Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakładam wątek kolejnemu psiakowi, który przebywa w przytulisku w Dębicy, gdzie Wiola (kontaktogloszenia) jest wolontariuszką. 

Wcześniej już udało nam się znaleźć wspaniałe domy między innymi dla Alfika, Orzeszka i Tosi 

Ponieważ Tosia ma się świetnie w DS, a spora pula pieniędzy pozostała na jej koncie przyszła pora na wyciągnięcie kolejnego biedaka.

Tym razem to Frigo - psi ideał, który został wymieniony na ślicznego, rasowego szczeniaczka.

Frigo od roku jest w przytulisku, jest gryziony i atakowany przez inne psy, nie potrafi się obronić.

Zdarzyło mu się uciec z przytuliska, wrócił do domu, a jego ukochany"pan" zadzwonił do hycla i kazał czym prędzej zabrać przybłędę. Pozostawię to bez komentarza.

Frigo pojedzie do hoteliku do Makili, koszt utrzymania to 12zł doba = 360zł/ miesiąc

Tak Wiola opisuje Frigo:

"Po długich rozmowach doszłyśmy do tego że Frigo jedzie do Anetki... To cudowny psiak,kocha ludzi i inne zwierzątka szkoda że wszystkie psiaki z azylu go zdominowały a on chociaż jest większy od nich nie potrafi się odnaleźć... :(

Frigo zna komendy, jest bardzo grzeczny, jak przychodzę po niego żeby zabrać go na spacerek to on grzecznie siada i czeka aż zapnę mu smycz.

To psi ideał i naprawdę nie wiemy dlaczego jeszcze nie znalazł domu, może dlatego że jak przychodzą ludzie adoptować psiaki to on cichutko siedzi w kąciku .                    

Znamy też historię tego psiaka, trafił do schroniska bo właściciel go wywalił ponieważ kupił sobie nowego rasowego psa  .

Frigo raz uciekł z azylu i pobiegł prosto pod swój były dom, miał nadzieję że jego pan będzie się cieszyć jak go zobaczy...jakie musiało być rozczarowanie tego psiaka kiedy to jego pan zadzwonił po hycla żeby zabrali z pod domu jakąś znajdę...co czuł ten psiaczek...że jest już niekochany ,niechciany,że zostały mu zamknięte drzwi do domu i go tu już nie chcą :(

Frigo miał długo depresję,nie chciał jeść tylko cichutko płakał w kącie schroniskowego boksu.

Teraz już jest weselszy,nadal bardzo kocha ludzi i cieszy się ogromnie na każdy spacerek ,czy mizianie za uszkiem.

Proszę Was wszystkich o pomoc dla Frigo ,to kolejny piesek któremu  wspólnie pomożemy i znajdziemy cudowny domek"

W przytulisku - smutek i tęsknota

frigo5_min.jpg

frigo2_min.jpg

frigo4_min.jpg

Gdy obok jest człowiek:

frigo1_min.jpg

Na spacerku, nie wie biedak, że musi wrócić za kraty:

frigo3_min.jpg

Posted

Post rozliczeniowy:

Deklaracje stałe:

kontaktogloszenia (Wiola) 50,-(XII 2014, I 2015)

Elisabeta 30,- (XII 2014, I,II,III 2015)

Deklaracje jednorazowe:

mdk8

Inne formy pomocy:

Ayame Nishijma - banerek

halszka - ogłoszenia

Wpływy:

467,40 z konta Tosieńki, która już w DS :loveu:  :loveu:  :loveu: przekazane dn.30.11. 2014

http://www.dogomania.com/forum/topic/143531-tosia-kiedy%C5%9B-mieszka%C5%82a-w-klatce-teraz-ma-ju%C5%BC-dom-i-uczy-si%C4%99-cieszy%C4%87-%C5%BCyciem/

260,95 z bazarku, który pierwotnie był na potrzeby Tosieńki

http://www.dogomania.com/forum/topic/143906-rozliczamciuszki-buty-bi%C5%BCuteria-ksi%C4%85zki-dla-tosi-na-hotelik-do-3011godz2100/

30.11.

kontaktogloszenia (Wiola) 100,- (grudzień 2014, styczeń 2015)

09.12.

Elisabeta 120,- (grudzień 2014, marzec 2015)

Wydatki:

pobyt w hoteliku od 03.-31.12.2014 348 przelew dn. 30.12.2014

pobyt w hoteliku od 01.-19.01.2015 (18,5 dnia) 222,- przelew dn. 20.01.2015

Saldo na dzień 20.01.2015  378,35

powyższa kwota dn. 27.01.2015 została przekazana dla Elmo

http://www.dogomania.com/forum/topic/145286-elmo-psiak-w-typie-go%C5%84czego-chce-odgry%C5%BA%C4%87-sobie-ogon-za%C5%82amanie-i-depresja-zbiera-na-hotelik/

Saldo na dzień 27.01.2015 0,00

Posted

Gabrysiu Kochana dziękuje za wątek dla Frigo :) Psiaczek jeszcze nie wie że teraz los uśmiechnie się właśnie do niego!!! Jestem szczęśliwa że kolejnej biedzie uda się pomóc!!! Jeszcze raz bardzooooooooooooooo dziękuje :loveu: :buzi:

Ja też się ogromnie cieszę, że dzięki dobrym duszom z Dogo kolejny psiak opuści przytulisko :loveu:  :loveu:  :loveu:

• Upvote 1
Posted

Aż mi się płakać chce, a historię przecież znam, ta psina jest naprawdę rewelacyna, najgrzeczniejszy pies w naszym azylu! Dziekujemy raz jeszcze i trzymamy kciuki, fotki poszły do kontakt.....prześle dalej.

• Upvote 1
Posted

Aż mi się płakać chce, a historię przecież znam, ta psina jest naprawdę rewelacyna, najgrzeczniejszy pies w naszym azylu! Dziekujemy raz jeszcze i trzymamy kciuki, fotki poszły do kontakt.....prześle dalej.

Witaj Lindo!!!

Mnie za każdym razem, gdy słyszę takie historie ściska w gardle i łzy napływają do oczu.

Podłość i głupota ludzka nie mają granic

Posted

Dubel przepraszam

Ciocie proszę przybywajcie do Frigo

Posted

Zapraszamy na watek  Frigusia ,zobaczcie na jego smutne oczka kiedy siedzi w boksie w azylu i czeka ciągle czeka...niestety jego pan nigdy tu nie przyjdzie,nie zabierze do domu bo wywalił  i zapomniał na zawsze!!!! Ale to my wszyscy odmienimy jego życie :)Teraz na dniach (poniedziałek lub wtorek) kastracja i Friguś jedzie do ciepłego domku do Makili  :)

Posted

Zapomniałam napisać stała deklaracja 50zł od grudnia dla Frigo .Już wysyłam 100zł za grudzień i styczeń :)

Wiolu, wspaniale, zaraz zapiszę :kiss_2:  :kiss_2:  :kiss_2:

Posted

Zapraszamy na watek  Frigusia ,zobaczcie na jego smutne oczka kiedy siedzi w boksie w azylu i czeka ciągle czeka...niestety jego pan nigdy tu nie przyjdzie,nie zabierze do domu bo wywalił  i zapomniał na zawsze!!!! Ale to my wszyscy odmienimy jego życie :)Teraz na dniach (poniedziałek lub wtorek) kastracja i Friguś jedzie do ciepłego domku do Makili  :)

Właśnie dlatego odpowiednio zatytułowałam zdjęcia. Różnica między tym, gdy jest w boksie, a tym, gdy na spacerku jest diametralna.

Posted

Serce mi się łamie... tak wyglądem (budową), przypomina mi mojego. I charakter ten sam :( Wzięłabym go bez namysłu na bdt, ale na razie mam tymczasowego kota i nie mam jak... :( Finansowo też Wam nie pomogę, ale mam nadzieję, że nie wygonicie mnie z wątku za to, że będę duchowo.

Posted

Serce mi się łamie... tak wyglądem (budową), przypomina mi mojego. I charakter ten sam :( Wzięłabym go bez namysłu na bdt, ale na razie mam tymczasowego kota i nie mam jak... :( Finansowo też Wam nie pomogę, ale mam nadzieję, że nie wygonicie mnie z wątku za to, że będę duchowo.

Witaj TyŚka :loveu:  :loveu:  :loveu:

Oczywiście, że Cię nie wygonimy, bo niby dlaczego???

Proszę zostań u Frigo i gorąco mu kibicuj.  :jumpie:  :jumpie:  :jumpie:

Posted

jestem i ja . Na dzień dzisiejszy tonę w deklaracjach. Stałej nie mogę ale jednorazowo grosika dorzucę.

Witaj mdk8 - bardzo serdecznie dziękujemy. :kiss_2:  :kiss_2:  :kiss_2:

Posted

To cudownie, będę mu kibicować i go reklamować fanom mojego psa ;)

Posted

Jak się przeczyta wątek z tekstami Gabi i Wioli... to się potem nie śpi w nocy...  :wub:

Bardzo smutna jest historia Frigo... :(

Masz rację, Gabi... Nie komentujemy nieludzkiego zachowania "opiekuna"...

Tylko żal mi rasowego następcy w sercu z kamienia tego pana. 

Ten wątek nie może byc smutny. :)

Nie jest lekko z deklaracjami u mnie, ale Tosia mnie zaskoczyła szybkim znalezieniem Domku.

Deklaruję stałą 30 zł dla Frigo. Od grudnia. Wpłacę za 4 miesiące jednym przekazem..

Banerek już zamówiony u Ayame. 

Mistrzyni banerków jest bardzo daleko, ale w necie nie ma rzeczy niemożliwych. ;)

Będzie na żółto, pomarańczowo... Jak u Tosi... :)

Posted

Jak się przeczyta wątek z tekstami Gabi i Wioli... to się potem nie śpi w nocy...  :wub:

Bardzo smutna jest historia Frigo... :(

Masz rację, Gabi... Nie komentujemy nieludzkiego zachowania "opiekuna"...

Tylko żal mi rasowego następcy w sercu z kamienia tego pana. 

Ten wątek nie może byc smutny. :)

Nie jest lekko z deklaracjami u mnie, ale Tosia mnie zaskoczyła szybkim znalezieniem Domku.

Deklaruję stałą 30 zł dla Frigo. Od grudnia. Wpłacę za 4 miesiące jednym przekazem..

Banerek już zamówiony u Ayame. 

Mistrzyni banerków jest bardzo daleko, ale w necie nie ma rzeczy niemożliwych. ;)

Będzie na żółto, pomarańczowo... Jak u Tosi... :)

Elusia bardzo się cieszymy że jesteś u Frigo :) Dziękujemy pięknie za deklaracje oraz banerek !!! Jesteś Kochana :loveu: :kiss_2: