zjada rozmoczoną karmę dla szczeniąt - więc niech je,jak mu smakuje

Jeżeli to rzeczywiście guz mózgu,możliwe jest tylko leczenie zachowawcze.

Wiem jedno,Agnieszka na pewno nie podejmie decyzji o eutanazji.

I to w skrócie tyle.

Posted

Za wczorajszą wizytę przelałam do lecznicy 144 zł

Na rachunek
Numer rachunku:
88 1160 2202 0000 0002 1862 5095
Bank:
MIL Millennium CR
Dane odbiorcy:
CENTRUM ZDROWIA ZWIERZĄT

MARTA I DARIUSZ TRACZYK

PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA

NOWY DWÓR MAZOWIECKI
Szczegóły operacji
Tytuł:
Leczenie psa TOTO
Kwota:
144,00 PLN
Data operacji:
2015-01-01

Posted

Przykre jest to, że jak ma być już lepiej wszystko zaczyna się walić...

Czy wet może określił czy Toto cierpi ?

Czy jest to możliwe??

Posted

Przykre jest to, że jak ma być już lepiej wszystko zaczyna się walić...
Czy jest to możliwe??

Nie zawsze, ale nieraz wet może stwierdzić, czy dany stan chorobowy jest dla psa bolesny - doświadczenie.
Posted

Biedny, biedny Tocinek :( :( :(
Czy wet może określił czy Toto cierpi ?

Wet mówił ze go nie boli,zresztą Agnieszka ma doświadczenie z cierpiącymi staruszkami i mówiła że być może odczuwał ból w nocy,kiedy ziajał.A ogólnie biorąc jest pogodnym psiakiem.

Czemu starość tak bardzo Panu Bogu nie wyszła ?

Posted

Ciocia cancer,ale nam  przynosisz wieści w Nowym Roku.Tylko płakać...Toto ma objawy neurologiczne,ale bez dodatkowych badań,trudno coś powiedzieć.Eutanazja?To wyrok ostateczny,kiedy juz nic nie można zrobić,a pies cierpi.A starość?Starość jest do do.....py!

Posted

U nas się mówi, że starość i zęby panu Bogu nie wyszły. 

Toto miał szczęście, że został "odkryty" i trafił tam gdzie jest teraz.

Posted

U nas się mówi, że starość i zęby panu Bogu nie wyszły. 
Toto miał szczęście, że został "odkryty" i trafił tam gdzie jest teraz.

Ha ha ha ha ha dobre :) :) :)