Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MagdaB napisał(a):
To jeśli je przyniose w sobote, ktoś będzie będzie je mógł wziaść dla Doroty?

podrzucę je, jeszcze się zapytam czy na pewno ten lek może brać, Blanka ma zespół Coushinga i chora wątrobę

Posted

Jak tylko będę w domu potwierdzę, muszę mieć token żeby sprawdzić, w czwartek dałam Ani pieniądze na zapłatę dt, przy zawiezieniu Darmy Ania ma otrzymać fakturę.

Posted

[quote name='maciaszek']Przelałam 350 zł na dt Murzynka i dt Darmy, wpłata na konto soboz4. Mamy teraz: [FONT=Verdana]1653,92 zł[/FONT].
Proszę o potwierdzenie wpłaty tu i na wątkach psiaków :).

dziękuję, otrzymałam pieniadze

Posted

maciaszku, o potwierdzeniu wpłaty dla Kopiego pamiętam, niestety ciągle sa "problemy organizacyjne" :(

podobno dobermanka jakas na kwarantannie jest? jak tylko będzie info o niej to biorę ja na tapetę, tylko proszę o wieści skad się wzięła i w jakim jest stanie!

Posted

hugulaśny napisał(a):
Widzę, że Kajtek nabrał ciała i znacznie się owłosił na zimę. Widziałam nowe zdjęcia. A jak chłopak się sprawuje?

W sobotę był na spacerku z Magdą B. może coś napisze więcej jak się pojawi ;)

Posted

[quote name='Klementynkaa']maciaszku, o potwierdzeniu wpłaty dla Kopiego pamiętam, niestety ciągle sa "problemy organizacyjne" :(No to czekam dalej... ;).

[quote name='Klementynkaa']podobno dobermanka jakas na kwarantannie jest? jak tylko będzie info o niej to biorę ja na tapetę, tylko proszę o wieści skad się wzięła i w jakim jest stanie!
http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1 - numer 1078/12.

Posted (edited)

potwierdzam wpływ 60 zł na Kopiego z katowickiego konta!!!

na stronie schroniska ją widziałam :]
chodzi mi o takie bardziej "osobiste" obserwacje, ale to pewnie dopiero jak z tej kwarantanny wyjdzie. jakies imię dla dziewczyny trzeba wymyślić!

Edited by Klementynkaa
Guest The best dog <33
Posted

hugulaśny napisał(a):
Widzę, że Kajtek nabrał ciała i znacznie się owłosił na zimę. Widziałam nowe zdjęcia. A jak chłopak się sprawuje?

Kajtek nie chciał wyjść z kojca. Przekupiłam go parówka i jakoś udało się zapiąć go na smycz. Nie bardzo potrafi chodzić na smyczy. Byliśmy w pobliskim parku. Nie chciałam go zmuszać do kontatku. Kajtek potrzebuje opeikuna, który pozwoli mu znowu zafuać człowiekowi.

Posted

http://www.facebook.com/events/395823620494113/

Gorąco prosimy o podarowanie nam niepotrzebnych koszulek po sterylizacji dla psów, kotów. to towar bardzo poszukiwany zarówno, gdy sterylizujemy psa czy kota w domu tymczasowym, jak i w schronisku. Większość suczek tylko potrzebuje na 1 raz taką koszulkę, u nas macie pewność, że koszulka będzie tak długo używana aż się rozleci... Oczywiście dla psów - samców też chetnie przyjmiemy, tak samo kołnierze, które zabezpieczają psa czy kota po zabiegu. Kupno dla nas tych rzeczy to dodatkowy koszt, a jak wiadomo kasy na leczenie zwierzaków cały czas za mało...

Koszulki można zawozić prosto do Miejskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach, ale tez można zostawić w punktach, w których zbieramy nakrętki na diagnostykę zwierząt

http://www.przystanekschronisko.org/zbieraj-nakretki

Posted

Następny apel do cioteczek o dobrej duszyczce, ten piesek bardzo potrzebuje domu stałego albo tymczasowego, jest maleńki, na oko waży około 3 kg, była taki wystraszony, że bałam się go podnosić z klatki i ważyć. W każdym razie jest mniejszy od przeciętnego kota...

W schronisku przebywa od 13 dni, dziś został zaszczepiony, ale był tak wystraszony, że nie obcięto mu pazurków, a zawijają mu się na poduszeczki. Prawdopodobnie przebywał w domu i bardzo mało wychodził na spacer, ta sytuacja w schronisku go przerosła, je ale chyba nic nie przyswaja, to same kości obciągnięte skórą. Dałam mu rękę do powąchania i polizał mnie, w domu na pewno jego zachowanie zmieniło by się.

Z tego wszystkiego nie zapisałam jego numeru, w każdym razie poinformowano mnie, że to chłopak. Psiak podnosił do mnie głowę, ale nie chciał wstać z podusi, leży na poduszeczce wielkości przeciętnego jaska, więc każdy może ocenić jego wielkość.

Może ktoś się zlituje nad tym biedactwem????

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/PotrzebnyNatychmiastowyDt#

Posted (edited)

Ania mówiła mi że na 100% piesek

może dziś się wyjaśniło w czasie szczepienia?

dzwoniłam i Ania nie ma teraz pewności czy pies czy suczka, zdjęcia wskazują, że raczej suczka, jutro mam dostać smsa jaka płeć...

Edited by soboz4
Posted

Będę starała się zrobić do wtorku prezentację w Power Point na uniwersytet III wieku, bardzo proszę o propozycje zdjęć psów do okraszenia tekstu, ma to być prezentacja zachęcająca seniorów "studiujących" na Uniwersytecie III wieku do zostania domem tymczasowym dla psa seniora głównie

Jutro nie dam rady nic zrobić, zostawiam to na niedzielę, ale mocno by mi ułatwiło gdyby nie musiała szukać zdjęć.

zdjęcia dajcie do jakiegoś albumu na naszym picaso, albo na wątek

Z góry bardzo dziękuję! :loveu::loveu:

http://forum.przystanekschronisko.org/viewtopic.php?f=6&t=239&p=3350#p3350