Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wczoraj Kamila znalazła fajne materiały na płaszczyki na półkach z darami, ma szyć je w najbliższym czasie, jak skończę chustki to jej jeszcze pomogę, dziś dam jej wykrój na najprostszy płaszczyk, który fajnie leży na psinkach.

Kupiłam 2 metry rzepa i 3 śliczne naszywki piesków, więc ubranka powinny wyjść extra! Całość zakupów na płaszczyki zasponsorowali u mnie pracownicy w pracy!

Gdyby ktoś miał niepotrzebne naszywki, to zawsze taki płaszczyk wygada ładniej i weselej, niekoniecznie to musi być piesek, może być serduszko, misiek, itp.

Posted

saphira18 napisał(a):
znalazł się tymczas?

na pewno może dostać w Szczecinie, razem z leczeniem, ale mam też na miejscu coś, jeżeli do jutra nikt się nie zgłosi. Z tym, że ten na miejscu może potrzebować pokrycia badań np. w kierunku chorej trzustki, o ile ten stan dalej się będzie otrzymywał pomimo dobrego jedzenia.

Czekam też na odpowiedź Hani, jej piesek zmarł (z grupy młodzieżowej), ale decyzja o dt należy do jej rodziców, wczoraj obfotografowała psinkę, z tym że wczoraj była poinformowana o tym, że to piesek. Mam nadzieję, że dla jej rodziców płeć nie ma znaczenia o ile zdecydują się na dt.

Dom w Szczecinie bardzo fajny, ale daleko, więc chyba w tym stanie lepiej blisko, cały czas pamiętam o Gapci wychudzonej do granic możliwości, zmarła po zbyt długie podróży do Warszawy...

W każdym razie o ile nic nie wypali, jutro o 13:00 biorę ją do siebie i spisuję umowę na dt z kosztami leczenia po naszej stronie

Posted

[quote name='pralinka94']czy psiak o numerze 1091/12 to przypadkiem nie Hoshi?! jest baaardzo podobny, w dodatku wykastrowany... pamiętacie to psisko?

http://www.dogomania.pl/forum/threads/202473-Hoshi-już-w-nowym-domu-D!!!/page2

Hmm podobny, ma też nawet taką charakterystyczna wystającą kośc na czubku głowy, kolorem trochę się różni, ale mógł go zmnieć po ponad roku(?) w nowym domu... I jest napisane, że włściciel wyjechał, pan z Hoshim byl raz w schronisku i raczej nie był typem, który porzuciłby go bez powodu, ale różnie to też bywa...

Posted

soboz4 napisał(a):
wczoraj Kamila znalazła fajne materiały na płaszczyki na półkach z darami, ma szyć je w najbliższym czasie, jak skończę chustki to jej jeszcze pomogę, dziś dam jej wykrój na najprostszy płaszczyk, który fajnie leży na psinkach.

Kupiłam 2 metry rzepa i 3 śliczne naszywki piesków, więc ubranka powinny wyjść extra! Całość zakupów na płaszczyki zasponsorowali u mnie pracownicy w pracy!

Gdyby ktoś miał niepotrzebne naszywki, to zawsze taki płaszczyk wygada ładniej i weselej, niekoniecznie to musi być piesek, może być serduszko, misiek, itp.

dopadłam koleżankę, która ma czas i chętnie poszyje ubranka - potrzebne mi wykroje i niezbędne produkty, mogę zabrać w sobotę i jej przekazać!!!

Posted

Szkoda Hoshiego :( Był pierwszym psem którego zapamiętałam, jak chciałam się zapisać na wolontariat :( Ile był w domu? Rok? :| Mam nadzieję, że szybko znajdzie nowy dom, z którego już nie wróci

Posted

Witam!
Poszukuję osoby do wizyty PA Siemianowice Śląskie ul.Jagiellońska.
Proszę o pomoc w znalezieniu wolontariuszy z tych okolic.
Proszę o pw lub tel./sms 698 681 714

Posted

[quote name='soboz4']Chudzinka została nazwana Kostką!
A można prosić o jakieś namiary na dt?! Wrzuciłabym w kartę schroniskową. No i dodałabym Kostkę na stronę fundacyjną.

Jeszcze jedno: czy mam komuś przelać jakieś pieniądze?! Jutro będę wchodzić na konto.

Posted

Mam numer telefonu do Pani, jutro będę z nią rozmawiać, stan Kosteczki jest taki, że na razie nie ma co jej ogłaszać, mam nadzieję że jutro będą lepsze wieści, bo po pierwszej kroplówce było widać poprawę.

Za karmę dla Darmy zapłaciłam z konta fundacyjnego, żeby od razu była faktura, tak samo będzie z wizytą Fenrisa u weta.
dziś dostałam zapytanie o dt dla seniora, bezpłatne ale z leczeniem po naszej stronie, odpisałam że jak najbardziej chcemy, może to wreszcie ruszy, tylko mam nadzieję że będziemy potrafili znaleźć kasę na pokrycie leczenia psich seniorów. Na szczęscie zainteresowani są Rygusiem, który na oko nie wykazuje żadnych chorób...

Dziś nie udało mi się z nimi rozmawiać, tylko wymienić maile...

Posted

Ryguś w czwartek idzie do dt, umowa będzie na mnie albo na Agnieszkę, następnie przekazanie na dt

pan jest starszy i mało majętny, ale kocha psy, to wujek znajomych ze spacerów na lotnisku (sami mają dwa wyżły ze schroniska)

Jest to nasza pierwsza umowa - dt dla seniora, oby były następne!!!!

Posted

Zapraszam wszystkich serdecznie na...

z którego dochód w całości przeznaczony zostanie
na dom tymczasowy dla Murzynka.
Murzynek w najbliższym czasie prawdopodobnie przejdzie amputację łapki.
To pełen uroku, młody pies, okrutnie potraktowany przez los.
Dom tymczasowy, w którym obecnie przebywa to koszt 200 zł miesięcznie + leczenie Murzynka.
Bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego, nie chcemy żeby piesek wrócił do schroniska,
bo tam nie będzie szans na leczenie

http://www.dogomania.pl/forum/threads/236388-Murzynkowy-Bazarek-na-DT-dla-kalekiego-pieska-do-10-12-do-godz-21-00